16/12/2013

6.720 καπάκια συγκέντρωσε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Δήμου Μαρκοπούλου, για την ενίσχυση παιδιών με κινητικά προβλήματα

Μορφή «χιονοστιβάδας» έχει λάβει η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δήμου Μαρκοπούλου, για συμμετοχή στη δράση συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων.

6.720 (!) καπάκια συγκέντρωσε η Δ΄ τάξη του 1ου Δημοτικού Μαρκοπούλου και τα παράδωσε σε μια ενθουσιώδη συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας Μαρία Κιμπιζή, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου, όπου έχουν τοποθετηθεί κάδοι, ειδικά για το σκοπό αυτό.

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τη διπλή σημασία της δράσης με τα καπάκια, η οποία στοχεύει τόσο στην ανάδειξη της Ανακύκλωσης, όσο και στο αποτέλεσμα της προσφοράς αμαξιδίων, σε παιδιά με κινητικά προβλήματα. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, όπου ενημερώθηκαν από τις υπεύθυνες της Κοινωνικής Υπηρεσίας και της Τράπεζας Χρόνου, για αυτές τις εξαιρετικά σημαντικές δομές του Δήμου. Κατενθουσιασμένοι οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους, για να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και φυσικά, ακόμη περισσότερα καπάκια.

Η Αντιδήμαρχος κα Κιμπιζή, δήλωσε μετά τη συνάντηση με τους μαθητές της Δ΄ τάξης: «Η σημερινή προσφορά, ξεπέρασε κάθε μας προσδοκία. Με τη μοναδική χαρά και αθωότητα που τα διακρίνει, κάθε παιδί έτρεχε να προλάβει να ρίξει τα δικά του καπάκια μέσα στον κάδο. Συγκινηθήκαμε και γεμίσαμε ελπίδα, από τον ενθουσιασμό της συμμετοχής και προσφοράς στο βλέμμα τους. Είναι διαθέσιμα και έτοιμα να βοηθήσουν, αρκεί απλά να τους δείξεις τον τρόπο. Αποτελούν παράδειγμα, όχι μόνο για κάθε σχολείο, αλλά και για όλους εμάς. Αξίζουν συγχαρητήρια στις δασκάλες τους και τη διευθύντρια, που ενημερώνουν και παροτρύνουν τους μαθητές τους, να συμμετέχουν, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και μεταφέροντας τους βιωματικά το μήνυμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Άλλωστε, τα παιδιά μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο!»

Συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια από εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά, γάλα, χυμούς, κρασί, λάδι, απορρυπαντικά και από οποιοδήποτε άλλο προϊόν, μας δίνεται η δυνατότητα, να χαρίσουμε στα παιδιά με κινητικά προβλήματα αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία θα διευκολύνουν και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.


Στον Δήμο Μαρκοπούλου, καπάκια συγκεντρώνονται στην είσοδο του Δημαρχείου στο Μαρκόπουλο και στο Δημοτικό Υποκατάστημα στο Πόρτο-Ράφτη.