06/05/2014

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Β’ ΦΑΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ: Με αξιοποίηση ντόπιου ανθρώπινου δυναμικού, θα ολοκληρωθεί το έργο





















Αγαπητοί Συμπολίτες,

Με μεγάλη μας χαρά, σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014, ξεκίνησαν οι εργασίες για την Β’ φάση Αποχέτευσης στον Δήμο Μαρκοπούλου. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.569.450,00 Ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και με την ολοκλήρωσή του, τον Απρίλιο του 2015, θα καλυφθούν οι 9.500 από τους 11.500 κατοίκους του οικισμού του Μαρκοπούλου. Η Β’ φάση περιλαμβάνει την κατασκευή 365 φρεατίων επίσκεψης αγωγών και 12,5 χιλιόμετρα αγωγών από πλαστικούς σωλήνες.

Μία μέρα πριν από την έναρξη των εργασιών, την Τρίτη, 29 Απριλίου 2014, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου, μεταξύ του Δημάρχου κου Σωτήρη Μεθενίτη, των ιδιοκτητών της Αναδόχου Εταιρείας «ΑΛΥΣΟΣ», του Τεχνικού Διευθυντή της Αναδόχου Α.Ε. κου Β. Τράκα και περίπου είκοσι (20) συμπολιτών μας ιδιοκτητών φορτηγών, χωματουργικών, σκαπτικών και άλλων μηχανημάτων έργου, με αφορμή την έναρξη των εργασιών της Β’ φάσης της Αποχέτευσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε προσέγγιση του συνόλου των ζητημάτων, για τους όρους απασχόλησης, κατά την ολοκλήρωση της Β’ φάσης της Αποχέτευσης. Επιπλέον, ορίστηκε εκπρόσωπος των ντόπιων αυτοκινητιστών, ο οποίος θα είναι σε άμεση επαφή και επικοινωνία με την Ανάδοχο Εταιρεία, ούτως ώστε να υπάρχει άμεση επίλυση, των όποιων ζητημάτων προκύψουν.

Η Δημοτική Αρχή, έμεινε σταθερή και αποδείχτηκε απολύτως φερέγγυα στη δέσμευσή της, για εξάντληση των προσπαθειών απασχόλησης των συμπολιτών μας, καθώς συμφώνησε με την Ανάδοχο Εταιρεία να αξιοποιηθεί το ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό (Επαγγελματίες Φορτηγών Αυτοκινήτων και  Μηχανημάτων), ώστε να συμβάλουμε και έτσι, στη μείωση της ανεργίας και στην ενίσχυση της απασχόλησης στην περιοχή μας!

Θετικές είναι όμως οι εξελίξεις και για την Αποχέτευση στο Πόρτο Ράφτη, καθώς όπως δεσμεύτηκε και ανακοίνωσε δημοσίως ο κος Γιάννης Μέξης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, τεχνοκράτης, η σχετική μελέτη είναι ώριμη και θα ενταχθεί στο αμέσως επόμενο χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα! Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε, ίσως να είναι το πρώτο έργο της Περιφέρειας Αττικής που θα ενταχθεί!

Ενημερώνουμε τους πολίτες, ότι κατά την πρόοδο των απαιτούμενων εργασιών στο δίκτυο της πόλης του Μαρκοπούλου, που θα πραγματοποιηθούν τμηματικά ανά γειτονιά, πιθανόν να παρατηρηθούν σύντομες διακοπές νερού, όπως επίσης και πιθανή δυσχέρεια της κυκλοφορίας, στις οδούς όπου ήδη πραγματοποιούνται τα έργα.

Ζητούμε προκαταβολικά συγγνώμη και παρακαλούμε για την κατανόησή και την υπομονή σας!