27/03/2014

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα, τιμή και περηφάνια, πραγματοποιήθηκε και φέτος, ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της
25ης Μαρτίου, στον Δήμο Μαρκοπούλου.

Πλήθος κόσμου, έσπευσε να παραβρεθεί από νωρίς στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου, τιμώντας έτσι με την παρουσία του, τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Μαρκοπούλου, στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου της Επανάστασης του 1821.

Αρχικά, τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου, την οποία ακολούθησε η τιμητική Τελετή στο Μνημείο Ηρώων και η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου, Σωτήρη Ι. Μεθενίτη και από τους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, της Περιφέρειας Αττικής, Συλλόγων, Φορέων, Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης και των Σχολείων του Δήμου μας.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας, εκφώνησε η μαθήτρια της Γ’ τάξης του 2ου Λυκείου Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη, Νεφέλη Συρίγου.

Η παρέλαση των Σχολείων και των Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου Μαρκοπούλου, ολοκλήρωσε τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των χιλιάδων παρευρισκομένων. Οι μουσικοί ήχοι της Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου, με Μαέστρο τον κο Δημήτρη Βασιλάκη, συνόδευσαν για μία ακόμη φορά την Παρέλαση, δίνοντας τον σωστό βηματισμό σε μαθητές και μαθήτριες.

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες!