30/04/2014

Δημότη Μαρκοπούλου ΔΡΑΣΕ! : ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια από τότε που πήρα τη μεγάλη, για μένα, απόφαση να κατοικήσω μόνιμα στο Πόρτο Ράφτη. Τα κίνητρα ήταν πολλά και πιστεύω κοινά με πολλούς από όσους πήραν την ίδια απόφαση, πριν ή και μετά από μένα… Όμορφος κι ευλογημένος τόπος, βλέπετε, με πολλές προοπτικές ανάπτυξης, αλλά κυρίως με ποιότητας ζωής τέτοια, που παρά τις τεράστιες ελλείψεις, δε με οδήγησε στιγμή να μετανιώσω για την απόφαση αυτή!

Αυτό για το οποίο έχω μετανιώσει είναι που όλα αυτά τα χρόνια επέτρεψα με την ανοχή ή και την αδιαφορία μου να γίνονται τεράστια εγκλήματα εις βάρος του τόπου μου… ΟΧΙ ΠΙΑ! Στο εξής κλείνει το κεφάλαιο της εγκληματικής αδράνειας και της παθητικής αποδοχής των κακώς κείμενων που οδηγούν τον τόπο μας, με μαθηματική ακρίβεια, σε κρανίου τόπο! Ήρθε ο καιρός να μπει ένα οριστικό τέλος στη νοοτροπία του «διαίρει και βασίλευε» των φανατικών «τσιφλικάδων»!

Θα μοιραστώ μαζί σας κάποια από τα όνειρα που έχω για τον τόπο μας, με την ελπίδα,  να είναι κοινά με τα δικά σας και να μας οδηγήσουν να τα πραγματοποιήσουμε….

-          Θέλω καθαρές όλες τις περιοχές του Δήμου! Η καθημερινή συγκομιδή των απορριμμάτων αποτελεί απαραίτητα προϋπόθεση για να μην καταντήσει ο Δήμος χωματερή!

-          Θέλω καθαρή τη θάλασσα, τόσο στις παραλίες όσο και στο λιμάνι με αυστηρούς ελέγχους και πρόστιμα στους παραβάτες, για να μην καταντήσει από πηγή ζωής σε βαλτότοπο!

-          Θέλω να συνεχίσω να αναπνέω καθαρό αέρα! Απορρίπτω ευκαιριακές επιλογές ανάπτυξης (εργοστάσια βιομάζας, αποτεφρωτήρια κ.α) και επιλέγω εμπεριστατωμένες προτάσεις ανάπτυξης, που δε θα καταδικάζουν το περιβαλλοντικό μέλλον του τόπου.

-          Θέλω ισονομία και δικαιοσύνη για όλους τους δημότες! Έχει γίνει θεσμός σε αυτό το Δήμο οι νόμοι να εφαρμόζονται κατά το δοκούν και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων και κυρίως των «πελατών» της εκάστοτε διοίκησης… Μέχρι πότε;

-          Θέλω οργανωμένο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης! Σε ένα Δήμο μου έχουν δοθεί τεράστια ποσά σε μελέτες έργων που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, είναι απαράδεκτο να πίνουμε νερό από αμιαντοσωλήνες , να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά για διαρροές νερού και να μην υπάρχει προσιτή, οικονομικά, λύση για την εκκένωση των βόθρων.

-          Θέλω ασφαλείς δρόμους και δημιουργία πεζοδρομίων και ποδηλατοδρομίου! Είναι απαράδεκτο εν έτει 2014, να θρηνούμε θύματα από την ανυπαρξία τέτοιων, βασικών, υποδομών (δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, ανενεργοί σηματοδότες, ανύπαρκτες διαβάσεις πεζών κ.α.) για μια πόλη. Είναι ανήκουστο να κλείνονται οι δημότες στα σπίτια τους μόλις αρχίσουν τα πρωτοβρόχια γιατί δρόμοι και λεωφόροι μετατρέπονται σε απροσπέλαστα, χειμαρρώδη ποτάμια.

-          Θέλω τη δημιουργία δικτύου δημοτικής συγκοινωνίας! Τα κόστη των μετακινήσεων αυτή τη στιγμή, τόσο σε χρήματα όσο και σε χρόνο είναι τεράστια για όλους μας. Είναι τραγελαφικό για έναν Δήμο τέτοιας έκτασης να μην υπάρχει  δυνατότητα για κάθε δημότη στην οικονομικά προσιτή ή δωρεάν μετακίνηση τόσο εντός των συνόρων του Δήμου, όσο και στις όμορες περιοχές.

-          Θέλω τη δημιουργία πλατειών και παιδικών χαρών! Στο Πόρτο Ράφτη δεν υπάρχουν σημεία συνάντησης μικρών και μεγάλων, ενώ στο Μαρκόπουλο οι πλατείες είναι δημιουργήματα χωρίς όραμα λειτουργικότητας, κυρίως για την πρόκληση εντυπώσεων.  Αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις είναι να μαστίζονται και οι δύο περιοχές από την έλλειψη κοινωνικού ιστού.

-          Θέλω ασφαλή σχολικά συγκροτήματα! Σε ένα Δήμο της δικής μας δυναμικής, είναι επιεικώς τριτοκοσμικό να λειτουργούν σχολεία σε κοντέινερ, με ανύπαρκτες υποδομές ασφάλειας και υγιεινής, με «δανεικούς» καθηγητές και δασκάλους και τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό υλικό.

-          Θέλω τη δημιουργία ειδικών χώρων απασχόλησης της εφηβικής και μετεφηβικής ηλικίας! Είναι απαράδεκτο οι νέοι – η ελπίδα του κάθε τόπου- να μην μπορούν να βρουν καταφύγιο σε λειτουργικούς χώρους που θα τους παρέχουν το κίνητρο να επιδοθούν σε δημιουργικές ασχολίες (αθλητισμός, μουσική, λογοτεχνία, φυσιολατρία κ.α.) και αντιθέτως να οδηγούνται, από την έλλειψη ενδιαφερόντων και πληροφόρησης στη χρήση εθιστικών ουσιών και λοιπές δραστηριότητες που υπονομεύουν το μέλλον τους.

-          Θέλω τη δημιουργία θέσεων εργασίας! Ο Δήμος μας έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα της αλιείας, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Ας τις εκμεταλλευτούμε σωστά για να αντιμετωπιστεί επιτέλους η μάστιγα της ανεργίας, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο.

-          Θέλω να αναπτυχθεί ο τουρισμός στον τόπο μου. Είναι απορίας άξιο πώς ένας δήμος με αρχαιολογικό χώρο, με εκκλησιαστικό ενδιαφέρον και ορειβατικές προδιαγραφές δεν έχει φροντίσει να τα εκμεταλλευτεί ούτε στο ελάχιστο, για να βοηθήσει στην προβολή του τόπου και κατ’ επέκταση στην οικονομική ανάπτυξή του.

Θα μπορούσα να συνεχίσω με πολλά ακόμα θέλω… Το ζητούμενο, όμως, δεν είναι να σας κουράσω με ένα κατεβατό από φλυαρίες… Αυτό που ζητάω σαν νέος άνθρωπος, που πονάει γι’ αυτόν τον τόπο, είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ! Να χαίρομαι που ζω εδώ και όχι να κάνω θυσίες για να συνεχίσω να μένω εδώ! Ας αναλογιστεί ο καθένας από εμάς, πόσες φορές άκουσε προεκλογικές υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο, που όμως ξεχάστηκαν από την επομένη κιόλας των εκλογικών αποτελεσμάτων. ΑΡΚΕΤΑ! Ας κλείσουμε τα αφτιά σε όλους αυτούς που, επί σειρά ετών, μας κορόιδεψαν! Ας γυρίσουμε την πλάτη σε όλους αυτούς που αδιαφόρησαν για το παρόν και το μέλλον μας!

Ο ρόλος των δημοτικών εκλογών είναι να αναδείξουν τον ανώτατο άρχοντα του κάθε τόπου, που με τη σωστά οργανωμένη «ομάδα» του θα καταφέρει να λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας και θα δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές για την ανάπτυξη του τόπου. Αν ο καθένας από εμάς, βάλει στην άκρη τα κομματικά του πιστεύω καθώς επίσης και τα ατομικά του συμφέροντα και αρχίσει να ελέγχει έναν-έναν τους υποψήφιους συνδυασμούς για το Δήμο Μαρκοπούλου, πιστεύω θα βρει την απάντηση στην αιώνια ερώτηση«Ποιος είναι κατάλληλος για να διοικήσει τον τόπο;»

Αν είχατε μία επιχείρηση, στα πρόθυρα παραγωγικού τέλματος, τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέγατε το Γενικό Διευθυντή ποια θα ήταν; Φαντάζομαι πως τα χαρακτηριστικά του θα ήταν ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ στη διοίκηση, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σωστά δομημένο, με υλοποιήσιμες ιδέες.  Η αναγωγή λοιπόν, είναι πολύ εύκολη και στην περίπτωση του Δήμου μας… Γιατί ο Δήμος είναι η επιχείρηση που ανήκει σε όλους τους δημότες!

Ψηφίστε λοιπόν, με το χέρι στην καρδιά, αυτόν που πρωτίστως ΘΕΛΕΙ και μετέπειτα ΜΠΟΡΕΙ να δώσει στον τόπο αυτό που του αξίζει… Το ΟΡΑΜΑ και την ΟΡΓΑΝΩΣΗ που συνεπάγονται την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Τη ΔΥΝΑΜΗ που χρειάζεται για ένα καλύτερο αύριο! Ψηφίστε την κίνηση που θα δώσει ΕΛΠΙΔΑ σε σας και στα παιδιά σας! Η μαγεία των ονείρων κρύβεται στην ελπίδα ότι μια μέρα θα πραγματοποιηθούν… Τα αέναα όνειρα καταντούν εφιάλτες!

Δέσποινα Τριανταφύλλου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
με τη «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»