14/04/2014

Πρώτη μέρα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Οptimist στον Ι.Ο.ΠΟ.Ρ

Η αρχή λένε πως είναι το ήμισυ του παντός.
Και η αρχή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Optimist έγινε ξανά στο Πόρτο Ράφτη ύστερα από 15 ολόκληρα χρόνια, το Σάββατο 12 Απριλίου 2014.
Οι αθλητές που προκρίθηκαν από όλη την Ελλάδα στα περιφερειακά πρωταθλήματα, κατέφθασαν μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς τους. Έγινε η καταγραφή, το σφράγισμα των πανιών και δόθηκε η ευκαιρία για μια προπόνηση στη θάλασσα.
Νωρίς το απόγευμα όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν την εξαιρετική τελετή έναρξης που διοργανώθηκε από τις κυρίες Μάγδα Βαλασίδη και Άννα Μιχαλακάκου.
Η τελετή άνοιξε με μία πρωτότυπη έκπληξη, μια παρέλαση ιστορικών αυτοκινήτων Alfa Romeo, την οποία επιμελήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ι.Ο.ΠΟ.Ρ. κ.Σπύρος Γκλιάτης.
Τον κύριο κορμό της εκδήλωσης αποτέλεσε η παρέλαση του συνόλου των προκριθέντων αθλητών, ντυμένων στα χρώματα των ομάδων τους, φέροντας την σημαία των ομίλων τους, καταχειροκροτούμενοι από το συγκεντρωμένο πλήθος.
Ακολούθησε η συγκινητική παράδοση της σημαίας της ISAF, AIODA και της ΕΙΟ από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, που διοργάνωσε το προηγούμενο Πρωτάθλημα, στον Ι.Ο.ΠΟ.Ρ. και οι ομιλίες των κ.κ. Αδαμόπουλου Αντιπροέδρου της Ε.Ι.Ο και μέλους της εκτελεστικής επιτροπής και Σωτήρη Μεθενίτη Δημάρχου Μαρκοπούλου.
Παρευρέθησαν η αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Μαρία Κιμπιζή, ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας και ιστιοπλόος Λεωνίδας Μπέης, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Δράκος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Πολίτης, καθώς και πρόεδροι και έφοροι ομίλων απ' όλη την Ελλάδα.
Επίσης χαιρετισμό απέστειλαν βουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι και ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.
Ακολούθησε η έπαρση της ελληνικής σημαίας, ο όρκος του προπονητή από την ολυμπιονίκη Βιργινία Κραβαριώτη και ο όρκος του αθλητή -ύστερα από κλήρωση- από τους Δημήτρη Παρασκευόπουλο του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας και Μιχάλη Φασιανό του Αθλητικού Ομίλου Ιθάκης.
Ακούστηκε ο εθνικός ύμνος και ο κ. Γιάννης Μπέης, πρόεδρος του Ι.Ο.Π.Ο.Ρ. ταμίας της Ε.Ι.Ο. και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, μαζί με τον κ. Αδαμόπουλο και τον Δήμαρχο κ. Μεθενίτη, κήρυξαν επίσημα την έναρξη των αγώνων.
Γαλανόλευκα μπαλόνια απελευθερώθηκαν μαζί με ήχους κόρνας και η γιορτή τελείωσε με κεράσματα για όλους.

Γραμματεία Οργανωτικής Επιτροπής

Πανελληνίου Πρωταθλήματος Optimist 2014





Από τον Ι.ΟΠ.Ο.Ρ.