06/06/2014

Σε μεγάλη γιορτή εξελίχθηκε η εκδήλωση του Προγράμματος «Αθλητισμός & Πολιτισμός για Όλους», για 2η συνεχή χρονιά!

Ασφυκτικά με πλήθος κόσμου – πάνω από 1.200 θεατές, γέμισε το Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Μαρκοπούλου, το απόγευμα της Τετάρτης 4 Ιουνίου 2014, στα πλαίσια της εκδήλωσης λήξης του Προγράμματος «Αθλητισμός & Πολιτισμός για Όλους» του Δήμου μας, στο οποίο συμμετείχαν το 2013-2014 περίπου 1.000 πολίτες!

Η εκδήλωση αποτέλεσε μία πρωτοβουλία του Δήμου Μαρκοπούλου και του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ» και όπως όλα δείχνουν, εξελίσσεται σε θεσμό, καθώς πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, επιβραβεύοντας την προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα «Αθλητισμός & Πολιτισμός για Όλους».

Για μία ακόμη χρονιά, ο κόσμος έδωσε το σύνθημα για την αναγκαιότητα συνέχισης και ενίσχυσης των Αθλητικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κος Σωτήρης Μεθενίτης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαρία Κιμπιζή, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ» και Δημοτικός Σύμβουλος κος Σπύρος Δράκος, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας και τ. Αντιδήμαρχος κος Κων/νος Μαγγανάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Λεωνίδας Μπέης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Μπίλλυ Δρίτσα, κα Δήμητρα Δράκου, κα Κατερίνα Χασιώτη, κος Γιάννης Πολίτης, καθώς και ο πατήρ Σταύρος Μπόζος από την ενορία του Αγίου Νικολάου Μαρκοπούλου.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου Μαρκοπούλου κος Κων/νος Πανταζής. Οι παρευρισκόμενοι θαύμασαν μικρούς και μεγάλους σε Αθλητικές δραστηριότητες, όπως ενόργανη, αεροβική και pilates, καθώς επίσης και σε Πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως χοροί, με εκπαιδευτές τους: κα Καλλιόπη Λιακοπούλου, κα Δέσποινα Λεβαντή, κα Φανή Σπανού, κα Παναγιώτα Γκρίλλα, κο Ιωάννη Παυλάκη, και κο Άκη Κουτζά.

Την είσοδο του Κλειστού Γυμναστηρίου, κοσμούσαν τα καλλιτεχνικά έργα των τμημάτων Ζωγραφικής με εκπαιδεύτρια την κα Ευδοκία Μεθενίτη, ενώ υπήρξε και προβολή στιγμιότυπων από όλες τις δράσεις των συγκεκριμένων τμημάτων κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Στην υποδοχή βρίσκονταν ακόμη και οι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαρκοπούλου, για την παραλαβή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας. Για μία ακόμη φορά, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, για στήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, προσφέροντας έστω και ένα κουτί γάλα, στους συνανθρώπους μας, που μας έχουν πραγματικά ανάγκη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας!

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, δεσμεύτηκε για μία ακόμη φορά, πως ο Πολιτισμός & ο Αθλητισμός θα αποτελούν πάντοτε προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή, καθώς αποτελούν μία διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας, τροφοδοτώντας μας με ενέργεια και αισιοδοξία! Άλλωστε, η τεράστια ανταπόκριση των πολιτών, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο Πρόγραμμα «Αθλητισμός & Πολιτισμός για Όλους», δεν αφήνει περιθώρια για αλλαγή πολιτικής στάσης στον συγκεκριμένο τομέα. Αναφορά έκανε ακόμη στις Καλοκαιρινές Αθλητικές & Πολιτιστικές Ενασχολήσεις για τα παιδιά (camps), που θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Δήμο Μαρκοπούλου, κατόπιν της μεγάλης ανταπόκρισης που υπήρξε πέρυσι.

Ένα θερμό ευχαριστώ αξίζει σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διεξαγωγή της μεγάλης αυτής εκδήλωσης και ιδιαίτερα, στην Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, στην εθελόντρια γιατρό της εκδήλωσης, παιδίατρο κα Γαρυφαλλιά Κυρούση, στην Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου-Κουβαρά, σε όλους τους εθελοντές και το προσωπικό του Δημοτικού Σταδίου, στο προσωπικό των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου & του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ», στην Τροχαία Κερατέας και στον διοικητή της κο Μερκούριο Μερκούρη για την διάθεση ενός περιπολικού με δύο τροχονόμους προς διευθέτηση της κυκλοφορίας στην είσοδο του Δημοτικού Σταδίου επί της λεωφόρου Σουνίου και τέλος, στους Χορηγούς της εκδήλωσης Κάβα «ΚΑΒΕΙΡΟΣ Α.Ε» για την χορηγία της σε νερά και χυμούς και Ανθοπωλείο «Τζιώτης Flowers» για την χορηγία του σε λουλούδια.

Η φαντασμαγορική εκδήλωση, καθήλωσε τους θεατές για πάνω από δυόμιση ώρες. Η βραδιά έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους συμμετέχοντες!

Τιμητική πλακέτα για την σημαντική προσφορά του στην ανάπτυξη του αθλητισμού στο Δήμο μας, δόθηκε από τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου κο Σωτήρη Μεθενίτη στον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ» και υποψ. Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής κο Σπύρο Δράκο, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή, αναφέρθηκε στη σημασία της ύπαρξης αυτού του είδους δραστηριοτήτων για τα παιδιά και την ανάγκη συνέχισης και εμπλουτισμού τέτοιων εκδηλώσεων στο μέλλον.

Το καθιερωμένο πλέον ραντεβού, ανανεώθηκε για του χρόνου, με μοναδική προϋπόθεση να φέρουμε όλοι μαζί μας το κέφι, τη ζωντάνια και το χαμόγελό μας!