06/05/2014

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ “ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ”: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ (+ΒΙΝΤΕΟ!)


Παρουσία επτακοσίων (700) και πλέον συμπολιτών μας, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, 4 Μαΐου 2014, τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Δημοτικού Συνδυασμού  “ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ”, προσδίδοντας σε όλους δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου, που φαίνεται πως θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε καλά χέρια!

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου και επικεφαλής του συνδυασμού “ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ”, κος Σωτήρης Μεθενίτης, αμέσως μετά τον αγιασμό του Εκλογικού Κέντρου, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε θερμά για τη συγκινητική τους παρουσία, η οποία αποδεικνύει έμπρακτα πως το έργο της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία αυτά 3,5 χρόνια, κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Εν συνεχεία, απευθυνόμενος σε όλους τους υποψήφιους Δημάρχους των Συνδυασμών του Δήμου Μαρκοπούλου, τους παρότρυνε να υποβάλουν θετικές προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου, ούτως ώστε όλοι μαζί, σε συνεργασία, να πάμε μπροστά τον Δήμο Μαρκοπούλου, καθώς η προεκλογική περίοδος θα έπρεπε να αποτελεί διαγωνισμό θετικών ιδεών και προτάσεων.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, διευκρίνισε πως το δίλημμα των εκλογών, είναι εάν αξίζει η σημερινή Δημοτική Αρχή, με βάση τον Απολογισμό Δράσης της, την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους ή όχι.

Στην κριτική αντίπαλου συνδυασμού, ότι δήθεν ο τόπος πήγε πίσω, ζήτησε να τοποθετηθούν, όσοι όψιμα αμφισβητούν το έργο της Δημοτικής Αρχής,  σε εικοσιένα (21) σημεία που αντικατοπτρίζουν συνοπτικά το έργο της, που πραγματοποιήθηκε κάτω από τις πιο δυσοίωνες συγκυρίες, όταν η Κρατική Οικονομική Επιχορήγηση έχει μειωθεί κατά 60%, όταν το προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών και όταν ήταν δεδομένη η οργανωτική διάλυση του Δήμου, όταν ανέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή, την 1η Ιανουαρίου 2011.

Διερωτήθηκε λοιπόν ο Δήμαρχος, εάν πήγε τον τόπο μπροστά ή πίσω:


  1. Το γεγονός, ότι επί τρία (3) χρόνια, κάναμε έναν τεράστιο αγώνα και το χρέος που παραλάβαμε, των 18,5 εκατομμυρίων Ευρώ, έσβησε κατά 70%, φτάνοντας σήμερα να είναι 6,5 εκατομμύρια Ευρώ.
  2. Το γεγονός, ότι εμείς και μόνο εμείς, εισπράξαμε τρία (3) εκατομμύρια Ευρώ Λατομικά Τέλη, που καμία άλλη Δημοτική Αρχή, δεν είχε εισπράξει ποτέ.
  3. Το γεγονός, ότι παραλάβαμε την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ» με αρνητικές απογραφές στα οικονομικά τους και καταφέραμε να έχουμε κερδοφορία και στα δύο Νομικά Πρόσωπα.
  4. Το γεγονός, ότι παραλάβαμε ένα επί 20 χρόνια διαλυμένο και παρατημένο Βιολογικό Καθαρισμό και σε χρόνο ρεκόρ, σε τρία (3) μόλις χρόνια, καταφέραμε να τον επισκευάσουμε, να τον αναβαθμίσουμε σε Τριτοβάθμιο, να τον λειτουργήσουμε, να γίνουν οι πρώτες εκατό (100) συνδέσεις και να υπάρχει αυτή τη στιγμή πλήρης λειτουργία του.
  5. Το γεγονός, ότι πριν από τρεις (3) ημέρες, ξεκίνησε η Β’ Φάση της Αποχέτευσης και με βάση την υπογεγραμμένη Σύμβαση, σε ένα χρόνο από σήμερα, το 80% της πόλης του Μαρκοπούλου θα έχει λειτουργούσα Αποχέτευση και την ίδια στιγμή θα υπάρξει ειδική ρύθμιση για τους δημότες που θα είναι εκτός Αποχέτευσης, σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, οι οποίοι θα πληρώνουν το μισό αντίτιμο για την εκκένωση των βόθρων τους (περίπου εξήντα (60) Ευρώ).
  6. Το γεγονός, ότι όπως μας ανακοινώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), κο Γιάννη Μέξη, τεχνοκράτη, το πρώτο ίσως έργο, από τα εκατοντάδες έργα που έχουν προταθεί για το ΕΣΠΑ, που θα ενταχθεί την επόμενη δημοτική περίοδο, θα είναι η Αποχέτευση του Πόρτο Ράφτη, 23 εκατομμυρίων Ευρώ.
  7. Το γεγονός, ότι είμαστε η μόνη Δημοτική Αρχή στην Αν. Αττική, που κατάφερε να λειτουργήσει άψογα δύο Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, απορροφώντας το 100% των αιτήσεων των γονέων των παιδιών. Τριακόσιες (300) περίπου οικογένειες εξυπηρετήθηκαν από τους Παιδικούς μας Σταθμούς, ενώ το 1/3 εξ αυτών, επιδοτήθηκε 100% μέσω ΕΣΠΑ, μην πληρώνοντας ούτε ένα (1) Ευρώ!
  8. Το γεγονός, ότι είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Αν. Αττική που ίδρυσε το Νοέμβριο του 2011, Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο εξυπηρετεί περισσότερους από εξακόσιους (600) δημότες. 
  9. Το γεγονός, ότι αναπτύξαμε το Κοινωνικό Φροντιστήριο, χάρη στην πολύτιμη στήριξη των ιδιοκτητών των Εκπαιδευτικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας και Ξένων Γλωσσών της περιοχής, δίνοντας τη δυνατότητα σε σαράντα (40) περίπου μαθητές να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα. Το γεγονός ότι συλλέξαμε σχολικά είδη για τους μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών.
  10. Το γεγονός, ότι είμαστε ο μοναδικός Δήμος σε όλη τη ΝΑ Αττική, που μετά από τετράμηνο αγώνα και παρά τις αρχικά αρνητικές εισηγήσεις, καταφέραμε να έχουμε στην πόλη μας Κέντρο Υγείας 24ωρης εφημερίας. Το γεγονός, ότι συλλέξαμε φάρμακα που παραδόθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου και δόθηκαν δωρεάν σε αυτούς που τα χρειάζονταν.
  11. Το γεγονός, ότι μειώσαμε το εισιτήριο για τους δημότες και κατοίκους του Δήμου Μαρκοπούλου, στην Δημοτική Πλαζ Αυλακίου, από τα πέντε (5) στο ένα (1) και δύο (2) Ευρώ αντίστοιχα. Το γεγονός, ότι ανακαινίσαμε το Δημοτικό Κινηματοθέατρο “ΑΡΤΕΜΙΣ”, δημιουργώντας μία καινούρια αίθουσα χωρητικότητας 140 ατόμων στον 1ο όροφο και μειώνοντας το εισιτήριο για μία σειρά ευπαθών κοινωνικά ομάδων.
  12. Το γεγονός, ότι ιδρύσαμε το νέο ΚΑΠΗ στο Πόρτο Ράφτη, όπου είναι ήδη εγγεγραμμένοι 600 δημότες και εξυπηρετούνται από κοινωνική λειτουργό και νοσηλεύτρια, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα μία σειρά πλούσιων δραστηριοτήτων.
  13. Το γεγονός, ότι ιδρύσαμε και λειτουργήσαμε τον νέο Πολιτιστικό Πολυχώρο στο Πόρτο Ράφτη, όπου στεγάζουν τις δραστηριότητές τους οι Πολιτιστικοί & Εξωραϊστικοί Σύλλογοι της περιοχής.
  14. Το γεγονός, ότι είμαστε ο πρώτος Δήμος σε όλη την Αν. Αττική, που χίλιοι (1.000) συμπολίτες μας μετέχουν στα Προγράμματα Αθλητισμού και Πολιτισμού για Όλους, καταβάλλοντας ένα αντίτιμο των μόλις πέντε (5) Ευρώ. Το γεγονός, ότι καθιερώσαμε τις Κυριακάτικες Πεζοδρομήσεις ζωντανεύοντας ξανά την Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου.
  15. Το γεγονός, ότι διοργανώσαμε πέρυσι και καθιερώσαμε τα καλοκαιρινά δεκαήμερα camps παιδικής ενασχόλησης, με συμμετοχή 70-80 παιδιών στο κάθε δεκαήμερο.
  16. Το γεγονός, ότι σε λιγότερο από είκοσι (20) μέρες, ολοκληρώνεται ένα Γήπεδο-κόσμημα αξίας τεσσάρων (4) εκατομμυρίων Ευρώ, στον Γυμναστικό Σύλλογο «ΜΑΡΚΟ». Θα υπάρχουν κερκίδες 2.500 θέσεων, χώροι διοίκησης και άθλησης 1.300 τ.μ. και όλοι οι Αθλητικοί Σύλλογοι της πόλης  μας, θα έχουν αξιοπρεπή γραφεία. Σε αυτό το σημείο, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη Αττικής κο Γιάννη Σγουρό για τη δέσμευσή του να χρηματοδοτήσει τον χλοοτάπητα του Γηπέδου, αξίας 120.000 Ευρώ, προκειμένου να έχουμε ένα πλήρως λειτουργικό Γήπεδο.
  17. Το γεγονός, ότι για πρώτη φορά, οι επιχορηγήσεις του Δήμου Μαρκοπούλου, έφτασαν και ξεπέρασαν τις 100.000 Ευρώ, στα Αθλητικά και Πολιτιστικά Σωματεία και διανεμήθηκαν με αντικειμενικά κριτήρια στον κάθε Σύλλογο.
  18. Το γεγονός, ότι περισσότεροι από 500 συμπολίτες μας, απασχολήθηκαν σε πεντάμηνα και οκτάμηνα προγράμματα εργασίας, στα πλαίσια μίας πρώτης προσπάθειας καταπολέμησης της ανεργίας, η οποία (προσπάθεια) θα ενισχυθεί την επόμενη πενταετία, μέσα από ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης.
  19. Το γεγονός, ότι υπήρξαν –στην κυριολεξία – δεκάδες προγράμματα προληπτικής ιατρικής, επιμορφωτικές ημερίδες και σεμινάρια, όπως για παράδειγμα προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού, οφθαλμολογικές εξετάσεις και ιατρείο κατά του καπνίσματος.
  20. Το γεγονός, ότι ιδρύσαμε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
  21. Το γεγονός, ότι καταφέραμε μετά από εξάμηνο αγώνα, να δρομολογήσουμε και να καθιερώσουμε από τις 7/5/2014, λεωφορείο που θα συνδέει απευθείας, δίχως στάσεις, το Πόρτο Ράφτη με τον Προαστιακό, με το ίδιο εισιτήριο του 1,60 Ευρώ, πραγματοποιώντας οκτώ (8) δρομολόγια την ημέρα.
Όλα τα παραπάνω καταφέραμε να τα υλοποιήσουμε, έχοντας παραλάβει τον 15ο πιο υπερχρεωμένο Δήμο της χώρας, δουλεύοντας σήμερα με λιγότερους από 199 εργαζομένους, ενώ ο Δήμος Μαρκοπούλου λειτουργούσε με 240, όντας υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε στον Καλλικράτη και να αναλάβουμε τις αυξημένες αρμοδιότητες που μας επέβαλε και έχοντας ως μοναδική δυνατότητα τη συντήρηση των υποδομών μας!

Πλέον, μετά την αποπληρωμή του 70% του χρέους του Δήμου Μαρκοπούλου, έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε Τεχνικό Πρόγραμμα και να κάνουνε νέα έργα και νέες επενδύσεις, που λόγω της υπερχρέωσης, ήταν απαγορευμένα.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, δεν έγιναν με ένα μαγικό ραβδί, αλλά αποτέλεσαν αποτέλεσμα συγκεκριμένου σχεδίου, διάθεσης για δουλειά, οργάνωσης και προγραμματισμού!
Ο Δήμαρχος διερωτήθη ποια ήταν η συμβολή αυτών που διεκδικούν τα ηνία του Δήμου Μαρκοπούλου, σε αυτά τα εικοσιένα (21) χειροπιαστά επιτεύγματα που έγιναν, μαζί με εκατοντάδες άλλες δράσεις και παρεμβάσεις του Δήμου.

Αναφερόμενος στον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη, φίλο και συνάδελφο δικηγόρο, κο Κώστα Αλλαγιάννη, στον οποίο ευχήθηκε να έχει τη δυνατότητα να κάνει μία πολύ ουσιαστική και θετική προεκλογική εκστρατεία, στο υπολειπόμενο διάστημα των 14 ημερών, σημείωσε τα εξής: «Διαφώνησε ξαφνικά πριν από τρεις (3) μήνες. Το ερώτημα είναι, ποιο ήταν το κίνητρο αυτής της διαφωνίας, διότι το να διαφωνήσει κάποιος, να αποχωρήσει από έναν συνδυασμό και να θέσει μία ξεχωριστή υποψηφιότητα, είναι κάτι απόλυτα θεμιτό, ένα αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα.

Το ερώτημα που θέτουμε και τον παρακαλούμε να απαντήσει στην τελική του προεκλογική ομιλία, είναι το εξής: Τρία (3) χρόνια ήταν ο πιο στενός μας συνεργάτης. Τρία (3) χρόνια πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 75 Δημοτικά Συμβούλια και αντίστοιχα Προσυμβούλια της παράταξης του “ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ”. Αυτά τα τρία (3) ολόκληρα χρόνια, πότε διαφώνησε, πότε έθεσε ένα διαφορετικό ζήτημα αρχής, που να τον οδηγεί σε κάτι διαφορετικό από την πολιτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής;

Η πραγματικότητα, την οποία πιστεύω πως γνωρίζει τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, είναι ότι επί τρία (3) χρόνια, ποτέ σε κανένα Δημοτικό Συμβούλιο ή προσυμβούλιο, δεν εξέφρασε οποιαδήποτε διαφωνία. Άρα, μοναδική αιτιολογία της ξεχωριστής υποψηφιότητάς του, είναι η προσωπική φιλοδοξία να υπάρξει ως Δήμαρχος», τόνισε ο Δήμαρχος και κάλεσε τους δημότες να απαντήσουν, εάν αυτός ο λόγος είναι αρκετός, για να εμπιστευτούν έναν άνθρωπο να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος θεώρησε απαράδεκτο το γεγονός, ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος και καθηγητής Πανεπιστημίου κος Κώστας Μεθενίτης, δεν αναγνώρισε κανένα από τα εικοσιένα (21) αυτά θετικά και σημαντικά επιτεύγματα για την περιοχή μας, προχωρώντας αντιθέτως σε παραπλανητικές ανακρίβειες και ψεύδη. Ισχυρίστηκε για παράδειγμα, ότι το σβήσιμο του χρέους έγινε σε διακόσιους (200) Δήμους, γιατί αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση. Του υπενθύμισε λοιπόν, πως ο Δήμος Μαρκοπούλου είναι ο τρίτος (3ος) Δήμος σε ύψος ποσού επιχορήγησης ανά κάτοικο στην Ελλάδα, γεγονός που οφείλεται στην σκληρή δουλειά που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή.

Ισχυρίστηκε ακόμη ο κος Κώστας Μεθενίτης, ότι η απένταξη του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Μαρκοπούλου, έγινε με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Η αλήθεια είναι πως το έργο απεντάχθηκε εξαιτίας του λυσσαλέου πολέμου που ξέσπασε μεταξύ των εργολάβων, ο οποίος διήρκησε τέσσερα (4) χρόνια. Τον ψευδή αυτόν ισχυρισμό του, καταρρίπτει ακόμη το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή αντέδρασε αμέσως και απέσπασε, την εδώ και εννέα (9) μήνες γραπτή δέσμευση της Περιφέρειας, για την χρηματοδότηση του έργου του Βρεφονηπιακού Σταθμού, από την ίδια την Περιφέρεια!

Τέλος, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, κάλεσε για μία ακόμη φορά όλους τους υποψήφιους Δημοτικούς Συνδυασμούς, να καταθέσουν τις δύο (2) εβδομάδες που έχουν απομείνει μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών, θετικές προτάσεις και ιδέες για τον Δήμο μας, όσον αφορά στα πέντε (5) τουλάχιστον σημαντικά ζητήματα και στόχους, για την επόμενη δημοτική θητεία. 

Συγκεκριμένα:


  1. Επίσπευση των διαδικασιών για την Αποχέτευση στο Πόρτο Ράφτη.
  2. Καταπολέμηση της Ανεργίας, μέσα από ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης.
  3. Η Σχολική Στέγη και η διεκδίκηση 50 στρεμμάτων στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο, για τη στέγαση ενός ολοκληρωμένου Σχολικού Συγκροτήματος, από Νηπιαγωγείο μέχρι Λύκειο και Ειδικό Σχολείο.
  4. Η βελτίωση της καθημερινότητας και η εξασφάλιση μεγάλων κονδυλίων που απαιτούνται για νέες ασφαλτοστρώσεις, καθώς επίσης και η αγορά καινούριων απορριμματοφόρων για την βελτίωση της καθαριότητας.
  5. Η ολοκλήρωση ενός επιτελικού σχεδίου (master plan) για το Λιμάνι στο Πόρτο Ράφτη και το Παραλιακό Μέτωπο, με σεβασμό στο Νόμο, το Περιβάλλον και τους Κοινόχρηστους Χώρους.
Τέλος, ο Δήμαρχος κάλεσε τους δημότες να κρίνουν το έργο της Δημοτικής Αρχής βάσει όλων όσων έχει καταφέρει τα τελευταία 3,5 χρόνια και μάλιστα να κρίνουν αυστηρά.

Τόνισε πως πλέον: «Έχοντας αποχρεώσει τον Δήμο Μαρκοπούλου κατά 70%, έχοντας ξεκινήσει τα έργα υποδομής, έχοντας συνθέσει ένα πλούσιο αθλητικό & πολιτιστικό πλαίσιο και έχοντας εφαρμόσει προγράμματα κατά της ανεργίας, μπορούμε να ελπίζουμε και να διεκδικούμε ένα καλύτερο και φωτεινότερο μέλλον. Η Δημοτική Αρχή έχει πλέον την ικανότητα, την εμπειρία και τους άξιους συνεργάτες να το κάνει πράξη. Εάν πιστεύετε, ότι άξιζε τον κόπο η προσπάθειά μας, τότε ζητάμε την ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ σας, προκειμένου να πάμε την πόλη μας πραγματικά μπροστά, για άλλα πέντε (5) χρόνια!»

Αμέσως μετά, ακολούθησε η παρουσίαση των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων του Δημοτικού Συνδυασμού “ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ”, οι οποίοι απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Την εκδήλωση των εγκαινίων, τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής κος Παύλος Καμάρας και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κος Γιάννης Δημόπουλος, κα Βασιλική Ζύγουρα, κα Γεωργία Στουραΐτη, κος Σπύρος Δράκος, κος Γιάννης Σμέρος, κος Βαγγέλης Καραμολέγκος, κος Μίμης Δεληγιάννης, κος Φώτης Κούτρας, κος Στάθης Μιχαλόπουλος, κος Άρης Γκλιάτης, κος Στέλιος Κοροβέσης και κα Δέσποινα Αφεντούλη, εκ των οποίων απηύθυναν λόγο, όσοι προέρχονται από τον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.



Μπορείτε να δείτε σε βίντεο τα σημαντικότερα στιγμιότυπα από την ομιλία του Δημάρχου, πατώντας εδώ.


Γραφείο Τύπου του Δημοτικού Συνδυασμού
"ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ"

pamemprosta2014.blogspot.gr