27/04/2014

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΒΟΘΡΩΝ

Αγαπητοί Συμπολίτες!

Σε σχέση με ανακοίνωση υποψηφίας Δημάρχου, με θέμα την Αποχέτευση και τις εκπτώσεις στην εκκένωση βόθρων στον Δήμο Μαρκοπούλου, έχουμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:

Τον Απρίλιο του 2012, υπογράφηκε η Σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Μαρκοπούλου (Βιολογικός Καθαρισμός)». Σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να αναβαθμίσει την εγκατάσταση από Πρωτοβάθμια σε Τριτοβάθμια, κατασκευάζοντας νέες μονάδες χημικών, διύλισης, UV και να επισκευάσει – συντηρήσει και να θέσει σε λειτουργία τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, όπως και έγινε!

Ανάμεσα στα έργα που ήδη είχαν γίνει στο παρελθόν, περιλαμβάνεται και Μονάδα Βοθρολυμάτων. Η επισκευή, συντήρηση και αναβάθμισή της όμως, δεν περιλαμβανόταν στην Σύμβαση του Απριλίου του  2012 («υποέργο» σχετικά μικρού Προϋπολογισμού). Κάτι τέτοιο, είναι εφικτό να γίνει, στα τέλη του Ιουνίου της επόμενης χρονιάς.

Από καθαρά τεχνικής πλευράς, το πρόβλημα της αυξημένης πυκνότητας των βοθρολυμάτων, σε σχέση με την πυκνότητα των λυμάτων από το Δίκτυο Αποχέτευσης, λύνεται με το «υποέργο» της αναβάθμισης της Μονάδας Βοθρολυμάτων, το οποίο θα περιλαμβάνει και τον αναγκαίο μηχανολογικό εξοπλισμό, συνολικού εκτιμώμενου κόστους 60.000-80.000 Ευρώ, για το οποίο ήδη ετοιμάζουμε πρόταση προς την Περιφέρεια Αττικής.

Έτσι, είναι απόλυτα εφικτό, να δεχθεί βοθρολύματα ο Βιολογικός Καθαρισμός Μαρκοπούλου στο άμεσο μέλλον και ως εκ τούτου, να υπάρξει σοβαρή μείωση των εξόδων που επιβαρύνουν τους δημότες, για την εκκένωση των βόθρων τους, καθώς σχεδόν θα μηδενιστεί το κόστος που επωμίζονται τα φορτηγά εκκένωσης βόθρων, για τη μεταφορά των λυμάτων σε άλλους Βιολογικούς Καθαρισμούς, εκτός Δήμου Μαρκοπούλου!

Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται να αναλάβει κάθε σχετική πρωτοβουλία σε αυτή την κατεύθυνση, γιατί θεωρούμε καθήκον μας την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα των δημοτών και όχι την έκδοση ανακριβών και κινδυνολογικών προεκλογικών ανακοινώσεων.