08/01/2014

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              Μαρκόπουλο  3/1/2014
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                             Αρ.Πρωτ:       1     
Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
MΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Θ. Σκοπελίτη 1
(Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου)
19003, Μαρκόπουλο Μεσογαίας
Τηλ.: 22990-20182 /183  
Fax:  22990-20013
e-mail: ltameio@markopoulo.gr

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 62778 / 51198 – 29/11/2013 απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης περί έγκρισης του ανώτατου αριθμού αδειών υπαίθριου στάσιμου εμπορίου τύπου Β΄, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους για τα κάτωθι:

Τύποι αδειών

Οι άδειες άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου διακρίνονται:

α) σε άδεια τύπου Α΄, η οποία ισχύει για την πώληση πρωτογενών προϊόντων γης, (οπωροκηπευτικών- αγροτικών προϊόντων, μελισσοκομικών προϊόντων)

 β) σε άδεια τύπου Β΄, η οποία ισχύει για την πώληση των λοιπών προϊόντων στην περιφέρεια μόνο της αρμόδιας αρχής που τη χορηγεί (παρ.3 του άρθρου 1 του Ν.2323/1995 - ΦΕΚ 145/95 τεύχος Α’).


2. Διαδικασία

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου Μεσογαίας κατά το διάστημα 7 έως 31 Ιανουαρίου 2014.

Μετά το πέρας του ως άνω χρονικού διαστήματος, θα εξεταστούν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία. Στη συνέχεια, θα χορηγηθούν οι εν λόγω άδειες με νεότερη απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Οι προσφερόμενες θέσεις για την άσκηση υπαίθριου εμπορίου έχουν καθοριστεί σύμφωνα με προγενέστερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κατόπιν σχετικής εισήγησης της επιτροπής που ορίζεται για το σκοπό αυτό, όπως ορίζει ο νόμος. Για τις ακριβείς θέσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (Δημαρχείο, 2ος όροφος) 

ΣΤΑΣΙΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ - ΚΑΝΤΙΝΕΣ

Απαραίτητα Δικαιολογητικά για την άδεια παραχώρησης δικαιώματος απλής χρήσης υπαίθριου χώρου:

Αίτηση

Αντίγραφο ταυτότητας

Βεβαίωση μονίμου κατοικίας 

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ (εφόσον υπάρχει)

Εκκαθαριστικό Εφορίας

Απόσπασμα ποινικού μητρώου

Εξόφληση οφειλών προηγούμενων ετών   


Οι δικαιούχοι που θα επιλεγούν, θα πρέπει να προσκομίσουν επιπλέον, τα ακόλουθα δικαιολογητικά ώστε να τους δοθεί η έγκριση της άδειας παραχώρησης δικαιώματος απλής χρήσης υπαίθριου χώρου και η άδεια λειτουργίας, σε συγκεκριμένο χώρο που θα τους υποδειχθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.  Για την πληρότητα των δικαιολογητικών θα δοθεί σχετική βεβαίωση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Η χρονική διάρκεια των αδειών καθώς και το οικονομικό αντάλλαγμα θα καθοριστούν με νεότερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ εντός του πρώτου διμήνου του 2014, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.


Έκθεση της Τουριστικής Αστυνομίας ότι η τροχήλατη κινητή καντίνα πληροί τους όρους της τουριστικής εμφάνισης (αφορά μόνο τους ενδιαφερόμενους για τροχήλατη καντίνα)

Πιστοποιητικό Υγείας του ενδιαφερομένου (εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων)

Βεβαίωση καταλληλότητας επιχείρησης  προσφοράς τροφίμων σε κινητούς χώρους από τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, της Περιφέρειας Ανατ. Αττικής (εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων)

Άδεια άσκησης επιτηδεύματος  από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Αντίγραφο Ασφαλιστικού Φορέα (ΟΓΑ, Ο.Α.Ε.Ε)

Δύο φωτογραφίες


Οι Παραγωγοί που ενδιαφέρονται για άδεια παραχώρησης δικαιώματος απλής χρήσης υπαίθριου χώρου, θα πρέπει να προσκομίσουν:

Αντίγραφο της άδειας παραγωγού

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Βεβαίωση μονίμου κατοικίας

Εκκαθαριστικό εφορίας

Αντίγραφο Ταυτότητας

Εξόφληση οφειλών προηγούμενων ετών   


Οι δικαιούχοι, κατά την παραλαβή της έγκρισης της άδειας παραχώρησης δικαιώματος απλής χρήσης υπαίθριου χώρου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, θα πρέπει να προκαταβάλουν το απαιτούμενο οικονομικό αντάλλαγμα.

Προτεραιότητα έχουν όσοι ανανεώνουν την προηγούμενη άδεια, εφόσον συνεχίζουν να είναι δικαιούχοι.

                                                         
Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.

                               

ΣΩΤΗΡΗΣ Ι. ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ

Πλήρης ανακοίνωση ΝΠΔΔ: