08/04/2014

Συνεχίζονται τα σεμινάρια παρασκευής χειροποίητου παραδοσιακού σαπουνιού ελαιόλαδου και κατασκευής κεριού, στον Δήμο Μαρκοπούλου!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει, ότι ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των δημιουργικών σεμιναρίων παρασκευής χειροποίητου παραδοσιακού σαπουνιού ελαιόλαδου με την ψυχρή μέθοδο, καθώς επίσης και κατασκευής χειροποίητων κεριών με την χρήση παραφίνης, αλλά και οικολογικών κεριών με χρήση φυτικής σόγιας.

Τα σεμινάρια γίνονταν κάθε Παρασκευή στις 4:00 μ.μ., στα ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη, εναλλάξ.Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», κο Σπύρο Δράκο, για την παραχώρηση των αιθουσών των ΚΑΠΗ, τόσο στο Μαρκόπουλο, όσο και στο Πόρτο Ράφτη, για την πραγματοποίηση των σεμιναρίων.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την κ. Ροζμαρία Λιόση και την κ. Ευγενία Κίκερη, που εθελοντικά προσέφεραν από τον ελεύθερο χρόνο τους, για την παράδοση των εξαιρετικά ενδιαφέροντων σεμιναρίων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συμπολίτες μας, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την παρασκευή σαπουνιού και την κατασκευή κεριού.

Χάρη στην τεράστια ανταπόκριση του κόσμου, τα σεμινάρια θα συνεχιστούν μετά το Πάσχα, προκειμένου να μείνουν ευχαριστημένοι οι συμπολίτες μας, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια. Μάλιστα, θα έχουμε και ένα νέο σεμινάριο, με θέμα το «Σπιτικό Φαρμακείο», από βότανα της Ελληνικής φύσης, με συνταγή παρασκευής της Σπιτικής Οδοντόκρεμας!

Υπενθυμίζεται ότι τα σεμινάρια είναι δωρεάν, σχεδιασμένα από τις εθελόντριες, με μοναδική επιβάρυνση πέντε (5) Ευρώ/άτομο για το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητου παραδοσιακού σαπουνιού και οκτώ (8) Ευρώ/άτομο για το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων κεριών, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των υλικών που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Το κόστος συμμετοχής στο νέο εργαστήριο με θέμα το «Σπιτικό Φαρμακείο», θα είναι έξι (6) Ευρώ/άτομο.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα σεμινάρια, μπορούν να συνεχίσουν να δηλώνουν συμμετοχή, στο Δημοτικό Υποκατάστημα Μαρκοπούλου στο Πόρτο-Ράφτη (Λ. Πόρτο Ράφτη, διασταύρωση Αυλάκι-Λιμάνι), είτε τηλεφωνικώς καλώντας στο 22990-71706, αναφέροντας ποιο σεμινάριο επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Τέλος, ο Δήμος Μαρκοπούλου ευχαριστεί ιδιαιτέρως την κ. Ροζμαρία Λιόση και την κ. Ευγενία Κίκερη, για την προσφορά τροφίμων, προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας!