21/03/2014

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ "ΑΡΤΕΜΙΣ", ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ"!



Σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άρτεμις», που λίγες φορές έχουμε την ευκαιρία να δούμε έτσι, με τουλάχιστον εξακόσια (600) άτομα να έχουν στην κυριολεξία κατακλύσει τον χώρο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, 16 Μαρτίου 2014, Συγκέντρωση Απολογισμού Δράσης και Προγραμματισμού Στόχων για την επόμενη δημοτική πενταετία, του Συνδυασμού ΄ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ΄.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, ξεκίνησε την ομιλία του με μία παρατήρηση, αναφέροντας ότι μία τέτοια συγκέντρωση, με τέτοιον αριθμό παρευρισκομένων, είχε κάνει ο Συνδυασμός ΄ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ΄ τις προηγούμενες εκλογές, δύο ημέρες πριν από την δεύτερη Κυριακή των εκλογών,  όταν συγκέντρωσε 56,5%! «Το γεγονός ότι σήμερα, κάνουμε μία συγκέντρωση υπερτριπλάσια από αυτές που έχουν κάνει μέχρι στιγμής δύο άλλοι υπ. Συνδυασμοί, ένα μόνο μήνυμα δίνει σε εμάς: Δύναμη και κουράγιο για την τελική προσπάθεια και τη νίκη!», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.



















«Η καταλυτική σας παρουσία, θα διαλύσει τις ψευδαισθήσεις ορισμένων σωτήρων, που εμφανίστηκαν τελευταία στιγμή να «σώσουν» τον Δήμο Μαρκοπούλου», συμπλήρωσε, καθώς όταν πριν τρία (3) χρόνια, ο Δήμος βρισκόταν στην χειρότερη δυνατή θέση των τελευταίων 50 χρόνων, όντας κατεστραμμένος οικονομικά, σηκώνοντας το αβάσταχτο χρέος των 18,5 εκατομμυρίων Ευρώ και κατατασσόμενος στην 15η θέση των πιο υπερχρεωμένων Δήμων της Ελλάδας, ουσιαστικά υπήρξαν μόνο δύο (2) Συνδυασμοί, που δήλωσαν παρών γι’ αυτή την πόλη.

Τότε, οι υπόλοιποι κρύφτηκαν και ξαφνικά σήμερα, θυμούνται να «σώσουν» τον Δήμο Μαρκοπούλου.

«Εμείς όμως, δεν είχαμε λιποψυχήσει, δεν μείναμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, δεν ασκούσαμε κριτική από τον καναπέ, ούτε κρυφτήκαμε πίσω από τη θέση ενός Δημοτικού Συμβούλου. Έχοντας πάντα τη διάθεση να αγωνιζόμαστε στα δύσκολα, ρισκάραμε, καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και σήμερα μπορούμε να σας κοιτάζουμε στα μάτια, αφού κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να δώσουμε λύση στα αναρίθμητα προβλήματα της πόλης μας, ξεχνώντας τι πάει να πει ωράριο, προσωπική και οικογενειακή ζωή.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Έχοντας στο πλευρό μου τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους, καταφέραμε μαζί να μειώσουμε κατά 70% το χρέος του Δήμου μας και μάλιστα υπό τις χειρότερες δυνατές συνθήκες, αφού η ανάληψη της Δημοτικής Αρχής από την παράταξή μας, συνέπεσε με την έκρηξη της κρίσης του Μνημονίου και της ανεργίας, που πλήττει τη χώρα μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου, λειτουργεί σήμερα με το 40% των χρημάτων που λειτουργούσε πριν από τέσσερα (4) χρόνια και με σαράντα (40) άτομα λιγότερο προσωπικό! Παρόλα αυτά, ο Δήμος Μαρκοπούλου μπορεί πλέον να ατενίζει την επόμενη πενταετία με μια θετική προοπτική!

ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ.

«Είναι προφανές πως έχουμε τις αδυναμίες μας και έχουμε κάνει λάθη. Ωστόσο, όταν κάποιος πραγματικά δουλεύει, είναι αναπόφευκτο κάτι τέτοιο», εξήγησε ο Δήμαρχος.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.

«Γνωρίζουμε ότι έχουμε σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα, γι’ αυτό δεν είμαστε και δεν είσαστε ικανοποιημένοι. Γνωρίζουμε ότι δεν καταφέρνουμε να ανταποκρινόμαστε έτσι όπως πρέπει, στην αναγκαιότητα να στρώσουμε έναν δρόμο, να κλείσουμε έγκαιρα μια λακκούβα ή να αλλάξουμε έγκαιρα μία λάμπα. Σκεφτείτε όμως ότι για παράδειγμα, στον Δήμο Μαρκοπούλου εργάζονται μόνο τρεις (3) ηλεκτρολόγοι. Σας διαβεβαιώνουμε ότι μέσα από σκληρό προγραμματισμό, καταβάλλουμε προσπάθειες, προκειμένου να οργανώσουμε καλύτερα αυτόν τον τομέα», δεσμέυτηκε.

Βοηθητικά στοιχεία για την επόμενη πενταετία, είναι πρώτον, το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ενδοδημοτική κινητικότητα, μέσα από την οποία θα ενισχυθούν οι τομείς της ύδρευσης, της καθαριότητας και του φωτισμού. Επιπλέον, μετά την αποχρέωση του Δήμου και έχοντας φύγει από το καθεστώς αναγκαστικής επιτήρησης, μπορούν να γίνουν οι απαιτούμενες κινήσεις, για την αγορά νέων φορτηγών αυτοκινήτων και εξοπλισμού, που δεν ανανεώθηκε αυτά τα χρόνια.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ.

«Καταφέραμε να βάλουμε μπροστά και να ολοκληρώσουμε έγκαιρα, το μεγαλύτερο έργο υποδομής που χρειάζεται ο τόπος μας: το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού και της Αποχέτευσης», τόνισε ο Δήμαρχος, σημειώνοντας μάλιστα, πως όταν πριν από έναν χρόνο, έκαναν σχετικές συζητήσεις με τον Περιφερειάρχη και τους αρμόδιους στην Περιφέρεια, λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι έγκαιρα θα ολοκληρωθεί το έργο.

Υπενθύμισε πως εάν ο Δήμος Μαρκοπούλου δεν ήταν συνεπής στις χρονικές δεσμεύσεις και εάν ο Βιολογικός Καθαρισμός δεν ήταν έτοιμος μέχρι την 1.1.2014, τότε θα ακολουθούσαν πρόστιμα χιλιάδων Ευρώ, τα οποία θα πλήρωνε ο Δήμος Μαρκοπούλου!

Αυτή τη στιγμή, έχουν γίνει οι πρώτες εκατό (100) συνδέσεις και σε περίπου είκοσι (20) ημέρες, ξεκινά η Β’ φάση της Αποχέτευσης. Έτσι, σε 14 μήνες θα έχει καλυφθεί το 85% της πόλης του Μαρκοπούλου, ενώ ειδική πρόβλεψη θα υπάρξει για τους συμπολίτες μας που δεν θα εξυπηρετούνται από την Αποχέτευση σε αυτή τη φάση. Συγκεκριμένα, κατόπιν ειδικής συμφωνίας με τα φορτηγά εκκένωσης βόθρων που υπάρχουν στην περιοχή, θα υπάρξει, με αντίστοιχη ανάληψη κόστους από τον Δήμο, έκπτωση της τάξεως του 50% στην εκκένωση βόθρων.

Τόνισε δε, πως την ίδια στιγμή, γίνεται τεράστια μάχη, μέσω συχνού, εβδομαδιαίου αγώνα μέσα στα Υπουργεία, για να προχωρήσει το μεγάλο έργο της Αποχέτευσης στο Πόρτο Ράφτη και πιστεύει ότι θα καταφέρουμε να έχουμε σύντομα θετικά αποτελέσματα.

Το Αποχετευτικό Δίκτυο θα καλύψει μήκος ακτογραμμών που φτάνει τα 13,5 χιλιόμετρα, από την περιοχή του Αγ. Σπυρίδωνα μέχρι την περιοχή του Αυλακίου και σε βάθος που ξεπερνά τα 500 μέτρα, καλύπτοντας όλες τις κεντρικές λεωφόρους.

«Το νούμερο ένα στοίχημά μας, είναι το έργο της Αποχέτευσης σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, το μεγαλύτερο έργο υποδομής και μεγαλύτερο έργο πολιτισμού και προστασίας του περιβάλλοντος για τα επόμενα 30 χρόνια, να φέρνει τη σφραγίδα της Δημοτικής Αρχής του «ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», των σημερινών και αυριανών συνεργατών μας!» τόνισε αποφασισμένος.


ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Μάχη όμως, έδωσε από την πρώτη μέρα η Δημοτική Αρχή, προκειμένου ο Δήμος Μαρκοπούλου να καθιερωθεί ως ο Δήμος που θα προστατεύει τους κοινωνικά αδύναμους. Ενδεικτικό είναι ότι στην πόλη μας, υπάρχουν βάσει των επίσημων στοιχείων, 4.000 άνεργοι.

  • Ο Δήμος Μαρκοπούλου, είναι ο πρώτος Δήμος στην Α. Αττική, που ίδρυσε πριν 2,5 χρόνια Κοινωνικό Παντοπωλείο, που εξυπηρετεί σήμερα 700 πολίτες.
  • Ιδρύσαμε ένα δεύτερο ΚΑΠΗ στο Πόρτο Ράφτη, τιμώντας αυτούς που μας μεγάλωσαν και μας έδωσαν τις αρχές και τις αξίες που έχουμε σήμερα.
  •  Λειτουργήσαμε Κοινωνικό Φροντιστήριο, με τη στήριξη των ιδιοκτητών των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών της περιοχής.
  •  Προχωρήσαμε σε σειρά από δράσεις συγκέντρωσης σχολικού εξοπλισμού για τους μαθητές, τροφίμων και φαρμάκων.
  • Είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Α. Αττική, που κάλυψε όλες τις αιτήσεις των γονέων, για ένταξη των παιδιών τους στους δύο Παιδικούς Σταθμούς.
  • Διεκδικήσαμε και καταφέραμε να έχουμε Κέντρο Υγείας 24ωρης εφημερίας.
  • Αναδειχθήκαμε σε πρωταθλητή Δήμο σε Προγράμματα  Αθλητισμού και Πολιτισμού, καθώς περισσότεροι από 1.000 συμπολίτες μας, καταβάλλοντας το κατώτατο αντίτιμο της τάξεως των πέντε (5) Ευρώ μηνιαίως, μετέχουν σε περισσότερα από 25 διαφορετικά προγράμματα Αθλητισμού και Πολιτισμού.
  • Καθιερώσαμε τις Κυριακάτικες Πεζοδρομήσεις και οργανώσαμε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

Καταπολεμώντας την μάστιγα της ανεργίας, η Δημοτική Αρχή κατέβαλε προσπάθειες και εντάχθηκε σε προγράμματα, προσφέροντας απασχόληση σε περισσότερους από 500 συμπολίτες, έστω και για πέντε ή οκτώ μήνες.

Σε συνεργασία με τον συνεταιριστικό «ΜΑΡΚΟ», συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αξιοποίηση της περιουσίας του, ειδικά στην περιοχή της Πούντας, ώστε να ξαναγίνει οικονομικά εύρωστος.

Δόθηκε ακόμη μεγάλη μάχη για τους εργαζόμενους του Δήμου Μαρκοπούλου, προκειμένου να μην χάσουν την εργασία τους, κατεβαίνοντας ακόμη και σε τρεις (3) μεγάλες συγκεντρώσεις στο κέντρο των Αθηνών, υπερασπιζόμενοι έτσι το δικαίωμα στην εργασία.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου, είναι ένας από τους πέντε συνολικά Δήμους στην Ελλάδα, που κέρδισε δικαστική απόφαση και κράτησε 25 εργαζόμενους. «Ήμασταν δίπλα τους, πηγαίνοντας κόντρα στις εντολές της κυβέρνησης και του ΥΠ.ΟΙΚ.», σημείωσε για να προσθέσει ότι υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας μίας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, ώστε να καλυφθούν και οι εργαζόμενοι που θα μείνουν, με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, εκτός Δήμου Μαρκοπούλου, χάνοντας τη δουλειά τους.

«Μεγαλύτερο στοίχημα, πέρα από την ολοκλήρωση των έργων υποδομής και των έργων που έχουμε ήδη προγραμματίσει για ένταξη στο ΕΣΠΑ, όπως η δημιουργία Σχολικών Μονάδων, είναι το πώς θα υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο μας, για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας», επεσήμανε ο Δήμαρχος, ξεκαθαρίζοντας πως υπάρχουν δύο τρόποι, που μπορεί να σταθεί κανείς απέναντι σ’ αυτό το πρόβλημα:

1) Ο πρώτος είναι ο έντιμος, καθαρός, αξιοπρεπής, σοβαρός και σε καμία περίπτωση ψηφοθηρικός: να λες την αλήθεια, ότι δηλαδή, όλα τα προγράμματα υπόκεινται σε διαδικασίες ΑΣΕΠ. «Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να παρέμβουμε, προκειμένου να «βολέψουμε» τον ένα συμπολίτη μας, σε βάρος του άλλου. Υποχρέωσή μας, είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα απασχόλησης», τόνισε για να συμπληρώσει ότι σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή θα βοηθήσει όπου και όπως μπορεί, με μεγάλη ευχαρίστηση, προκειμένου να βρουν εργασία πολίτες, όπως κάνει άλλωστε μέχρι σήμερα, συλλέγοντας βιογραφικά και ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους, όταν προκύψει κάποια θέση εργασίας του αντικειμένου τους στον ιδιωτικό τομέα.

«Ταυτόχρονα, δέσμευσή μας, είναι να εκπονήσουμε, το πρώτο εξάμηνο της νέας Δημοτικής θητείας και με ειδικούς επιστήμονες, ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσεων Ανάπτυξης, με βάση τα ειδικά πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή μας.

Ενδεικτικά ανέφερε το Σχέδιο Επιστροφής στην Αγροτική Γη, ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη των δύο πάρκων που υπάρχουν στην περιοχή (Επιχειρηματικό Πάρκο και Βιοτεχνικό Πάρκο), τη δυνατότητα συνεργασίας με τον Συνεταιρισμό «ΜΑΡΚΟ», μετά την αποχρέωσή του, για την ανάπτυξη κοινών δράσεων, με την αξιοποίηση και συμμετοχή τοπικών και ευρύτερα γνωστών επιχειρηματιών στην περιοχή μας, σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια.

Μέσα από οργάνωση, μελέτη και προγραμματισμό, στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι μετά την αξιοποίηση των επιστημονικών δεδομένων, να ακολουθήσει διαβούλευση και περίπου το Πάσχα, να πραγματοποιηθεί παρουσίαση του Προγράμματος Ανάπτυξης του τόπου μας, που θα αποτελέσει και την βάση για την ουσιαστική αντιμετώπιση στο πρόβλημα της απασχόλησης και ανάπτυξης.

2) Ο άλλος δρόμος, είναι αυτός της παλιάς Ελλάδας, που αναβιώνει το τελευταίο δίμηνο στην πόλη μας, μέσα από τακτικές κάποιου άλλου Συνδυασμού, που προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στο πρόβλημα της ανεργίας. Προκάλεσε δε, τον συγκεκριμένο Συνδυασμό, εάν βρεθούν μαζί την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, να υπάρξει πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση με τον επικεφαλής του Συνδυασμού, καθώς τότε θα αποδειχθεί πόσα ψέματα λένε.
Μάλιστα, εάν τελικά τα καταφέρουν να είναι στον 2ο κύκλο των εκλογών, ο Δήμαρχος τους έθεσε από τώρα τα ερωτήματα, προκειμένου να προετοιμαστούν αναλόγως:

-Λένε ψέματα ή όχι και κοροϊδεύουν τους δημότες, όταν υπόσχονται θέσεις εργασίας στον Δήμο, την στιγμή που αυτές είναι απαγορευμένες με νομοθετική ρύθμιση μέχρι το 2016;

«Λυπούμαστε που εκμεταλλεύονται με τον πλέον αισχρό και ανήθικο τρόπο, την ύψιστη ανάγκη που έχουν οι συμπολίτες μας για εύρεση εργασίας, παίζοντας με τις ανάγκες και τις ανησυχίες τους και τάζοντάς τους θέσεις εργασίας στον Δήμο, ενώ γνωρίζουν ποια είναι η πραγματικότητα», δήλωσε απογοητευμένος για την υιοθέτηση τέτοιου είδους τακτικών.

«Όταν κάποιοι συμπολίτες μας ενημερώθηκαν για την απαγόρευση προσλήψεων μέχρι το 2016, τους ρώτησαν πως θα προχωρήσουν σε προσλήψεις.  Ισχυρίστηκαν λοιπόν, πως έχουν εξασφαλίσει θέσεις εργασίας σε πασίγνωστο επιχειρηματία και εξαιρετικά ισχυρό οικονομικό παράγοντα της Αν. Αττικής», είπε. Μετά από επαφή που είχε ο ίδιος ο Δήμαρχος με τον εν λόγω επιχειρηματία, του διέψευσε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο! «Είναι αδιανόητο να παίζουν με την ανθρώπινη ανάγκη για εύρεση εργασίας!» τόνισε και πάλι, κάνοντας λόγο για διπλό ερώτημα:

-Κατά πόσο μπορούμε να εμπιστευτούμε κάποιους, που με τέτοια ευκολία παίζουν, όχι απλώς με την αγωνία και τον πόνο ενός δημότη, αλλά με αυτή καθ’ αυτή την ανάγκη επιβίωσης της ύπαρξής του;

-Πόσο έντιμοι, ηθικοί και σοβαροί είναι οι άνθρωποι, που δεν σέβονται τον πόνο και την αγωνία των δημοτών και σπεκουλάρουν ανοιχτά πάνω σ’ αυτό, δίνοντάς τους εν γνώσει τους, ψευδείς υποσχέσεις για ανύπαρκτες θέσεις εργασίας;

Κάλεσε μάλιστα όλους, μεταξύ αυτών και τη συγκεκριμένη παράταξη, να προχωρήσουν σε έναν συναγωνισμό ιδεών, με τους δικούς του ειδικούς επιστήμονες ο καθένας, για την εξεύρεση τρόπων ενίσχυσης της απασχόλησης στην περιοχή, μέσα από μία σοβαρή και ουσιαστική ανάπτυξη του Δήμου Μαρκοπούλου.

ΟΙ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. 

Οι εκλογές δεν θα είναι ένα τεστ μόνο για τους Δημοτικούς Συνδυασμούς, αλλά και για τους συμπολίτες. «Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη και πιστεύουμε ότι οι συμπολίτες μας, έχουν ξεπεράσει την πολιτική των δεκαετιών του ’50 και του ’60, εποχές που τους χτύπαγαν στην πλάτη, λέγοντάς τους «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και την άλλη ημέρα των εκλογών, τους ξέχναγαν με την ίδια ευκολία που τους έταζαν πριν από τις εκλογές», τόνισε, για να συμπληρώσει ότι αντιθέτως, πιστεύει πως οι συμπολίτες θα δείξουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο εκείνων που ανήκουν στην άλλη, στην καινούρια Ελλάδα, σε αυτούς που αγωνίζονται σκληρά, οργανωμένα και με σχέδιο, σε αυτούς που έστησαν την πόλη στα πόδια της και την επόμενη πενταετία θα την απογειώσουν» και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.


ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ.

Μνεία έκανε ακόμη και στην τακτική κάποιων, να μεταχειρίζονται την αγωνία πολλών καταστηματαρχών στην παράκτια και παράλια ζώνη του Πόρτο Ράφτη, όπου υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο ξεκίνησε μέσα από την αντιμαχία ενός συγκεκριμένου καταστηματάρχη που έκτισε ένα αυθαίρετο κτίσμα, με μία γειτόνισσα. Από το 2005 ξεκίνησε μία αντιδικία, η οποία έφτασε σήμερα να συμπαρασύρει κι άλλους καταστηματάρχες, μετά από έλεγχο στον οποίο προέβη η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Και πάλι ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε, πως υπάρχουν δύο τρόποι λύσης του προβλήματος. 1) Ο πρώτος είναι ο γνωστός και εύκολος της πολιτικής του Μαυρογιαλούρου: «Θα σας τακτοποιήσομεν». Είναι ο δρόμος των ψεμάτων, που λέει πως θα νομιμοποιηθούν οι αυθαίρετες κατασκευές (με δεδομένη μάλιστα την τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας) και πως οι καταστηματάρχες θα μπορούν να χτίζουν στα δύο μέτρα από την παραλία. «Είναι ειλικρινές και έντιμο αυτό;» αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος, δίνοντας την απάντηση στα παραπάνω ψέματα, μέσω ενός πρόσφατου δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», καθώς το ΥΠΕΧΩΔΕ προχωρά σε οριακή οριοθέτηση της γραμμής αιγιαλού με ψηφιακούς χάρτες και από κει και πέρα, θα υπάρξει μία σειρά ρυθμίσεων.

2) Ο δεύτερος δρόμος, είναι αυτός της ειλικρίνειας. Η αλήθεια είναι, πως οι συγκεκριμένοι δύο καταστηματάρχες που έχουν αυθαιρετήσει, πρέπει να τηρήσουν τη γραμμή αιγιαλού. Όσον αφορά στους υπόλοιπους καταστηματάρχες, που δεν έχουν προχωρήσει σε αυθαίρετα κτίσματα, ο Δήμος Μαρκοπούλου και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, έχουν προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών, για την σωστή επαναχάραξη της γραμμής αιγιαλού, ενώ έχουν κάνει νομική παρέμβαση για τα πρόστιμα και προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα αδειοδότησης, δίχως το άγχος επιβολής προστίμων, μέσα από την εγκατάσταση κινητών, μη σταθερών και μη τσιμεντομένων κατασκευών.

«Είναι αυτονόητο πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να βοηθήσουμε τους καταστηματάρχες και επιχειρηματίες της περιοχής, εξαντλώντας κάθε νομική και πολιτική πίεση. Ο Δήμος Μαρκοπούλου, θέλει το Πόρτο Ράφτη ζωντανό! Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αποτελέσει μία νεκρική περιοχή, δίχως δυνατότητα αναψυχής σε κανέναν», έκανε σαφές ο Δήμαρχος.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ!

Για αλλαγή σελίδας για το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη, έκανε ακόμη λόγο ο Δήμαρχος, καθώς υπάρχουν συνεργάτες –παλιοί και καινούριοι – που αγωνίζονται με πάθος και ανυστερόβουλα, τη δυσκολότερη στιγμή της πόλης μας, δεν λένε ψέματα, ούτε προσδοκούν προσωπικά οφέλη.

Ο Δήμαρχος ανέφερε, πως σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν τα προηγούμενα 3,5 χρόνια, τραυματίστηκαν, τόσο ηθικά και ψυχολογικά από συκοφαντικές διαβολές που υπήρξαν και ανθρώπους που μας πρόδωσαν, όσο και σωματικά. «Δεν είναι τυχαίο, ότι η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων πέρασε τουλάχιστον από το Κέντρο Υγείας και εγώ προσωπικά, διέλυσα και το στομάχι μου», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Εάν σ’ αυτή την προσπάθεια, διαλύσαμε και το στομάχι μας ή και τα νεύρα μας, η καρδιά μας είναι πολύ μεγάλη! Θα αντέξουμε και θα προχωρήσουμε ΜΠΡΟΣΤΑ!» και το κοινό τον καταχειροκρότησε.

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

Σαφές έκανε ακόμη το κρίσιμο ερώτημα που υπάρχει σε αυτές τις εκλογές, την απάντηση στο οποίο θα δώσουν οι πολίτες:

Ποιος δικαιούται την εμπιστοσύνη των πολιτών για την επόμενη πενταετία; Αυτοί που αγωνίστηκαν οργανωμένα, προγραμματισμένα και με σχέδιο στα δύσκολα; Αυτοί που ήταν παρόντες στην χειρότερη συγκυρία και έβγαλαν αυτή την πόλη από το τέλμα ή αυτοί που κρύφτηκαν όλη την προηγούμενη πενταετία; Αυτοί που έθεσαν τις βάσεις για να μπορέσει να υπάρξει μέλλον και προοπτική σε αυτή την πόλη ή αυτοί που περίμεναν να περάσουν τα δύσκολα και τώρα που όλα ισορρόπησαν, θέλουν να καθίσουν στα εύκολα;;

«Ποιοι δικαιούνται την εμπιστοσύνη σας; Αυτοί που σας κοιτάζουν στα μάτια, ακόμα κι αν λένε δύσκολες αλήθειες που δεν ακούγονται ευχάριστα ή εκείνοι που σας τάζουν για μια ακόμη φορά, δίνοντάς σας υποσχέσεις που με την ίδια ευκολία θα ξεχαστούν;», διερωτήθη αποκρινόμενος στο κοινό.

Ανέφερε πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του, είναι πεπεισμένοι για το επίπεδο γνώσεων, μόρφωσης και εμπειριών που έχουν αποκτήσει πλέον οι πολίτες σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, γι’ αυτό και είναι βέβαιοι πως οι πολίτες, θα γυρίσουν την πλάτη σε τακτικές, που θέλουν να γυρίσουν αυτή την πόλη 40 χρόνια πίσω.

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ «ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

«Εμείς μία και μόνο υπόσχεση θα σας δώσουμε∙ Την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε το ίδιο σκληρά, οργανωμένα και με σχέδιο γι’ αυτή την πόλη. Οι πολίτες έχουν ανάγκη από συγκεκριμένο και προγραμματισμένο σχέδιο που θα φέρει αποτελέσματα. Προϋποθέσεις για την εκτέλεσή του, είναι η ύπαρξη ορισμένης επιστημονικής δουλειάς και όχι λόγια του αέρα, και η ακολουθία οργανωμένης δουλειάς.

Θα κάνουμε αυτό που λέει η συνείδησή μας. Παλιοί και νέοι συνεργάτες, δίνουμε το βροντερό παρών, προκειμένου να αγωνιστούμε για την ανόρθωση αυτής της πόλης και γιατί θέλουμε ολοκληρώνοντας αυτή τη θητεία, να αφήσουμε κληρονομιά στα παιδιά μας, ένα Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, για τα οποία θα είναι υπερήφανα.

Ελπίζουμε πως έτσι, θα τιμήσουμε και τους στίχους ενός μεγάλου Έλληνα ποιητή, του Νικηφόρου Βρεττάκου, ο οποίος έλεγε: «Και εγώ, ίσως να μη θυμάμαι καλά, έχω όμως πάντοτε την εντύπωση, πως κάποιος μου ζήτησε να κάνω τον κόσμο μας λίγο καλύτερο». Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε!», ολοκλήρωσε ο Δήμαρχος, δίνοντας έτσι, μία μεγάλη υπόσχεση στους πολίτες.
                                                                           
Αμέσως μετά, ακολούθησε η παρουσίαση των 34 υπ. Δημοτικών Συμβούλων του Συνδυασμού «ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», στους οποίους ο Δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης ευχήθηκε καλή επιτυχία και δέχθηκαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.


ΒΙΝΤΕΟ από την εκδήλωση, μπορείτε να δείτε πατώντας στους εξής δύο συνδέσμους: 



 Μαρκόπουλο, 21/03/2014 
  
Γραφείο Τύπου 
του Δημοτικού Συνδυασμού "ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ"
pamemprosta2014.blogspot.gr