14.5.14

ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»: Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΚΦΩΝΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/5/2014 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΚΦΩΝΗΣΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΟΣ
 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗ,
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/5/2014 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


ΦΙΛΕΣ κ ΦΙΛΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Πριν ξεκινήσουμε θα ήθελα να ευχηθώ «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» ΣΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ… ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ.

Εκ μέρους του Πολιτικού Συμβουλίου της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ», των Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και όσων εργάστηκαν για την οργάνωση της εκδήλωσης, θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή και την παρουσία σας στη σημερινή μας γιορτή.
Μια γιορτή που μας φέρνει κοντά για ακόμα μια φορά, μια γιορτή που σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας για τον τόπο μας, εν όψει των επικείμενων εκλογών.

Είμαστε όλοι εδώ!!! ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ με τη σοφία της συσσωρευμένης εμπειρίας, αξιόμαχα και ικανά στελέχη έτοιμα να διαχειριστούν τις τύχες του τόπου, αλλά και ΝΕΟΛΑΙΑ που με την ορμή, την ενέργεια και τα οράματα της νιότης θα αποτελέσει τη ζωογόνο δύναμη στην προσπάθεια αναγέννησης του τόπου μας.

Είμαστε εδώ όχι από ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ, αλλά από ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ. Μια αγανάκτηση που θεριεύει όσο βλέπουμε άλλους Δήμους να προοδεύουν και εμείς, ενώ έχουμε πολλά περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα,  βυθιζόμαστε ολοένα στο τέλμα και οδηγούμαστε στην οπισθοδρόμηση.

Με τους άλλους συνδυασμούς δεν μας χωρίζει τίποτα προσωπικό. Με τους περισσότερους έχουμε πολύ καλές προσωπικές σχέσεις. Είναι, βλέπετε, μικρός ο τόπος μας και γνωριζόμαστε όλοι καλά. Αλλά, υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά». Όχι στα λόγια, στις πράξεις. Όλοι, στα λόγια, έχουμε τις καλύτερες των προθέσεων. Για εμάς το ζητούμενο είναι να ερευνήσετε ποιοι είναι εκείνοι που δίνουν τις μεγαλύτερες εγγυήσεις ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν τα λόγια τους πράξη.

Ποιο ψηφοδέλτιο συνδυάζει εμπειρία, γνώση, κύρος, προσωπικότητα.
Ποιο έχει την πληρέστερη σύνθεση και τις περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο αποτελεσματικό.
Ποιού η πορεία εγγυάται τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, την ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ, τον ΣΕΒΑΣΜΟ της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.
Σήμερα όλοι μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο τόπος μας δεν μπορεί να περιμένει, δεν αντέχει άλλο το τέλμα και την οπισθοδρόμηση. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και ξεκινάμε την αναγέννηση του Δήμου μας. Αργά αλλά σταθερά, επιδιώκοντας τη συναίνεση αλλά με αποφασιστικότητα, βάζουμε τα θεμέλια για την πρόοδο του τόπου μας

Σήμερα δεν θα μιλήσουμε ως αντιπολίτευση, αλλά ως η επόμενη Δημοτική Αρχή του τόπου.

Δεν θα ασχοληθούμε με τα κατορθώματα και τις παραλείψεις του κ. Μεθενίτη, τα έχουμε αναδείξει τόσα χρόνια τώρα και είναι σε όλους μας γνωστά. Οι κάτοικοι αυτού του τόπου δεν γελιούνται πλέον από υποσχέσεις και φανφάρες, ειδικά των τελευταίων ημερών πριν τις εκλογές.
Αίφνης, επισκευάζονται λακκούβες, φυτεύονται παρτέρια, αλλάζουν καμένες λάμπες, τσιμεντώνονται δρόμοι, αποκτά το Πόρτο Ράφτη σύνδεση με τον προαστιακό, και άλλα «έργα» που μόνο σκοπό έχουν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη μας και να υφαρπάξουν την ψήφο των συμπολιτών μας…

Δεν θα ασχοληθούμε ούτε και με τους πολυάριθμους εραστές του δημαρχιακού θώκου, που ξεφυτρώνουν ως δήθεν εναλλακτικές επιλογές. Απλά αναρωτηθείτε που βρίσκονταν όλοι αυτοί τόσα χρόνια και στοιχηματίστε με βεβαιότητα αν θα υπάρχουν στις 19 Μαΐου…

Ο χρόνος έχει ήδη αποδείξει ποιοι έχουν ικανότητα, θέληση και όραμα για να φέρουν αποτέλεσμα.

Έχουν περάσει 3,5 χρόνια από τότε που μας αναθέσατε την ευθύνη της εκπροσώπησής σας στα δημοτικά δρώμενα. Ήταν ένας ρόλος πρωτόγνωρος για όλους μας, με πολλές δυσκολίες οι οποίες αυξάνονταν εκθετικά καθώς διαπιστώναμε όλο και περισσότερο πως είχαμε να κάνουμε με μια ανίκανη και υστερόβουλη Δημοτική Αρχή, που πατροναριζόταν από μια ανύπαρκτη μείζονα αντιπολίτευση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εσάς που μας εμπιστεύεστε, μας στηρίζετε, μας δίνετε δύναμη να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες. Αυτά για εμάς αποτελούν δέσμευση και οδηγό δράσης. Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι ΕΣΕΙΣ.

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.

ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ
Σήμερα, 3,5 χρόνια μετά έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι είμαστε όλοι πλουσιότεροι σε γνώση και εμπειρία, πιο έτοιμοι από ποτέ.

Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» όλο αυτό το διάστημα πορεύτηκε με απαράβατο γνώμονα τις αρχές της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ του  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Έδωσε φωνή και βήμα λόγου σε όλους τους συμπολίτες μας, κυρίως σε αυτούς που συστηματικά παραγκωνίζονταν και έμεναν στο περιθώριο.
Ζήτησε και επεδίωξε τη συμμετοχή όλων στη διαμόρφωση και λήψη αποφάσεων.

Είμαστε η μόνη δημοτική παράταξη στο Δήμο, ίσως και πανελλαδικά για μερικά από τα παρακάτω, που:
       Είμαστε ανεξάρτητοι από πολιτικά κόμματα και από κάθε είδους συμφέροντα, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΙΤΙΚ. Έχουμε πολιτική άποψη αλλά δεν την μπερδεύουμε με την όποια κομματική.
       Έχουμε γραφεία, καταστατικό, αιρετά όργανα και διαδικασίες λειτουργίας. Αναρωτηθείτε: Τα έχει όλα αυτά έστω και μια από τις άλλες Δημοτικές παρατάξεις του Δήμου μας;
       Έχουμε παρουσία στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την άμεση ενημέρωση των πολιτών για όλα τα θέματα του Δήμου. Ας μην ξεχνάμε πως στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύουμε, μεταξύ άλλων, τα πλήρη απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που καμία Δημοτική Αρχή δεν τόλμησε ποτέ να κάνει.
       Το Πολιτικό μας Συμβούλιο συνεδριάζει δημόσια και ανοιχτά κάθε Δευτέρα στις 8μ.μ., με σκοπό να ενημερωθεί αλλά και να τοποθετηθεί όποιος συμπολίτης μας επιθυμεί, για οποιοδήποτε θέμα.
       Συμμετέχουμε ενεργά και παρακολουθούμε όλες τις συνεδριάσεις όλων των Επιτροπών και των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων. Για όσους φίλους δεν γνωρίζουν ακριβώς, παρακολουθούμε όλες τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, της Οικονομικής Επιτροπής, των Διοικητικών Συμβουλίων της ΚΔΕΜ, του Βραυρώνιου, του Λιμενικού Ταμείου και φυσικά του Δημοτικού Συμβουλίου.
       Θεσπίσαμε και εφαρμόσαμε μια πρωτοφανή εκστρατεία ενημέρωσης των συμπολιτών μας, γνωστοποιώντας ζητήματα για τα οποία ποτέ δεν ενημερώνονταν έως τώρα.
       Αναδείξαμε πλείστες περιπτώσεις αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης, προσφεύγοντας στις ανάλογες ελεγκτικές αρχές, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ακόμα και στον Εισαγγελέα. Φυσικά τώρα, οι όψιμοι υπερασπιστές των συμφερόντων του Δήμου επικαλούνται τις ενέργειές μας και τα αποτελέσματά τους για να κάνουν τη δική τους, αντιπολίτευση. Όταν, ζητούσαμε, σε κάποιους από αυτούς, να συνδράμουν τον αγώνα μας, άλλαζαν πεζοδρόμιο….…
       Αποτρέψαμε ενέργειες που θα απέβαιναν επιζήμιες για την ποιότητα ζωής των κατοίκων όπως π.χ. ο ΧΥΤΑ στα λατομεία – θέση ΓΙΔΟΤΟΠΙ, το Αποτεφρωτήριο, τα εργοστάσια βιομάζας, κ.ά.
       Αγωνιστήκαμε για την υπόθεση του Γηπέδου ποδοσφαίρου στο Αυλάκι καθώς και για τη διατήρηση των κοινόχρηστων χώρων. Εναντιωθήκαμε στις άρσεις απαλλοτριώσεων που γίνονται.
       Αναδείξαμε τεράστια οικονομικά σκάνδαλα όπως η ανακαίνιση του Άρτεμις, η ενοικίαση εργαζομένων, η αμοιβή του κ. Κόκκινου, οι οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ, κ.ά.
       Πλαισιώσαμε και υποστηρίξαμε τη δράση των τοπικών συλλόγων, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις τους, σεβόμενοι παράλληλα την ανεξαρτησία τους.
       Τέλος, προσπαθούμε στα μέτρα των δυνατοτήτων μας, να βοηθάμε την τοπική μας κοινωνία και σε άλλους τομείς. Διοργανώνουμε εκδηλώσεις, ομιλίες, δράσεις συγκέντρωσης βιβλίων, σχολές γονέων, μαθήματα υπολογιστών, και πολλά άλλα χάρη στη δική σας βοήθεια και στήριξη. Ειδικότερα για το Πόρτο Ράφτη προσπαθούμε μέσα από τη γνωριμία μας να δημιουργήσουμε τον κοινωνικό ιστό που λείπει και που έχουμε τόσο ανάγκη.

Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ του Δήμου μας και σας προκαλούμε να μπείτε στην διαδικασία να μας συγκρίνετε!

Αυτή ήταν συνοπτικά η παρουσία μας ως Κίνηση τα τελευταία 3,5 χρόνια. Είναι χρήσιμο και σημαντικό για εμάς, να αξιολογήσετε το έργο μας, να επισημάνετε τυχόν αδυναμίες ή παραλείψεις για να γινόμαστε ολοένα και πιο αποτελεσματικοί. Η καλοπροαίρετη κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη.
Εμείς θα έχουμε πάντα ανοικτά τα αυτιά μας.

Από την 1 Σεπτεμβρίου του 2014 θα αρχίσει μια νέα εποχή για το Δήμο μας, με τη «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» ως Δημοτική Αρχή και όλους εσάς συμμέτοχους και στυλοβάτες της προσπάθειας. Μια εποχή δημιουργίας, που θα βγάλει το Δήμο μας από το τέλμα και τη μιζέρια, μεταμορφώνοντάς τον σε ένα Δήμο που θα αξίζει κανείς να ζει.

Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το τελικό, πλήρες πρόγραμμά της. Είναι η μοναδική Δημοτική Παράταξη σε Πανελλαδική κλίμακα που διαμόρφωσε το πρόγραμμά της μετά από δημόσια διαβούλευση. Η διαδικασία είχε ξεκινήσει τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε και δίνονταν προς διαβούλευση οι 4 βασικοί άξονές του.

Σήμερα, διαπιστώνουμε με απογοήτευση πως κάποιες παρατάξεις δεν έχουν κοινοποιήσει καν κάποιο πρόγραμμα, ενώ κάποιες ελάχιστες κυκλοφόρησαν ένα δισέλιδο ευχολόγιο.

Όσο για τον κ. Μεθενίτη και το ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, μόνο γέλια προκαλεί το δήθεν πρόγραμμά του, καθώς διαπιστώνετε εύκολα από τον καθένα πως πρόκειται για ακριβή αντιγραφή του δικού μας, σε σημείο να μην έχουν αλλάξει ούτε τα σημεία της στίξης.

Όπως κάθε αντίγραφο όμως, ποτέ δεν θα καταφέρει να υπερκεράσει το πρωτότυπο. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν διεκδικούν την ψήφο σας. Προβληματιστείτε και κρίνετέ τους…

Τονίσαμε πως το πρόγραμμα που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί συμβόλαιο τιμής και οδηγό δράσης για τη Δημοτική Αρχή της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ.
Ταυτόχρονα, αποτελεί και το εργαλείο που θα χρησιμοποιείτε εσείς για να μας ελέγχετε και να συγκρίνετε τη συνέπεια λόγων και έργων.
Κάτι, που οφείλετε ως πολίτες να κάνετε και με τη νυν δημοτική αρχή, που στο πρόγραμμά της το 2010 μας υποσχόταν ούτε λίγο ούτε πολύ τον Παράδεισο… Μάλλον κάπου έπεσαν έξω…

Στο δικό μας πρόγραμμα δράσης θα βρείτε όλες τις προτάσεις μας για κάθε πτυχή της δημοτικής λειτουργίας, προτάσεις εφικτές, αναγκαίες και υλοποιήσιμες από μια χρηστή και οραματική διοίκηση που δεσμευόμαστε να είμαστε.

Δεν έχω σκοπό να σας κουράσω, άλλωστε η μέρα είναι γιορτινή και περιμένει και η υπέροχη μπάντα μας, όμως θα ήθελα να σταθώ σε 3-4 σημεία του προγράμματος μας:

α). Σχετικά με την πολυδιαφημιζόμενη Οικονομική εξυγίανση του Δήμου μας. Ουσιαστικά πρόκειται για τη σημαία του νυν Δημάρχου και τη διατυμπανίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Έχουμε ήδη επισημάνει πως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως θέλει να τα λέει ο κ. Μεθενίτης.
Για να γνωρίζετε την αλήθεια, ο δήμος μας επιχορηγήθηκε με το ποσό των 11.647.827 Ευρώ από το υπουργείο εσωτερικών, για να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του έως τις 31/12/2011. Το ίδιο πρόγραμμα επιχορηγήσεων «έτρεξε» για όλους σχεδόν τους Δήμους, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που χρωστούσαν.
Το κράτος διέθεσε από τον προϋπολογισμό, δηλαδή από την τσέπη μας, περίπου 450 εκ ευρώ. Το ζητούμενο ήταν να εξαλειφθούν οι οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν. Φυσικά και είναι καλοδεχούμενη, έστω και έτσι, η μείωση του χρέους του Δήμου μας.
Το χειρότερο είναι πως ο κ. Μεθενίτης κρυφά, χωρίς απόφαση και χωρίς την παραμικρή ενημέρωση του δημοτικού Συμβουλίου, υπέγραψε με την μνημονιακή κυβέρνηση το δικό του μνημόνιο!  
Όμως ο κ. Μεθενίτης αρνείται, ακόμα και σήμερα, να μας αποκαλύψει το μνημόνιο που υπέγραψε με το υπουργείο εσωτερικών, προκειμένου να επιχορηγηθούμε.
Η μόνη δέσμευση που είναι γνωστή είναι πως ο Δήμος μας δεν θα πρέπει να δημιουργήσει νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, διότι, εν αντιθέσει με τα 11,5 εκατομμύρια, αυτές θα εξοφλούνται από το υπουργείο εσωτερικών, αλλά θα παρακρατούνται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (χρήματα με τα οποία η κυβέρνηση επιχορηγεί τους Δήμους) της περιόδου 2015-2020.
Ήδη γνωρίζουμε πως η ανίκανη διοίκηση του κ. Μεθενίτη δημιούργησε από 1/1/2012 μέχρι 31/7/2013 ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 131.792 ευρώ. Βάσει του μνημονίου που έχει υπογράψει, το ποσό αυτό κατατέθηκε απευθείας από το ΥΠΕΣ στην ΕΥΔΑΠ, όχι ως έκτακτη επιχορήγηση, αλλά ως ισόποση εκχώρηση των κρατικών χρηματοδοτήσεων των ετών 2015 έως 2020.
Από τις 31/7/2013 μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί και άλλες, αγνώστου ποσού σε εμάς, ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς την ΕΥΔΑΠ αφού τα τιμολόγια νερού για το ρολόι της Χαμολιας, μπαίνουν στο συρτάρι, δεν καταχωρούνται στα λογιστικά βιβλία και φυσικά δεν πληρώνονται.
Αυτή είναι η προίκα του κ. Μεθενίτη στην επόμενη δημοτική αρχή και μην πιστεύετε τα ψέματά του.

Θα σας πω με απλά λόγια τι έγινε: ο κ. Μεθενίτης είχε μια επιχείρηση η οποία δεν αύξησε το τζίρο της αφού δεν πηρέ κανένα επιδοτούμενο πρόγραμμα, δεν μείωσε το κόστος λειτουργίας της αφού όλες οι προμήθειες γίνονται με απευθείας αναθέσεις και υπερκοστολογημενες, πληρώνοντας το 1  - 3 και πολλές φορές το 1 – 10, ενώ συνεχίζονται και οι σπατάλες σε περιττές και ανούσιες ενέργειες. Μια τέτοια είναι και η ανάθεση μελέτης για τη δημιουργία ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο του Μαρκόπουλου.
Οι οφειλές των πελατών της αυξήθηκαν, αφού τα ποσά που οφείλονται στο Δήμο για νερό από 4 εκατ. που ήταν όταν ανέλαβε σήμερα είναι περίπου 6 εκ, όσο για τις οφειλές των καταστημάτων δεν γνωρίζει καν τι έχει λαμβάνειν από το 2008 μέχρι σήμερα.
Μείωσε βέβαια το χρέος του επειδή κάποιος θειος από την Αμερική, για δικούς του καθαρά λόγους, του έστειλε ένα έμβασμα. Γι’αυτό υπερηφανεύεται ο κ. Μεθενίτης!!!

β). Μια άλλη σπέκουλα που γίνεται είναι πως η ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ είναι ενάντια στην επιχειρηματικότητα και πως θέλει να καταντήσει το Πόρτο Ράφτη «νεκροταφείο».
Διαβάστε το πρόγραμμά μας και θα δείτε πως είμαστε οι μόνοι που προτείνουμε δράσεις στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και καταστημάτων, πάντα φυσικά με γνώμονα το σεβασμό της νομιμότητας και του κοινωνικού συνόλου.
Δεσμευόμαστε πως θα αγωνιστούμε για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, επειδή απλά πιστεύουμε ότι αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη του Δήμου μας και τη μείωση της ανεργίας. Θέλουμε να έχουν δουλειά τα μαγαζιά του τόπου μας, όχι μόνο τις γιορτές και τα Σαββατοκύριακα, αλλά όλες της ημέρες της εβδομάδας και θα φροντίσουμε γι αυτό.
Δεν θα επιτρέψουμε όμως να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των καταστημάτων από κάποιους ευνοούμενους του Δημάρχου και φυσικά θα απαιτήσουμε ο Δήμος να εισπράττει αυτά που δικαιούται.

γ). Για τη χερσόνησο της Πούντας λέγονται επίσης διάφορα. Αφού απέτυχε η παράνομη προσπάθεια του κ. Μεθενίτη να πραγματοποιήσει το σχέδιο του (θυμάστε τις διθυραμβικές ανακοινώσεις που έβγαλε…), ήρθε η ώρα να σκεφτούν όλοι σοβαρά την πρότασή μας για το καλό και του συνεταιρισμού και του τόπου.
Προτείνουμε λοιπόν, όπως θα δείτε και στο πρόγραμμα, την απαλλοτρίωση της Πούντας με χρήματα από το Πράσινο Ταμείο.
Να αποζημιωθούν έτσι οι ιδιοκτήτες με το ποσό που θα επιδικαστεί ενώ ταυτόχρονα θα κάνουμε πολιτική διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση ώστε να καταφέρουμε να υπάρξει κούρεμα του συνολικού χρέους της ΜΑΡΚΟ.
Το τελικό όφελος για το συνεταιρισμό θα είναι πολλαπλάσιο.
Εν συνεχεία, η περιοχή να αξιοποιηθεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου ως χώρος αναψυχής, ελεύθερου χρόνου, πολιτισμού και κοινωνικής συναναστροφής, με την δημιουργία ανοικτού θεάτρου και ναυταθλητικων εγκαταστάσεων.
Έτσι και το όφελος της ΜΑΡΚΟ θα είναι μεγαλύτερο και η ΠΟΥΝΤΑ θα μετατραπεί σε διαχρονική πηγή παραγωγής πλούτου για τον τόπο.
Σκεφτείτε τι ωφελείται ο τόπος από ένα κλειστό οικοδομικό συγκρότημα όπως το ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ και ποιο είναι το όφελος από τη δική μας πρόταση.
Αν συνδυαστεί και με ένα συνολικό σχέδιο αξιοποίησης όλης της περιουσίας του συνεταιρισμού προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, θεωρούμε ότι τότε η ΜΑΡΚΟ θα αποκτήσει ξανά την αίγλη που έχασε εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

δ). Τελευταίο και σημαντικότερο: Κάνουμε σημαία μας την αποχέτευση για το σύνολο του Δήμου μας, συμπεριλαμβανομένων του όλου Πόρτο Ράφτη, της Χαμολιάς, της Βραυρώνας και του ΒΙΟ.ΠΑ.
Ταυτόχρονα εφαρμόζονται άμεσα μέτρα, ασπιρίνες τα είχαμε ονομάσει παλιότερα, ώστε να ανακουφιστούν και οι κάτοικοι που δεν απολαμβάνουν το αγαθό της αποχέτευσης αλλά και να προστατευτεί η θάλασσα μας.
Ένα τέτοιο μέτρο είναι η δρομολόγηση δημοτικών βυτιοφόρων, που θα αναλάβουν την εκκένωση βόθρων έναντι τιμήματος όσο θα είναι και τα τέλη αποχέτευσης, προαιρετικά για όποιον επιθυμεί να
συμμετέχει στο πρόγραμμα.
Ο κάτοικος δηλαδή θα επιβαρύνεται με τέλη αποχέτευσης σαν να ήταν συνδεδεμένος με το δίκτυο και από εκεί και πέρα ο Δήμος αναλαμβάνει τη διαδικασία της εκκένωσης βόθρων.

Λέμε συνεχώς και θα το επαναλαμβάνουμε:

Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ TOY ΠΟΛΙΤΗ
ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ: ΣΥΝAIΝΕΣΗ - ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ - ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μαζί θα χτίσουμε τον τόπο που θέλουμε να ζούμε, μαζί θα αποφασίσουμε πως θέλουμε τη ζωή μας.
Η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» μπορεί να φέρει την πραγματική αλλαγή στον τόπο. Και αυτό επειδή θέλουμε, γνωρίζουμε, και μπορούμε…

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,
Όλοι εμείς στη «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» με τη δημόσια δράση μας τα τελευταία τέσσερα σχεδόν χρόνια, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην κοινωνία, δώσαμε τα διαπιστευτήριά μας.

Είμαστε υπερήφανοι που ανταποκριθήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον ρόλο της ελάσσονος αντιπολίτευσης τον οποίο μας είχατε αναθέσει στις προηγούμενες εκλογές.

Είναι πανθομολογούμενο ότι ήταν η πρώτη φορά που στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρχε «η μόνη και ουσιαστική» αντιπολίτευση, η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Σήμερα, πιο έτοιμοι από ποτέ, σας καλούμε να επιλέξετε να συμμετάσχετε μαζί μας για διέξοδο από το τέλμα και ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης.

ΜΑΖΙ δημιουργούμε το ΜΕΛΛΟΝ. Μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ξημερώνει. Θα δώσουμε σάρκα και οστά στο ΟΡΑΜΑ μας.

Είμαστε βέβαιοι πως μαζί θα ξεκινήσουμε ένα νέο ταξίδι, με περισσότερες ευθύνες αλλά και χαρές για το αύριο.

Εύχομαι αυτό να μας δώσει ΔΥΝΑΜΗ, ώστε η ΕΛΠΙΔΑ για ένα καλύτερο μέλλον να αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα.

Σας ευχαριστώ.
Θα μου επιτρέψετε τώρα να σας παρουσιάσω –αλφαβητικά- την ομάδα της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ και στην συνέχεια ενώ θα απολαμβάνουμε τη μουσική, θα είναι μαζί σας για να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας και να τους γνωρίσετε καλύτερα:

1.
ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΑΘΗΝΑ  – Τραπεζικός Υπάλληλος
2.
ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – Χημικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων
3.
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΗΣ - Επιχειρηματίας
4.
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – Ιατρός Ακτινολόγος
5.
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – Γεωπόνος, Επιχειρηματίας
6.
ΓΑḮΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Πλοίαρχος Ε.Ν.
7.
ΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Επιχειρηματίας, Πρόεδρος Συλλόγου Πούσι Γιάννη – Πούσι Γκίνη
8.
ΔΑΝΙΗΛ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΛΙΛΑ) – Εφοριακός (Συνταξιούχος)
9.
ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Κομμωτής
10.
ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Βιομήχανος
11.
ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΥ-ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – Οικονομολόγος, Κοστολόγος,  Συγγραφέας
12.
ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Πλοίαρχος Ε.Ν. (Συνταξιούχος)
13.
ΚΑΝΑΒΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ– Σύμβ. Επιχειρήσεων-Πληροφορικής, Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» Μπαθίστα
14.
ΚΟΝΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ - Οικονομολόγος
15.
ΚΟΡΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Πτυχιούχος Μηχανικός Δομικών Έργων
16.
ΚΟΥΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΚΟΡΙΝΑ) - Ιατρός
17.
ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Ηλεκτρονικός (Συνταξιούχος)
18.
ΚΟΥΤΣΕΡΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΑ) Καθηγήτρια Τ.Ε.Ι., Εκπαιδεύτρια Εναλλακτικών Θεραπειών
19.
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ – Ηλεκτρονικός, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» Μπαθίστα
20.
ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ - Επιχειρηματίας
21.
ΜΑΤΣΙΩΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής ΟΣΠΑ, Πρόεδρος του Συλλόγου «ΠΑΝΟΡΑΜΑ»
22.
ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΣΙΑ) – Επιχειρηματίας
23.
ΝΙΚΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ (ΔΗΜΟΣ) – Επιχειρηματίας
24.
ΠΑΝΤΟΥ-ΣΙΜΙΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΙΡΗ) – Ελεύθερη Επαγγελματίας
25.
ΠΑΠΠΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ  Εκπαιδευτικός
Πρόεδρος Συλλόγου «ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ»
26.
ΠΕΡΤΕΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – Μουσικοσυνθέτης, Καθηγητής Μουσικής, Γραμματέας Ο.Σ.Π.Α., Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου «ΠΑΝΟΡΑΜΑ»
27.
ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑ – Τραπεζικός Υπάλληλος
28.
ΣΑΚΚΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ – Ιατρός Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος
29.
ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ – Ευθυμογράφος, Χρονογράφος
30.
ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – Αξιωματικός Π.Ν. (Συνταξιούχος), Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου «ΠΕΡΑΤΗ»
31.
ΣΚΛΗΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α.
32.
ΣΟΦΟΥ ΣΟΦΙΑ – Επιχειρηματίας
33.
ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Εκτελωνιστής, Πρόεδρος Συλλόγου «ΠΕΡΑΤΗ», Αντιπρόεδρος Ο.Σ.Π.Α.
34.
ΤΑΤΑΡΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ – Ηλεκτρονικός, Επιχειρηματίας
35.
ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ-ΦΟΥΡΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – τ. Προϊσταμένη Ο.Α.Ε.Δ. Μαρκοπούλου (Συνταξιούχος)
36.
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - Μηχανολόγος Μηχανικός, Επιχειρηματίας
37.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Έμπορος
38.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ – Ιδιωτική Υπάλληλος, Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» Μπαθίστα
39.
ΤΣΙΜΠΟΓΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ – Επιχειρηματίας
40.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – Ειδικός Ιατρός Εργασίας
41.
ΧΑΤΖΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ (ΜΑΡΙΑΝΝΑ) – Σχεδιάστρια, Ιδιωτική Υπάλληλος
42.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ-ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ – Συνταξιούχος, Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου «ΠΕΡΑΤΗ»

Σας ευχαριστώ όλους θερμά, η αγάπη σας μας δίνει ΔΥΝΑΜΗ για να εντείνουμε την προσπάθεια ώστε η ΕΛΠΙΔΑ να γίνει πραγματικότητα.
Από εσάς θέλουμε να θυμάστε μόνο πως
Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ –ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ- ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ


Πόρτο Ράφτη, 13/05/2014
«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»
το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
www.dynami-elpidas.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.