01/04/2014

«12 Χρόνια Σκλάβος»: Η βραβευμένη ως καλύτερη ταινία της χρονιάς στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»

Το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις», εξασφάλισε και παρουσιάζει την καλύτερη ταινία της χρονιάς στα φετινά Όσκαρ, «12 Χρόνια Σκλάβος», την εβδομάδα 3 – 9/4/2014.

12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΟΣ
12 YEARS A SLAVE

«Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία του Σόλομον Νόρθαπ»

Προβολές: 19.00 και 21.15

Σκηνοθεσία: Στιβ ΜακΚουίν
Πρωταγωνιστούν: Τσιούτελ Έτζιοφορ, Μπραντ Πιτ, Μάικλ Φασμπίντερ, Λουπίτα Νιόνγκο, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Πολ Ντάνο και Σάρα Πόλσον.

Το «12 Χρόνια Σκλάβος», αποτελεί το πρώτο φιλμ στην ιστορία, με αφροαμερικανό σκηνοθέτη και παραγωγό (Steve McQueen), όπως επίσης και σεναριογράφο (John Ridley), που έχει κερδίσει Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας! Στη φετινή απονομή, βραβεύτηκε επίσης με Όσκαρ Καλύτερου Β΄ Γυναικείου Ρόλου (Lupita Nyong'o) και Καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου (J. Ridley).

Υπόθεση:

Ένας ελεύθερος μαύρος ζούσε στη Νέα Υόρκη, μέχρι τη στιγμή που ξαφνικά απήχθη και πουλήθηκε ως σκλάβος. Ο Σόλομον, που βρέθηκε αντιμέτωπος με την σκληρότητα, αλλά ταυτόχρονα και την καλοσύνη του ιδιοκτήτη του, αγωνίστηκε για να παραμείνει ζωντανός και να διατηρήσει, όση αξιοπρέπειά του, είχε μείνει. Δώδεκα ολόκληρα χρόνια θα ζήσει αυτό το Γολγοθά, κατά τη διάρκεια των οποίων, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει έναν Καναδό, που θα του αλλάξει τη ζωή μια για πάντα.

Σας υπενθυμίζουμε τη διαρκή προσφορά της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), κάθε Τετάρτη δυο εισιτήρια, στην τιμή του ενός (7 Ευρώ) και καθημερινά έκπτωση 50% για ανήλικους, μαθητές, φοιτητές, νέους άνεργους, πολύτεκνους και ΑμΕΑ (3,5 Ευρώ)!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΑΡΤΕΜΙΣ»
DOLBY ST. SR, Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο, τηλ.: 22990 23924


Καλές προβολές!