03/02/2014

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ!

Τα εύσημα έλαβε ο Δήμος Μαρκοπούλου από τον Περιφερειάρχη, κο Γιάννη Σγουρό, όσον αφορά στην πορεία υλοποίησης του Αποχετευτικού του Συστήματος!

Στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποίησε την Πέμπτη στα Μεσόγεια, ο κος Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής, κα Χρυσάνθη Κισκήρα και Τεχνικό Κλιμάκιο Ελέγχου, ενημερώθηκαν αναλυτικά για την εξέλιξη της πορείας των έργων της Αποχέτευσης και προχώρησαν στην επιτόπια επιθεώρησή τους και έλεγχο.

Η τεχνική αρτιότητα του Βιολογικού Καθαρισμού, ενός κόστους τεσσάρων (4) εκατομμυρίων Ευρώ, εγκρίθηκε από το αρμόδιο Τεχνικό Κλιμάκιο Ελέγχου.

Ο Περιφερειάρχης έδωσε το «καλώς έχει» και μίλησε με εξαιρετικά θερμά λόγια, για την σημερινή Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου, κο Σωτήρη Μεθενίτη, που στο ασφυκτικά στενό χρονικό διάστημα των τριών (3) ετών, κατάφερε να μετατρέψει, έναν επί τουλάχιστον δέκα (10) χρόνια παρατημένο και σχεδόν κατεστραμμένο Βιολογικό Καθαρισμό, σε απολύτως λειτουργικό και σύγχρονο, τριτοβάθμιο Βιολογικό Καθαρισμό, ξεμπλοκάροντας ένα κρίσιμο έργο πνοής της Αποχέτευσης, για όλα τα Μεσόγεια.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι πρόσφατα ξεκίνησαν οι πρώτες πενήντα (50) συνδέσεις με το Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων στον Δήμο μας, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού Μαρκοπούλου, ενώ σε 45 περίπου ημέρες, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη Β’ φάση Μαρκοπούλου, καλύπτοντας έτσι την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης του Μαρκοπούλου, απαλλάσσοντας 10.000 πολίτες, από τον βραχνά των βόθρων!

Τα θετικά νέα όμως, δεν περιορίζονται εδώ για τον Δήμο μας.

1)                Ο κος Γιάννης Σγουρός, δεσμεύτηκε, κατόπιν συγκεκριμένων και στοχευμένων  πολιτικών παρεμβάσεων του Δημάρχου Μαρκοπούλου, ότι θα κάνει τα πάντα, για την ταχύτερη περαίωση των διαδικασιών έγκρισης και χρηματοδότησης, της από έτους κατατεθειμένης Μελέτης, του έργου της Αποχέτευσης των Ακαθάρτων στο Πόρτο Ράφτη, κόστους 22.000.000 Ευρώ, προφυλάσσοντας έτσι το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μαρκοπούλου, που αποτελεί στολίδι, τόσο για τον τόπο μας, όσο και για τα Μεσόγεια!

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, απέσπασε επίσης και την ρητή δέσμευση του Περιφερειάρχη, για ουσιώδη βοήθεια και όσον αφορά στην κατασκευή του νέου, τρίτου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου μας, ένα έργο πολύπαθο, που κωλυσιεργεί και κινδυνεύει με απένταξη από το ΕΣΠΑ, εξαιτίας των αναρίθμητων ενστάσεων των εταιρειών, που συμμετέχουν στον Διαγωνισμό.

2)                Ο Περιφερειάρχης, αντιλαμβανόμενος ότι η δικαστική διαμάχη δεν προβλέπεται να τελειώσει σύντομα, δεσμεύτηκε, ότι θα αναλάβει η Περιφέρεια, την χρηματοδότηση και την υλοποίηση του έργου του Βρεφονηπιακού Σταθμού, με πόρους της ίδιας της Περιφέρειας, ύψους 1,8 εκ. Ευρώ!

Οι ιδιαίτερα θετικές και σημαντικότατες δεσμεύσεις από τον Περιφερειάρχη κο Γιάννη Σγουρό, υπάρχουν και πλέον είναι καταγεγραμμένες.
Είμαστε βέβαιοι, ότι θα υλοποιηθούν άμεσα, δεδομένης της εξαιρετικά επιτυχημένης, αποτελεσματικής και θετικής συνεργασίας της Περιφέρειας με τον Δήμο Μαρκοπούλου.