19/06/2014

Δεκάδες παιδιά επωφελήθηκαν από τη δωρεάν γνωστική και λογοθεραπευτική αξιολόγηση, που ολοκληρώθηκε στο Δήμο Μαρκοπούλου


Δεκάδες παιδιά, επωφελήθηκαν από τις δωρεάν συνεδρίες γνωστικής και λογοθεραπευτικής αξιολόγησης, που ολοκληρώθηκαν στο Δήμο Μαρκοπούλου.

Το συγκεκριμένο τρίμηνο πρόγραμμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαρκοπούλου, που φιλοξενήθηκε στο Νέο Δημοτικό Πολυχώρο στο Πόρτο Ράφτη, ήταν ενταγμένο στο γενικότερο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δήμου για την Πρόληψη και την Υγεία και βασίστηκε στην εθελοντική συμμετοχή της ψυχολόγου Μαρίας Παπανδρέου και της λογοθεραπεύτριας Φανής Ασλάνη.

Πιο συγκεκριμένα, η αξιολόγηση της γνωστικής ανάπτυξης εξήντα (60) παιδιών 5 – 6 ετών, πραγματοποιήθηκε από την ψυχολόγο κα Παπανδρέου και έδωσε τη δυνατότητα στους γονείς, να ενημερωθούν, για την εικόνα της ωριμότητας και του ρυθμού ανάπτυξης του παιδιού τους, σε τομείς που θεωρούνται κρίσιμοι, για τη σχολική μάθηση και προσαρμογή.

Μέσω των συνεδριών με εξήντα επτά (67) παιδιά 6 έως 8 ετών, η λογοθεραπεύτρια κα Ασλάνη, πραγματοποίησε προληπτικό έλεγχο, με στόχο τον εντοπισμό πιθανών γλωσσικών και γραφοκινητικών δυκολιών, ώστε να αποκατασταθούν έγκαιρα.

Οι αξιολογήσεις από τους εγκεκριμένους επιστήμονες, ήταν ατομικές και τα αποτελέσματά τους, δίνονται γραπτώς στους γονείς.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου θέλει να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τους συμμετέχοντες εθελοντές επιστήμονες, για την πολύτιμη προσφορά τους και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών τους προς τους δημότες, αλλά και για την έμπρακτη ανάδειξη της σημασίας της πρόνοιας, τόσο στην προάσπιση της προσχολικής και παιδικής υγείας, όσο και της υγείας των ενηλίκων.

Η Δημοτική Αρχή, θέλει επίσης να ευχαριστήσει και τους γονείς, για τη μαζική ανταπόκρισή τους, στο φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα και δεσμεύεται, να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες της, για την Πρόληψη και την Υγεία των δημοτών.