03/02/2014

“Ψυχρά κι Ανάποδα” και “H Μαγική Ομπρέλα” στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»

Το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις» παρουσιάζει την εβδομάδα 30/1/2014 – 5/2/2014, την κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων “Ψυχρά κι Ανάποδα” και την συγκινητική βιογραφία “Η Μαγική Ομπρέλα”.

ΨΥΧΡΑ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΑ (μεταγλ.)
Frozen

Προβολές: 19.00

Σκηνοθεσία: Chris Buck, Jennifer Lee
Σενάριο: Jennifer Lee

Μετά τα εξαιρετικά «Μαλλιά Κουβάρια» και «Ραλφ η Επόμενη Πίστα», τα Walt Disney Animation Studios ετοίμασαν μια μια κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία  των ευφάνταστων  Chris Buck (“Tarzan,” “Surf’s Up”) και Jenifer Lee (σενάριο Ραλφ η Επόμενη Πίστα). Πρόκειται για διασκευή της ιστορίας του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Βασίλισσα των Πάγων», που φιλοδοξεί να μαγέψει τόσο με τους αξέχαστους χαρακτήρες, όσο και με τα τραγούδια και τη μουσική της, που υπογράφουν τα αστέρια του Broadway, Robert Lopez (“The Book of Mormon”, “Avenue Q,”) και Kristen Anderson-Lopez.

Η θαρραλέα και υπεραισιόδοξη  πριγκίπισσα Anna πρέπει να συνεργαστεί με τον Kristoff, έναν απότομο βουνίσιο τύπο, για να ξεκινήσουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι. Σκοπός τους είναι να βρουν την Παγωμένη Βασίλισσα που δεν είναι άλλη από την αδελφή της Anna, και να λύσουν  επιτέλους τα παγωμένα μάγια που ταλαιπωρούν ένα ολόκληρο βασίλειο. Η Anna και ο Kristoff θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές τύπου Everest συνθήκες, θα συναντήσουν μυθικά πλάσματα και μαγικά φαινόμενα σε κάθε γωνία. Πολύτιμοι σύμμαχοί τους στον αγώνα θα είναι ο ξεκαρδιστικός χιονάνθρωπος Olaf και ένας ψωριάρικος τάρανδος που ακούει στο όνομα Swen.

  

Η ΜΑΓΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ
Saving Mr Banks

Προβολές21.00

Σκηνοθεσία: ΤΖΟΝ ΛΙ ΧΑΝΚΟΚ
Σενάριο: ΚΕΛΙ ΜΑΡΣΕΛ

Η πλοκή επικεντρώνεται στη ζωή της συγγραφέως P.L.Travers και μοιράζεται ανάμεσα στην παιδική της ηλικία στην Αυστραλία το 1907, τη συγγραφική διαδικασία της σειράς βιβλίων Mary Poppins τη δεκαετία του ‘30 και τη μεταφορά τους στη μεγάλη οθόνη από τον Walt Disney τη δεκαετία του ‘60. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Χόλιγουντ, η Travers συλλογίζεται τα δύσκολα παιδικά της χρόνια στην Αυστραλία και θυμάται τον πατέρα της που ήταν πηγή έμπνευσης για τον περίφημο χαρακτήρα του Mr. Banks, την πατρική φιγούρα στη διάσημη ιστορία.

Πενήντα χρόνια μετά την αριστουργηματική ταινία της Disney, Mary Poppins, που εκτός από τη λατρεία του κοινού απέσπασε 5 Όσκαρ και συνολικά 13 υποψηφιότητες, οι σπουδαίοι Tom Hanks (στον ρόλο του Walt Disney) και Emma Thompson (στον ρόλο της συγγραφέως των βιβλίων της Mary Poppins), πρωταγωνιστούν σε μια συγκινητική βιογραφία, που μας ξεναγεί στις συνθήκες δημιουργίας του διάσημου αυτού φιλμ. Το «Saving Mr.Banks» είναι μια συναρπαστική ταινία μέσα στην ταινία, σε σενάριο της πολλά υποσχόμενης Kelly Marcel (Terra Nova TV Series) και σκηνοθεσία του John Lee Hancock (σενάριο και σκηνοθεσία για το Blind Side, σενάριο για το Snow White and the Huntsman), που έχει όλες τις προδιαγραφές για να διαγωνιστεί στις σημαντικότερες κατηγορίες της επόμενης οσκαρικής κούρσας, χαρίζοντάς μας μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία.


Σας υπενθυμίζουμε τη διαρκή προσφορά της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), κάθε Τετάρτη δυο εισιτήρια, στην τιμή του ενός (7 Ευρώ) και καθημερινά έκπτωση 50% για ανήλικους, μαθητές, φοιτητές, νέους άνεργους, πολύτεκνους και ΑμΕΑ (3,5 Ευρώ)!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΑΡΤΕΜΙΣ»
DOLBY ST. SR, Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο, τηλ.: 22990 23924

Καλές προβολές!