04/06/2014

Κατάμεστο ήταν το Θέατρο Σάρας του Δήμου Μαρκοπούλου, στα πλαίσια του 11ου Φεστιβάλ Χορού!


Την Παρασκευή, 30/5/2014, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Χορού, που διοργανώνει η Διεύθυνση Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Αν. Αττικής. Περισσότερα από 2.000 χαρούμενα πρόσωπα, πλημμύρισαν το Θέατρο Σάρας στον Δήμο Μαρκοπούλου, στο καθιερωμένο ραντεβού του Μαΐου!

Όλα σχεδόν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αν. Αττικής, συμμετείχαν στην εκδήλωση, τραγούδησαν, χόρεψαν και καταχειροκροτήθηκαν από όλους.



Μέσα από τους εντυπωσιακούς χορούς τους, ταξίδεψαν τους θεατές από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και από τον Πόντο μέχρι την Κύπρο, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής από πενταμελή ορχήστρα.

Την παράσταση έκλεψε – κατά κοινή ομολογία – στη λήξη της εκδήλωσης, το ζεϊμπέκικο από τους μαθητές των σχολείων των Καλυβίων!

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Δημοσθένης Μπαρούτας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρκοπούλου κα Μαρία Κιμπιζή, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαρκοπούλου και Πρόεδρος της ΚΔΕΜ κος Άγγελος Ρούσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαρκοπούλου και Αντιπρόεδρος της ΚΔΕΜ κος Χρήστος Δρίτσας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαρκοπούλου και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ» κος Σπύρος Δράκος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού Κρωπίας κος Ανδρέας Ντούνης, καθώς επίσης η Διευθύντρια Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής κα Βασιλική Ξυθάλη
και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κα Δέσποινα Δέδε.

Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Κιμπιζή, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, δήλωσε πως ο Δήμος Μαρκοπούλου, έχει πάντα μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά για κάθε παρόμοια πρωτοβουλία ανάδειξης του Πολιτισμού μέσα από την Παιδεία και της Παιδείας μέσα από τον Πολιτισμό.

Τόνισε ακόμη, πως συγχαρητήρια αξίζουν εκτός από τους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, που διδάσκουν στα παιδιά τις ρίζες τους και την παράδοση και τα βοηθούν να εκφράζονται μέσα από τον χορό και το τραγούδι.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν για την άψογη διοργάνωση, σε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και συγκεκριμένα στην κα Βασιλική Ξυθάλη, Διευθύντρια Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, στην κα Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων και στον κο Γιάννη Γαντζιά, ο οποίος ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης.

Το Φεστιβάλ Χορού εγκαινίασε για φέτος τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Θέατρο Σάρας του Δήμου μας, που αποτελεί στολίδι για τον τόπο μας. Ευχόμαστε να το βλέπουμε γεμάτο και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν!