26/03/2014

Καθαρίζουμε την παραλία Αυλακίου στο Πόρτο Ράφτη, με το «Let's Do It Greece»!


Ο Δήμος Μαρκοπούλου συμμετέχει ενεργά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο «Let's Do It Greece», σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, τους Εθελοντές Πόρτο Ράφτη, τη μαθητική κοινότητα και τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής, καθαρίζοντας την παραλία Αυλακίου, στο Πόρτο Ράφτη.

Προσκαλούμε όλους τους δημότες, συλλόγους, οργανώσεις και τοπικούς φορείς, να συνδράμουν στη μεγάλη αυτή εθελοντική προσπάθεια, που διοργανώνεται στον Δήμο μας, την Κυριακή 6 Απριλίου 2014με αφετηρία μπροστά από τις Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις Αυλακίου και διάρκεια 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.

Η περσινή εθελοντική συμμετοχή, με περισσότερους από τριακόσιους (300) συμμετέχοντες, όπως και η απομάκρυνση τετρακοσίων (400) κιλών απορριμμάτων σε μια μόλις ημέρα (!) από το παραλιακό μέτωπο του Αγ. Σπυρίδωνα, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη, για τη φετινή μας προσπάθεια!

Μαζί σας μπορείτε να φέρετε τα γάντια σας και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο πιστεύετε, ότι θα σας φανεί χρήσιμο, για τον καθαρισμό της περιοχής.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου θα παραχωρήσει σακούλες δύο ειδών, για ανακυκλώσιμα και μη, όπως επίσης και τα απαραίτητα απορριμματοφόρα και φορτηγάκια για την συγκομιδή των συλλεχθέντων απορριμμάτων.

Λίγα λόγια για το «Let's Do It World»

Το «Let’s Do It World», ως εθελοντικό κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και πήρε στη συνέχεια διεθνείς διαστάσεις. Σήμερα, αποτελεί  τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 96 χωρών και 7 εκατομμύρια εθελοντών (http://www.letsdoitworld.org). Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα πάρκα τους, τα δάση τους, τις παραλίες τους, περνώντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας για το φυσικό και αστικό περιβάλλον.

Στη χώρα μας, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ», υλοποιήθηκε για πρώτη φορά η καμπάνια τον Απρίλιο του 2012, με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή πάνω από 20.000 ενεργών εθελοντών, 350 φορέων και 100 Δήμων, οι οποίοι μετέδωσαν το μήνυμα του Let’s Do It, απομακρύνοντας εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα.

Μέσα σε λίγους μήνες το μήνυμα του Let’s Do It Greece, κατάφερε να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την χώρα και εκατοντάδες πολιτών και φορέων να μιλούν και να οραματίζονται ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Γι’ αυτό λοιπόν, σας καλούμε και φέτος να συμμετάσχετε στη μεγάλη γιορτή των εθελοντών του «Let's Do It Greece», αποδεικνύοντας έμπρακτα, πως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, να πετύχουμε ακόμη περισσότερα, για ένα πιο καθαρό και υγιές περιβάλλον!