8.5.14

«Τρίποντο» στη ζωή και την ανθρωπιά πέτυχε η Αθλητική Εκδήλωση του Δήμου Μαρκοπούλου, για τη διαφορετικότητα


Περισσότερα από τριακόσια (300) άτομα, γέμισαν το Κλειστό Γυμναστήριο Μαρκοπούλου, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία τριπλής προεκλογικής περιόδου, επικροτώντας ουσιαστικά την πρωτοβουλία του Δήμου Μαρκοπούλου και του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», για τη διοργάνωση αθλητικής εκδήλωσης το Σάββατο 3 Μαΐου, αφιερωμένης στη διαφορετικότητα, η οποία κατάφερε να πετύχει ένα από τα πιο δύσκολα «τρίποντα».

Σε επίπεδο πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, οι «Γιατροί του Κόσμου», αποτελούμενη από δώδεκα (12) εθελοντές φυσικοθεραπευτές, παιδίατρους, παθολόγους και νοσηλευτές, πραγματοποίησαν δωρεάν εμβολιασμό, προληπτικό ορθοπεδικό, καρδιολογικό και παιδιατρικό έλεγχο, καθώς και χορήγηση ιατρικών βεβαιώσεων (δελτία) συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες, για περισσότερα από ογδόντα (80) παιδιά του Δήμου Μαρκοπούλου!

Στο καθαρά αθλητικό μέρος, πραγματοποιήθηκαν αγώνες καλαθοσφαίρισης μεικτών ομάδων, όπου συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 1ου, 2ου, 3ου, 4ου Δημοτικών Σχολείων Μαρκοπούλου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη, καθιερώνοντας πλέον σε θεσμό, το Σχολικό Πρωτάθλημα, που διοργανώθηκε φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Στην κορύφωση της εκδήλωσης, ο φιλικός αγώνα καλαθοσφαίρισης - αθλητών με αναπηρικά αμαξίδια, μεταξύ των ομάδων «Μέγας Αλέξανδρος 1994» Θεσσαλονίκης και «Π.Α.Σ.Κ.Α.» Αττικής, ξεπέρασε σε παρουσία του κόσμου, ακόμη και το κοινό αντίστοιχης πανελλήνιας διοργάνωσης!

Την τιμητική βράβευση των ομάδων καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο φιλικός αγώνας που παρακολουθήσαμε έχει μόνο νικητές. Τα παιδιά που αγωνίστηκαν σήμερα στο αγωνιστικό τερέν, έχουν ήδη νικήσει στο «τερέν» της ζωής και κατάφεραν να μας συγκινήσουν και να μας εμψυχώσουν όλους. Η δύναμη της ψυχής τους, αποτελεί το πιο σημαντικό μάθημα και παράδειγμα, για όλους μας. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε την Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι (Ο.Σ.Ε.Κ.Κ.), για την άμεση ανταπόκριση και υποστήριξή της, στην αποψινή διοργάνωση».

Συγκίνηση προκάλεσε η στιγμή, που η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρία Κιμπιζή συνεχάρη τους αθλητές με αμαξίδια, για την έμπνευση και το πρότυπο που αποτελούν και τους παρέδωσε τον πίνακα - κολάζ, που φιλοτέχνησαν τα παιδιά του τμήματος ζωγραφικής του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός Για Όλους» του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος». Ευχαρίστησε τους μαθητές και τους γονείς τους, για την παρουσία τους και ανέφερε στο χαιρετισμό της: «Συνδέουμε τον αθλητισμό με την παιδεία, ανοίγουμε για 2η χρονιά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου στα παιδιά και τα υποδεχόμαστε στη σημερινή αθλητική γιορτή, που συμμετέχουμε όλοι». Η κα Κιμπιζή απένειμε αναμνηστική πλακέτα στους «Γιατρούς του Κόσμου», για την πολύτιμη συμμετοχή και προσφορά τους, σε δεκάδες παιδιά του Δήμου. Ευχαρίστησε τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν, στο κάλεσμα προσφοράς τροφίμων, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, τις υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσία του Δήμου που εκτός ωραρίου - εθελοντικά, που βρίσκονταν στην υποδοχή των προσφορών αυτών και την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, για τη συνδρομή της, στην άρτια διεξαγωγή των αγώνων.

Ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Σπύρος Σταμ. Δράκος, μετά την απονομή της αναμνηστικής πλακέτας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου, ευχαρίστησε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν και αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που έχει δώσει ο «Βραυρώνιος» τα τελευταία 3,5 χρόνια, με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου, στον αθλητισμό και τον πολιτισμό και πιο συγκεκριμένα, στη δυνατότητα πρόσβασης όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών, στα δεκάδες τμήματα άθλησης, επιμόρφωσης και δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες, του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός Για Όλους».

Βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν, από το γενικό γραμματέα της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. Χάρη Περδίκη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρκοπούλου Γιώργο Καβασακάλη, τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου Μαρκοπούλου Κώστα Πανταζή και την αρχηγό της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου Μαρία Χασάπη.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ευχαριστούν τόσο τον κ. Φαίδρο Παναγόπουλο από το «Ameashop», για τη χορηγία του, στη φιλοξενίας της ομάδας «Μέγας Αλέξανδρος 1994» Θεσσαλονίκης, όσο και τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Κυανή Ακτή» κ. Σάκη Αυλωνίτη, για την καλύτερη τιμή που πρόσφερε. Ευχαριστούν επίσης το κατάστημα «Coffee and More» του κ. Σωτήρη Σωτηρίου, για την ευγενική του προσφορά σε νερά, προς τους μαθητές και τις ομάδες που έλαβαν μέρος.

Η Δημοτική Αρχή άλλαξε το πρόσωπο του Δήμου και στους τομείς αθλητισμού και πολιτισμού, διεκδικώντας και πετυχαίνοντας δεκάδες νέα προγράμματα για όλους, δεσμευόμενη να αξιοποιήσει στο έπακρο, τα νέα μεγάλα έργα υποδομής, που ολοκληρώνονται άμεσα, όπως το Νέο Κλειστό Κτίριο Κερκίδων στο Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου, με Πολυχώρο άθλησης, γραφείων αθλητικών σωματείων, διοικητικής υποστήριξης κ.α.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.