07/11/2013

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, προς τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Κέντρα του Δήμου Μαρκοπούλου για την προσφορά θέσεων σε παιδιά δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου οφείλει να εκφράσει ένα μεγάλο «Ευχαριστώ», προς όλους τους υπεύθυνους και εκπαιδευτικούς των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, του Δήμου Μαρκοπούλου, που αγκάλιασαν ζεστά για δεύτερη συνεχή χρονιά, την προσπάθεια του Δήμου μας, για προσφορά δωρεάν θέσεων παρακολούθησης μαθημάτων, στα παιδιά δικαιούχων του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα αποδεικνύει από μόνη της, την αναγκαιότητα λήψης της παραπάνω πρωτοβουλίας, καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι οικογένειες που αδυνατούν να καταβάλουν τα απαραίτητα δίδακτρα σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, για την παρακολούθηση μαθημάτων.

Στα πλαίσια εφαρμογής της Κοινωνικής της Πολιτικής, η Δημοτική Αρχή έρχεται να στηρίξει αυτές τις οικογένειες, δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές, για ενίσχυση των γνώσεών τους.

Προφανώς, η προσπάθεια αυτή θα έπεφτε στο κενό, δίχως την ολοπρόθυμη και συγκινητική στήριξη των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, τα οποία άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες τους για τα παιδιά δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

Σημείο κλειδί, αποτελεί τα γεγονός της ένταξης των ωφελούμενων παιδιών, σε ήδη υφιστάμενα τμήματα μαθητών, με αποτέλεσμα να αποκλείουμε εκ προοιμίου, κάθε είδους κοινωνικό ρατσισμό που θα μπορούσε να προκύψει, μέσα από τη δημιουργία νέων τμημάτων, ειδικά για τα παιδιά αυτά. Γι’ αυτό και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μία φορά, τους υπεύθυνους των εκπαιδευτηρίων, για τον άψογο και επαγγελματικό χειρισμό τους.

Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «ΣΩΦΡΟΝΗ ΜΑΡΙΝΑ» στο Πόρτο Ράφτη, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής, παράρτημα του ομίλου "so easy-winnet" "ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ" στο Μαρκόπουλο, τα φροντιστήρια ΑΚΑΔΗΜΟΣ Γ. Πασσάς «Ζαχαράκη & Σία» σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, καθώς επίσης τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών «ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ» στο Μαρκόπουλο.

Προς ενημέρωση τυχόν ενδιαφερομένων, γνωστοποιούμε ακόμη την προσφορά εκπαίδευσης, του Κέντρου Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής, παραρτήματος του ομίλου "so easy-winnet" "ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ", στους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Συγκεκριμένα, προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα προετοιμασίας για την απόκτηση πτυχίου “Proficiency” με έκπτωση 50% επί των διδάκτρων, σε τμήματα τριών (3) ατόμων και άνω. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ: 22990-63760.

Καλούμε, τέλος, τους υπεύθυνους των Εκπαιδευτικών Κέντρων του Δήμου Μαρκοπούλου, να ενισχύσουν την προσπάθειά μας, μπαίνοντας στη μεγάλη οικογένεια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Μαρκοπούλου, που βασίζεται αποκλειστικά στην ευαισθητοποίηση, την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό!

Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς, να επικοινωνούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, στα τηλέφωνα: 22990-20174 και 22990-20105.