30/04/2014

«Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές» στη Βραυρώνα


Πλήθος πολιτιστικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων, καθώς και περίπατοι, πεζοπορίες, ποδηλατικές διαδρομές, θεματικές περιηγήσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα και ενημερωτικές παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν από σήμερα Δευτέρα 28 Απριλίου έως την Κυριακή 4 Μαΐου με είσοδο ελεύθερη σε 29 νομούς της επικράτειας.

Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σχεδιάστηκαν και φέτος από τη Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών κάθε ηλικίας για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Περισσότεροι από 150 φορείς συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση. Σαράντα δύο Εφορείες Αρχαιοτήτων και άλλες Υπηρεσίες και Μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, είκοσι δύο Δήμοι, δέκα Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πέντε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, έξι Πανεπιστημιακές Σχολές και πολλά σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σωματεία και συνεταιρισμοί πολιτών, αλλά και πολλοί εθελοντές.


ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Η Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων,  η Β΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, ώρα 10.30, στη Βραυρώνα τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Α. Πολιτιστική δράση για οικογένειες, που περιλαμβάνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με τίτλο Παιχνίδια με τα αγαπημένα ζώα της θεάς Αρτέμιδος και ξενάγηση για τους μεγάλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας.

Β. Περιβαλλοντική περιήγηση στον Υγρότοπο Βραυρώνας, με παράλληλη υλοποίηση δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ζωγραφική και κατασκευές) με θέμα τα πουλιά που φιλοξενεί ο υγρότοπος Βραυρώνας. Στους συμμετέχοντες θα διατεθεί ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικό για τα παιδιά.

Σημείο συνάντησης: Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22990 27340 / 27020 (Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας), 210 8227937 & 210 8228704 Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Β΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία


Ακολουθεί το πλήρες δελτίο τύπου, με τις αντίστοιχες εκδηλώσεις σε 29 νομούς της επικράτειας: