5.5.14

Αναβίωση του παραδοσιακού Μαρκοπουλιώτικου Γάμου, από τον Χορευτικό – Λαογραφικό Όμιλο Μαρκοπούλου & Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς»

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας προσκαλεί, στην θεατρική - χορευτική παράσταση που θα πραγματοποιήσει ο Χορευτικός – Λαογραφικός Όμιλος Μαρκοπούλου & Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς», με θέμα την αναβίωση του παραδοσιακού Μαρκοπουλιώτικου Γάμου, την Κυριακή, 11 Μαΐου 2014 και ώρα 10:30 το πρωί, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άρτεμις».

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση αφηγηματικού χαρακτήρα, συνοδευόμενη από δρώμενα και χορευτικά, μέσα από την οποία θα ζήσουν από κοντά τον γνήσιο Μαρκοπουλιώτικο Γάμο, ο οποίος κρατούσε έντεκα (11) ολόκληρες ημέρες! Μέσα από την παράσταση, θα φανεί ακόμα η γυναικοκρατία της τότε εποχής, αποκαλύπτοντας στον θεατή ήθη και έθιμα του πρόσφατου παρελθόντος, που οι νέες γενιές αγνοούν.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα πραγματοποιηθεί συλλογή συσκευασμένων τροφίμων μακράς διαρκείας, όπως ζυμαρικά, γάλα εβαπορέ, όσπρια, κλπ, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.