21/01/2014

Καθαρισμός ρεμάτων έγινε για πρώτη φορά, στην πρόσφατη ιστορία του Δήμου Μαρκοπούλου!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει, ότι φέτος, για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκαν εργασίες πλήρους καθαρισμού δύο ρεμάτων και συγκεκριμένα, του ρέματος στο ύψος των Σούπερ Μάρκετ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» και «ΓΕΓΟΣ» στο Πόρτο Ράφτη και του ρέματος Αγίου Γεωργίου, στο ύψος της Πυροσβεστικής Μαρκοπούλου.

Ο καθαρισμός των ρεμάτων, θα βελτιώσει σαφώς την κατάσταση που επικρατεί σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων, δίνοντας διόδους εξόδου για το νερό, που τείνει να λιμνάζει, στα δύο παραπάνω σημεία.

Η πρωτοβουλία καθαρισμού τους, ανήκει αποκλειστικά στον Δήμο Μαρκοπούλου, καθώς, αν και το έργο αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας, η τελευταία, μας ενημέρωσε με το υπ’ Αρ. Πρωτ.16713/6.9.2013 έγγραφο της, για την αδυναμία εκτέλεσής του.

Έχοντας πλήρη αντίληψη για την αναγκαιότητα καθαρισμού των παραπάνω ρεμάτων και παρά τα περιορισμένα οικονομικά μέσα του Δήμου μας, η Δημοτική Αρχή πήρε την πρωτοβουλία δέσμευσης του ανάλογου κονδυλίου με επείγουσες διαδικασίες, προκειμένου να καθαριστούν τα εν λόγω ρέματα.


Έργα, όπως η ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού και η έναρξη συνδέσεων με το Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων του Δήμου μας, αποτελούν αδιαμφισβήτητα πρωταρχικά έργα πνοής για τον τόπο μας, που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Όμως και μικρότερα έργα όπως το παραπάνω, βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται, η Δημοτική Αρχή, αξιοποιώντας στο μέγιστο, όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της.