10/04/2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ» ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Ο Δήμος Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» σας προσκαλούν στα εγκαίνια της παρουσίασης των Τμημάτων Ζωγραφικής του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός Για Όλους», που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 και ώρα 9.00 μ.μ., στο Δημοτικό Πολυχώρο, στο Πόρτο Ράφτη (θέση Βουρλέζα).

Στην εκδήλωση, που αποτελεί και την πρώτη παρουσίαση των τμημάτων εφήβων και ενηλίκων για το 2014, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει σχέδια αναπαράστασης, ακρυλικά με θέμα τη φύση και το τοπίο, εικόνες του αστικού τοπίου, έργα με κάρβουνο και μολύβι.

Στο εφηβικό τμήμα, συναντούμε κολάζ, σχέδια και χρώμα, με αποκορύφωση το ομαδικό έργο, βασισμένο στην δουλειά του Βλάση Κανιάρη, με τίτλο: "Το κουτσό του μετανάστη", σύμφωνα με το εκπαιδευτικό σχέδιο εργασίας «Μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα: μια πολυπολιτισμική κοινωνία», από το εκπαιδευτικό έντυπο "Τέχνης Πολιτική", του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

«Ο Κανιάρης δημιούργησε «Το κουτσό του μετανάστη» τη δεκαετία του '70. Πρόκειται για ένα περιβάλλον, δηλαδή μια εγκατάσταση, που αποτελείται από διαφορετικά αντικείμενα πραγματικών διαστάσεων, τα οποία απλώνονται στο χώρο. Το έργο, όπως και όλη η ενότητα, αναφέρεται στους Έλληνες μετανάστες. Την εποχή εκείνη ο καλλιτέχνης βρισκόταν μακριά από την Ελλάδα, στο Παρίσι, και έτσι μπορούσε να νιώσει και να καταγράψει με ευαισθησία, αλλά και αντικειμενικότητα, το θέμα της μετανάστευσης. Επιλέγει για το έργο του ένα παραδοσιακό ελληνικό παιδικό παιχνίδι, όπως το κουτσό, το οποίο όμως υπάρχει σε παραλλαγές και σε άλλες χώρες του κόσμου. Το έργο εμπεριέχει συγκεκριμένο συμβολισμό».

Η παρουσίαση των Τμημάτων Ζωγραφικής θα διαρκέσει από τις 12 έως τις 16 Απριλίου 2014 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό, καθημερινά 6.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» απευθύνει κάλεσμα στους επισκέπτες της εκδήλωσης, για προσφορά συσκευασμένων τροφίμων μακράς διαρκείας, προς ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου. Για τον ίδιο σκοπό, θα διατεθούν επίσης και τα έσοδα από τις πρωτότυπες χειροποίητες δημιουργίες των μελών των Τμημάτων, σε ειδικό χώρο της εκδήλωσης.