23/12/2013

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ “ΑΡΤΕΜΙΣ”

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στην εορταστική συναυλία της Φιλαρμονικής της πόλης, με την υψίφωνο Ροζ Μαρί Κυπραίου, την πιανίστρια Αμαλία Γούλα, με φιλική συμμετοχή του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 9.00 μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου “Άρτεμις”.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Μαρκοπούλου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Βασιλάκη, πιστή στο ραντεβού της με το κοινό, στη φετινή εορταστική συναυλία της, θα συμπράξει καλλιτεχνικά στη σκηνή του “Άρτεμις”, με τους τρεις καταξιωμένους μουσικούς, σε ένα μοναδικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει έργα του διεθνούς καταξιωμένου συνθέτη G. Verdi, ως αφιέρωμα στο τρέχον έτος, όπου τιμάται ο διεθνής μουσουργός, καθώς και έργα κλασσικών συνθετών, που αναφέρονται στις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η υψίφωνος κα Κυπραίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Βερολίνο και το Αμβούργο. Έχει συμπράξει με την ορχήστρα της ΕΡΤ , τη δημοτική ορχήστρα Θεσσαλονίκης , την Modern Lonic Orchestra , την κρατική ορχήστρα του Sachsen Anhelt και την ορχήστρα της όπερας της Οδησσού, με πολλά ατομικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει κυκλοφορήσει τον προσωπικό δίσκο “Ονειρογέννημα”, σε ποίηση Βασίλη Κουρή και μουσική Γ. Δούκανου.

Η πιανίστρια κα Γούλα γεννήθηκε στην Τρίπολη. Σπούδασε μουσική στο Ωδείο Αθηνών, και παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου, από τον Κυπριανό Κατσαρή και την Δόμνα Ευνουχίδου. Υπήρξε επί σειρά ετών καθηγήτρια στο Ελληνικό ωδείο στην Τρίπολη και για πολλά χρόνια δουλεύει σαν αναπληρώτρια καθηγήτρια στα μουσικά σχολεία Τρίπολης και Ναυπλίου. Συμμετείχε σε συναυλία της εκπομπής “Μουσικές Παρουσίες” του κρατικού ραδιοφώνου, σε χορωδίες της Αρκαδίας και της Αργολίδας σε τοπικά και διεθνή φεστιβάλ ως πιανίστρια και χορωδός. Έχει εμφανιστεί με σχήματα μουσικής δωματίου και παρουσίαση συνθετικού έργου, πάνω σε ποίηση σε πολλές πόλεις στη Ελλάδας. Δισκογραφική συμμετοχή στο CD “Μουσικές του ονείρου”.

Ο μαέστρος Ανδρέας Πυλαρινός, σε ηλικία μόλις 12 ετών έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ, στα 13 πρωτοηχογράφησε για τη Ραδιοφωνία και στα 14, πήρε τα πρώτα μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας στο National Musical Camp του Μίτσιγκαν και έκανε για πρώτη φορά εμφάνιση ως αρχιμουσικός! Στα 15 πήρε δίπλωμα τρομπονιού από το Ελληνικό Ωδείο με Άριστα παμψηφεί και αργότερα, συνέχισε ως υπότροφος, σπουδές τρομπονιού στο Ωδείο της "Νέας Αγγλίας" στη Βοστώνη. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, συνέπραξε ως σολίστ με τις ΚΟΑ και ΚΟΘ, ηχογράφησε για τη Ραδιοτηλεόραση και τιμήθηκε από τη ΔΕΘ. Ολοκλήρωσε σπουδές διεύθυνσης ορχήστρας, στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Γκρατς, από την οποία πήρε δίπλωμα με Άριστα και τιμητική διάκριση. Έχει διευθύνει την Ορχήστρα της Λουμπλιάνα, τις Ορχήστρες Σύγχρονης Μουσικής και Εκκλησιαστικής Μουσικής του Γκρατς, την Εθνική ΣΟ της Τασκένδης, τη βουλγαρική ΣΟ της Vraza, τη ΣΟ των Σκοπίων, τη ΣΟ και τη Χορωδία της Πραιτόρια (Ν. Αφρική) Έχει κάνει εμφανίσεις ως διευθυντής ορχήστρας στη Ν. Υόρκη. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τον Μ. Θεοδωράκη εντός και εκτός Ελλάδος. Στη δισκογραφία του συγκαταλέγονται: Ρ. Στράους, Μπ. Μπάρτοκ, Μ. Θεοδωράκης, Η. Ανδριόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απευθύνουμε κάλεσμα προσφοράς τροφίμων μακράς διαρκείας, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Μαρκοπούλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε όλους. Καλές Γιορτές!