10/06/2014

ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ!


Κατόπιν εγκύρων ελέγχων από αξιόπιστα Εργαστήρια, τα νερά των θαλασσών του Πόρτο Ράφτη, κρίνονται ως κατάλληλα για κολύμβηση, διαψεύδοντας αναληθή και πρόδηλα συκοφαντικά δημοσιεύματα!


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, όπως είχε δεσμευτεί και όπως άλλωστε όφειλε, στα πλαίσια διαφύλαξης της υγείας των πολιτών, προέβη κατόπιν –όπως αποδεικνύεται ψευδών και ανυπόστατων – δημοσιευμάτων, σε πολλαπλούς ελέγχους των νερών των θαλασσών, στο Πόρτο Ράφτη.

Συγκεκριμένα, ανέθεσε στα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.» να ελέγξουν την καθαρότητα των νερών, σε οκτώ (8) σημεία που «έλεγξε» προ ολίγων ημερών το μικροβιολογικό εργαστήριο του ΠΑΚΟΕ, έχοντας κρίνει τα παραπάνω ως ακατάλληλα για κολύμβηση και τρομοκρατώντας τους λουόμενους.

Η δειγματοληψία έγινε, στα εξής σημεία:

  • Παραλία Αγίας Μαρίνας Πόρτο Ράφτη
  • Παραλία μετά από την Αγία Μαρίνα (500m)
  • Παραλία Πόρτο Ράφτη, πριν από το Λιμάνι
  • Παραλία Πλαζ Αυλακίου – ΕΟΤ
  • Παραλία διπλανή Πλαζ Αυλακίου - Λιμανάκι Πανοράματος
  • Παραλία Αγίου Σπυρίδωνα
  • Παραλία Βραυρώνα - Αμμουδιά (Ναύτης)
  • Παραλία Βραυρώνας  Χαμολιάς - Βράχια (Οικισμός Πολυτεχνείου)
Τα αποτελέσματα (τα οποία και επισυνάπτονται) δεν αφήνουν περιθώρια οποιασδήποτε αμφιβολίας περί καταλληλότητας ή μη, για κολύμβηση στα εν λόγω νερά, καθώς  οι τιμές των αποτελεσμάτων για όλα τα παραπάνω δείγματα, είναι όχι μόνο εντός των ορίων, αλλά στις χαμηλότερες δυνατές τιμές, που καθορίζονται στην ΚΥΑ 8600/416/Ε103, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 356/Τβ/26-2-2009, σε εναρμόνιση με την Οδηγία 2006/7/ΕΚ, που αφορά στην ποιότητα νερού των ακτών κολύμβησης!

Υπενθυμίζεται, ότι ειδικά η Δημοτική Πλαζ Αυλακίου, έχει ελεγχθεί επανειλημμένα για την καθαρότητα των νερών της, από επίσημους, αξιόπιστους φορείς, έχοντας λάβει την αδιαμφισβήτητη έγκριση καταλληλότητας και έχει βραβευτεί και εφέτος με την Γαλάζια Σημαία, κερδίζοντας μία θέση ανάμεσα στις 408 βραβευμένες ακτές στην Ελλάδα!
Ως εκ τούτου, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους λουόμενους, καθώς μπορούν να κολυμπούν άφοβα, στα καθαρά νερά του Πόρτο Ράφτη!

Όσον αφορά δε, στα ανακριβή δημοσιεύματα του μικροβιολογικού εργαστηρίου του ΠΑΚΟΕ, που κατατάσσουν τις αναμφίβολα πλέον, καθαρές μας παραλίες, στη λίστα των ακατάλληλων προς κολύμβηση, ο Δήμος Μαρκοπούλου επιφυλάσσεται, παντός νομίμου δικαιώματός του, για την με κάθε ένδικο μέσο (αστικό και ποινικό) αποκατάσταση της συκοφαντικής δυσφήμισης, που έχουν υποστεί οι παραλίες μας!


Αποτελέσματα ελέγχων: