17/07/2014

Ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Μαρκοπούλου


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δεκαπέντε (15) εκπαιδευτικά τμήματα που πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ) Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Από το Νοέμβριο του 2013 έως και τον Ιούνιο του 2014, συμμετείχαν τουλάχιστον 300 άτομα, σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη.

Συγκεκριμένα, τα τμήματα που υλοποιήθηκαν είναι τα εξής:

Μάθημα
Μαρκόπουλο
Πόρτο Ράφτη
Σύνολο
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
3
2
5
Ισπανικά
1
2
3
Ιταλικά
1
2
3
Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες


3 (Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαρκοπούλου)
Οικολογικές Λύσεις για το σπίτι
1
-
1

Δεδομένου ότι η εκπαίδευση αποτελεί σήμερα  ένα πλατύ πεδίο, που περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες μέσα από τις οποίες και οι ενήλικες εκπαιδεύονται με τρόπο συστηματικό και οργανωμένο, το Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας έδωσε τη δυνατότητα σε αρκετούς πολίτες, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, κάνοντας τους εαυτούς τους ακόμη πιο ανταγωνιστικούς, όσον αφορά στην αγορά εργασίας.

Σκοπός των προγραμμάτων του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, είναι η απόκτηση νέων βασικών δεξιοτήτων και  γνώσεων, η αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας γνώσης, ώστε να εξασφαλιστούν οι καλύτερες προϋποθέσεις ισότητας ευκαιριών και ένταξης των εκπαιδευόμενων στην αγορά εργασίας, καθώς επίσης και η μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού. Ο σχεδιασμός των προγραμμάτων έγινε με βάση τις  σύγχρονες αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων.

Τα τμήματα του  Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας  είναι ΔΩΡΕΑΝ και υλοποιούνται από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., το οποίο  είναι Υπεύθυνος Φορέας Υλοποίησης του Έργου «ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΑΠ 8», που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση & Δια βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Μετά την ολοκλήρωση δεκαπέντε (15) εκπαιδευτικών προγραμμάτων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την άριστη συνεργασία, τον κο Μαλανδράκη Κων/νο Δ/ντη 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, τον κο Διολέτη Γεώργιο Δ/ντη 2ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη, τον κο  Μέντσιο Γεώργιο Δ/ντη 4ου Δημοτικού Μαρκοπούλου, την κα Ψιλού Λένα Δ/ντρια 3ουΔημοτικού Πόρτο Ράφτη, τον κο Κορνιωτάκη Παναγιώτη Δ/ντη 2ου Δημοτικού Πόρτο Ράφτη, τον κο Στυλιαρά Γεώργιο Δ/ντή ΙΕΚ Μαρκοπούλου, τον κο Κατσιαρή Υποδιοικητή Πυροσβεστικού Σώματος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, καθώς και τους υπεύθυνους του προγράμματος του Κ.Δ.Β.Μ., την κα Μερτζάνη Ασημίνα Υπεύθυνη Εκπαίδευσης και Διασφάλισης Ποιότητας και τον κο Γιαντσίδη Ιωάννη, Υπεύθυνο Οργάνωσης.

Ευχαριστούμε ακόμη τους δημότες του Δήμου Μαρκοπούλου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που χρειάστηκε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αξίζει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσοι συμμετείχαν τελικά στα προγράμματα, διευρύνοντας τις γνώσεις τους και να τους ευχαριστήσουμε για την κατανόηση που έδειξαν, για την καθυστέρηση έναρξης πολλών τμημάτων, λόγω άρνησης των εκπαιδευτών.

Με νέα ανακοίνωση, θα ενημερωθείτε για τα καινούρια τμήματα, από τον Σεπτέμβρη 2014.


Με ιδιαίτερη εκτίμηση, 
η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού
& Κοινωνικής Πρόνοιας 
Μαρία Κιμπιζή