03/02/2014

Πρωταθλητής ΕΣΠΑΑΑ Νεανίδων 2014 ο ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil

Μετά από δυο συνεχόμενους χαμένους τελικούς με Ηρακλή Κηφισιάς (2012) και Παναθηναϊκό (2013) οι νεανίδες του Μαρκόπουλου κατέκτησαν για πρώτη φορά το Πρωτάθλημα ΕΣΠΑΑΑ Νεανίδων, όπου επικράτησαν στον τελικό με 3-0 σετ του Ηρακλή Κηφισιάς στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κάντζας.
Το γυμναστήριο ήταν ασφυκτικά γεμάτο με τους θεατές και των δυο ομάδων να δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα. Το παιχνίδι που ακολούθησε ήταν συναρπαστικό με τις ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι παρά το τελικό 3-0 (24-26, 24-26, 26-28) και τα σετ να κρίνονται στα σημεία.
Πιο δυνατά στο παιχνίδι μπήκε το Μαρκόπουλο το οποίο διατηρούσε συνεχώς το προβάδισμα στο πρώτο σετ μέχρι που η Κηφισιά ισοφάρισε σε 20-20 και έβαλε δύσκολα στον ΑΟΜ. Με τις περισσότερες επιθέσεις να παίρνουν οι Λιάγκη και Ψωμά, τελικώς το Μαρκόπουλο πήρε το πρώτο σετ με 26-24.
Στο δεύτερο σετ τα κορίτσια του Γιάννη Ορφανού μπήκαν πάλι πιο δυνατά αλλά σταδιακά ο Ηρακλής Κηφισιάς ισορρόπησε το παιχνίδι με τη μάχη να δίνεται στο τέλος και τον ΑΟΜ να επικρατεί και πάλι με 26-24.
Στο τρίτο σετ ο Ηρακλής Κηφισιάς ξάφνιασε τον ΑΟΜ και βρέθηκε να προηγείται με 15-9,18-11 και με 20-15 αλλά ο ΑΟΜ με συνεχείς αντεπιθέσεις έκανε την ανατροπή και έφερε το παιχνίδι υπέρ του με 24-23. Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά και το σετ τελικά να κρίνεται με 28-26 υπέρ του ΑΟΜ ο οποίος πήρε τη νίκη με 3-0 και αναδείχτηκε δίκαια πρωταθλητής Νεανίδων της ΕΣΠΑΑΑ για τη σεζόν 2013-14.
Στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή απονομής του κυπέλλου με την αρχηγό του Μαρκόπουλου Revoil Στάυρια Πολύδωρου να σηκώνει το κύπελλο στον ουρανό της Κάντζας και να αποθεώνεται. Τέλος, μετά από ψηφοφορία των τεσσάρων προπονητών που βρέθηκαν στο φάιναλ-4 Νεανίδων της ΕΣΠΑΑΑ οι παίκτριες που ξεχώρισαν είναι οι εξής: ΜVP του Final-4 ψηφίστηκε Νάσια Λιάγκη (Μαρκόπουλο), καλύτερη λίμπερο η Εμμανουέλλα Οικονομοπούλου (Ηρακλής Κηφισιάς), καλύτερη επιθετικός η διεθνής με την εθνική ομάδα Αλεξάνδρα Ψωμά (Μαρκόπουλο) και καλύτερη πασαδόρος η Ευανθία Λάβδα (Ηρακλής Κηφισιάς).
Στο κλειστό Γυμναστήριο της Κάντζας για να παρακολουθήσει τον τελικό βρέθηκε ο προπονητής της εθνικής ομάδας γυναικών Γιάννης Καλματζίδης άλλα και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γιάννης Στουραϊτης.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λιδωρικιωτη,Ράντσιου, σημ. Καπάνταης
ΤΑ ΣΕΤ: 3-0 (24-26, 24-26, 26-28)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Χουντουμάδης): Γκρέκα, Καπέλου, Λάβδα, Βλαχάκη, Κορναράκη, Μολδοβανίδη / Οικονομοπούλου (λ)

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ (Ορφανός): Γκλιάτη, Δικαιούλια, Ψωμά, Γιαννέλου Ζαχ., Πολυδώρου, Λιάγκη / Ζήση (λ), Πατέλη, Γιαννέλου Χρ.

Δηλώσεις Πρωταγωνιστών
Ο Γιάννης Ορφανός δήλωσε: ‘’ Κατ’ αρχάς να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια, είναι κάτι που το θέλανε πολύ και οι περισσότερες από αυτές παλεύουνε δυο χρόνια φτάνοντας στο τελικό χωρίς να καταφέρουν να πάρουν το κύπελλο. Σήμερα όλα τα συγχαρητήρια πάνε στα κορίτσια για αυτη την προσπάθεια που κάνανε.’’

Η Νάσια Λιάγκη δήλωσε: ‘’Συγχαρητήρια στην ομάδα μας και στο προπονητή μας για αυτην την τεράστια επιτυχία. Ηταν μια τρομερή νίκη, το θέλαμε πάρα πολύ. Πρώτη φορά το Μαρκόπουλο παίρνει αυτο το κύπελλο. Καλή συνέχεια να έχουμε, καλό κουράγιο και υγεία. Όσο για το βραβείο MVP, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη, πρώτη φορά το πήρα και το ήθελα πάρα πολύ, το αφιερώνω στην οικογένεια μου και στις εξαιρετικές συμπαίχτριες μου’’