07/04/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για το ΔΗΜΟ των ΠΟΛΙΤΩΝ: ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν’ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ!

Τα συμπεράσματα από την 4ωρη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο
για τα αυθαίρετα καταστήματα στο λιμάνι

Μ’ έναν «σεμνό» καθωσπρεπισμό αντιμετώπισαν οι περισσότεροι επικεφαλής παρατάξεων το θέμα που έφερε για συζήτηση η δημοτική αρχή στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και αφορούσε τις αυθαίρετες κατασκευές καταστημάτων στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη.

Και αποδόθηκαν σε γενικόλογες τοποθετήσεις για την «ανάπτυξη» της περιοχής, τη σύνταξη “master plan” κλπ. αλλά και έδωσαν όρκους για την «εφαρμογή της νομιμότητας», λες και η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για το γκρέμισμα των αυθαίρετων κατασκευών χρειαζόταν την επικύρωσή τους για να εφαρμοστεί.

Μάλιστα ορισμένοι εκφώνησαν πύρινους λόγους ενάντια στην αυθαιρεσία των καταστημάτων, όπως η κ. Κατσίκη, που «ανακάλυψε» μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια και λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές το θέμα.

Ενώ ο κ. Αδάμος κόπτονταν για το έλεγχο της στεγανότητας των βόθρων των καταστημάτων, για «να μη μολύνουν το περιβάλλον», χωρίς να αρθρώσει ούτε μία κουβέντα για την αναγκαιότητα άμεσης κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στο Πόρτο Ράφτη.

Κανένας δεν έθιξε τις πραγματικές προθέσεις της δημοτικής αρχής, που διοργάνωσε τη συζήτηση καλώντας μάλιστα και τους πολίτες να την παρακολουθήσουν.

Η θέση της «Πρωτοβουλίας για το Δήμο των Πολιτών», όπως εκφράστηκε από την επικεφαλής υποψήφια Δήμαρχο Ειρήνη Καρρά, είναι πως δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται από το Δήμαρχο οι θεσμοί, δήθεν για να λυθούν αυτονόητα θέματα αλλά στην πραγματικότητα για να λυθούν οι διαφορές που έχει με τον πρώην συνεργάτη του και νυν αντίπαλό του κ. Αλλαγιάννη.

Δεν μπορεί ο κ. Μεθενίτης να χρησιμοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο για να ενισχύσει τη θέση του έναντι του κ. Αλλαγιάννη ο οποίος έχει ήδη καταστηματάρχες (με αυθαίρετα στο λιμάνι) ως υποψήφιους δημοτικούς του συμβούλους.

Ρωτάμε πότε άλλοτε ο κ. Μεθενίτης κάλεσε τους πολίτες στο Δημοτικό Συμβούλιο:
  • Μήπως όταν δεν μπόρεσε να κερδίσει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή αποχέτευσης στο Πόρτο Ράφτη;
  • Μήπως όταν ο χώρος των νταμαριών μετατράπηκε σε ανεξέλεγκτη χωματερή;
  • Μήπως όταν ήταν έτοιμος να εγκρίνει τη δημιουργία 6 μονάδων καύσης βιομάζας στο Μαρκόπουλο;
Ποτέ ο κ. Δήμαρχος δεν προσέφυγε στους πολίτες. Αναγκάστηκε μια φορά να τους καλέσει και μόνο όταν εκείνοι ξεσηκώθηκαν για να μην πληρώσουν υπέρογκες εισφορές σε χρήμα (για την 4η-5η ΠΕ Πόρτο Ράφτη) που απαιτούσε ο Δήμαρχος. Και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για να εξυπηρετήσει τα προσωπικά προεκλογικά συμφέροντά του.

Και όταν αποκαλύφτηκαν οι επιδιώξεις του, εκνευρισμένος, έπεσε στο σοβαρότατο πολιτικό λάθος να επαναφέρει, με χαρακτηρισμούς ενάντια στην Ειρήνη Καρρά, το διαχωρισμό των πολιτών σε «ντόπιους» και «ξένους».

Η «Πρωτοβουλία για το Δήμο των Πολιτών» προειδοποιεί τον κ. Μεθενίτη να σταματήσει να εκμεταλλεύεται στη θέση του στο Δήμο για προεκλογικούς σκοπούς.
Καλούμε επίσης τους υπόλοιπους υποψήφιους Δημάρχους να σταματήσουν τις γενικόλογες και ανέξοδες τοποθετήσεις περί ανάπτυξης και να ασχοληθούν με τα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα της πόλης του Πόρτο Ράφτη.