19/02/2014

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, στο κάλεσμα του Δήμου Μαρκοπούλου, για τη συλλογή τροφίμων, για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς


Δεκαεννέα (19) παλέτες, γεμάτες με είδη πρώτης ανάγκης, κατάφερε να συγκεντρώσει ο Δήμος Μαρκοπούλου το πρωί της Κυριακής, 16 Φεβρουαρίου 2014, για την ενίσχυση των πληγέντων του σεισμού της Κεφαλονιάς.

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά του Δήμου Μαρκοπούλου για βοήθεια, προς τους συμπολίτες μας που υποφέρουν, μετά το πλήγμα του σεισμού, προσφέροντας τα είδη πρώτης ανάγκης που υπέδειξε η Γενική Γραμματεία του Δήμου Κεφαλονιάς, η οποία αποτελεί τον υπεύθυνο φορέα διαχείρισης της κρίσης.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν:
  • δεκατρείς (13) παλέτες με νερό,
  • μία (1) παλέτα με γάλα εβαπορέ,
  • μία (1) παλέτα με τρόφιμα,
  • μία (1) παλέτα με ζυμαρικά,
  • μία (1) παλέτα με χυμούς, χαρτικά και διάφορα άλλα, καθώς επίσης και
  • δύο (2) παλέτες με κλινοσκεπάσματα.
Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ», αξίζει σε όλους όσοι συνεισέφεραν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, προσφέροντας έστω και ένα κουτί γάλα, για τους συνανθρώπους μας που αυτή τη στιγμή βρίσκονται άστεγοι, έχοντας υποστεί τεράστιες ζημιές από το χτύπημα του εγκέλαδου.

Ειδικότερα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μεγάλους χορηγούς της πρωτοβουλίας του Δήμου μας και συγκεκριμένα: την κάβα «ΚΑΒΕΙΡΟΣ», που προσέφερε 3.500 φιάλες νερού του 1 λίτρου, το σούπερ μάρκετ «ΓΕΓΟΣ», που προσέφερε 1.500 φιάλες νερού του 1,5 λίτρου, το σούπερ μάρκετ «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ», που προσέφερε 1.000 φιάλες νερού του 1,5 λίτρου, την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, που προσέφερε 500 φιάλες νερού του 1,5 λίτρου, την εταιρεία «Μαλισιόβας», για την προσφορά του σε χαρτικά, την εταιρεία «ΗΛΙΟΣ» -Παναγιώτης Δάκος ΑΒΕΕ, το Φιλόπτωχο Ταμείο Ι.Ν. «Αγίου Ιωάννη» και το Φιλόπτωχο Ταμείο Ι.Ν. «Αγίου Νικολάου», το καφέ «Vienna» του Άρη Γκλιάτη, το café-bar «Clandestino» και το Καθαριστήριο «Tuoin Clean» για την προσφορά του σε καθαρισμό κλινοσκεπασμάτων, την Φιλοζωική Ομάδα Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη, τον Αθλητικό Σύλλογο «ΙΟΠΟΡ» Πόρτο Ράφτη και τους «Εθελοντές Πόρτο Ράφτη» για την μεταφορά των συγκεντρωθέντων τροφίμων από το Πόρτο Ράφτη στο Μαρκόπουλο. Επίσης, ευχαριστούμε τον κο Σωτήρη Γιάννη που βοήθησε στη φόρτωση των ειδών, καθώς και τον ιδιοκτήτη Φ.Δ.Χ. κο Φάνη Φράγκο, που πραγματοποίησε την μεταφορά των συγκεντρωθέντων ειδών.

Συγκινητική ήταν όμως και η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας του Δήμου μας, καθώς είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωσαν και οι δύο Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου και το 2ο Λύκειο Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη, που ευχαριστούμε θερμά.

Πολύτιμη ήταν η βοήθεια της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, που συνέδραμε στην συλλογή και την τακτοποίηση των συλλεχθέντων τροφίμων και κλινοσκεπασμάτων, καθώς επίσης και των εθελοντών - υπαλλήλων της Κοινωνικής Υπηρεσίας που έδωσαν το δυναμικό παρόν. Ευχαριστούμε λοιπόν την Μαρία, την Δέσποινα, την κ. Αγνή, την Μαριάννα, την κ. Νανά, τον κ. Θωμά, την Χαρά, την Τούλα, την Μπίλη, τον Γιώργο, την Μάρω, την Ειρήνη, την Δέσποινα, την Αγλαΐα, την Ειρήνη, την Αγγελική, τη Βάσω και την Αλέκα για την συνεισφορά τους, καθώς όλοι μαζί αποδείξαμε ότι μέσω της ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!

Στις δυσκολότερες συγκυρίες, αποδεικνύεται πως η κοινωνική αλληλεγγύη και ανθρωπιά, αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της κοινωνίας μας. Ευχόμαστε ολόψυχα στους κατοίκους της Κεφαλονιάς, πάνω απ’ όλα υγεία, να επανορθώσουν γρήγορα τις ζημιές που άφησε πίσω του ο σεισμός, να σταθούν στα πόδια τους και πολύ σύντομα να ξαναμπούν στα σπίτια τους με ασφάλεια! Όλοι βρισκόμαστε στο πλευρό τους.