02/07/2014

Η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΡΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στη μεγάλη θεατρική παραγωγή της τραγωδίας του Σοφοκλή «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», του «Οργανισμού Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή», την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014 και ώρα 9.15 μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.

Φέτος «έρχεται» στο Μαρκόπουλο η «Αντιγόνη», χωρίς παρεμβάσεις που αλλοιώνουν την ουσία του έργου του μεγάλου μας ποιητή. Το κορυφαίο αυτό έργο της Ελληνικής Δραματουργίας αποτελεί καίρια παρέμβαση στην επικαιρότητα. Η θυσία της ηρωίδας, υπογραμμίζει την ηθική στάση του ανθρώπου απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα, που χαρακτηρίζει την εποχή μας, κυρίως στη χώρα μας. Είναι η ακοίμητη συνείδηση που αντιστέκεται και καταγγέλλει. Στα τραγικά αδιέξοδα του καιρού μας η Αντιγόνη δεν κομίζει έτοιμες λύσεις. Απλά αντιτάσσει στα αδιέξοδα τον αγώνα, την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά. Μιαν άλλη στάση ζωής. Είναι το ιλαρόν φως και η αχτίδα («ακτίς αελίου») της ελπίδας.

Στην παράσταση συμμετέχει ένα επιτελείο εκλεκτών ηθοποιών του θεάτρου, δοκιμασμένων στο είδος, μαζί με μία ομάδα άριστων συνεργατών: ΑΝΤΙΓΟΝΗ: Φωτεινή Φιλοσόφου, ΚΡΕΩΝ: Γιάννης Νικολαϊδης, ΦΥΛΑΚΑΣ: Τάσος Πολιτόπουλος, ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ: Χρήστος Κανέλλης, ΙΣΜΗΝΗ: Μαριέτα Αντιβάση, ΑΙΜΩΝ: Βασίλης Ασημακόπουλος, ΕΥΡΙΔΙΚΗ: Κοραλία Ροδίτη, ΕΞΑΓΓΕΛΟΣ: Ιωακείμ Κάσδαγλης, ΧΟΡΟΣ: Τ. Πολιτόπουλος, Β. Ασημακόπουλος, Μ. Αντιβάση, Ιωακείμ Κάσδαγλης, Γιώργος Χουσάκος και Χ.Κανέλλης. Μετάφραση: Κώστας Πολιτόπουλος, Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης, Μουσική: Σταμάτης Παπαδάκης, Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης, Κοστούμια: Όλγα Σχοινά, Φωτισμοί: Στέφανος Κομιανός, Βοηθός σκηνοθέτη: Σπύρος Κωνσταντούλας.

Απευθύνουμε κάλεσμα για συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας, όπως ένα κουτί γάλα ή ένα πακέτο μακαρόνια, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας και τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη!