12/11/2013

Το βραβευμένο Καναδο-γαλλικό φιλμ «Ανάμεσα» και η καταιγιστική ταινία κινουμένων σχεδίων «Τούρμπο», στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»

Το βραβευμένο Καναδο-γαλλικό φιλμ «Ανάμεσα» και την καταιγιστική ταινία κινουμένων σχεδίων «Τούρμπο», θα παρουσιάσει από την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις.

Προβολές 14 – 20 Νοεμβρίου

ΤΟΥΡΜΠΟ (μεταγλ.)
Turbo

Προβολές: 17.15

(Το Σάββατο 16/11 δεν θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Τούρμπο)

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Σόρεν

Από τους δημιουργούς της “Μαδαγασκάρης” και του “Kung Fu Panda” έρχεται το “Turbo”. Μια τρισδιάστατη κωμωδία υψηλών ταχυτήτων, με πρωταγωνιστή τον Τούρμπο, ο οποίος ονειρεύεται να γίνει μια μέρα, το γρηγορότερο σαλιγκάρι του κόσμου. Μετά από ένα σοβαρό ατύχημα, ο Τούρμπο αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις, που του επιτρέπουν να κινείται με απίστευτη ταχύτητα. Τότε ξεκινά ένα υπέροχο ταξίδι, με σκοπό να προσπαθήσει να φτάσει στο δικό του άπιαστο όνειρο: να συμμετάσχει σε έναν αγώνα ταχύτητας απέναντι στον περιβόητο Γκυ Γκανιέ. Με τη βοήθεια των πιστών φίλων του, ο Τούρμπο ως απόλυτο αουτσάιντερ, θα αποδείξει ότι κανένα όνειρο δεν είναι ακατόρθωτο και πως όλοι όσοι έχουν όνειρα, μπορούν να τα πραγματοποιήσουν!

  
ΑΝΑΜΕΣΑ…
Inch Allah

Προβολές: 19.00 και 21.15

Σκηνοθεσία: Anaïs Barbeau-Lavalette
Σενάριο: Anaïs Barbeau-Lavalette
Πρωταγωνιστούν οι ηθοπιοί: Evelyne Brochu, Sabrina Ouazani, Sivan Levy

Διακρίσεις: Πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο 2012: Βραβεία Οικουμενικής Επιτροπής - Ειδική Μνεία: Inch' Allah της Αναΐς Μπαρμπό – Λαβαλέτ,
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου 2013: Βραβεία Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου FIPRESCI- Πανόραμα: Inch' Allah της Αναΐς Μπαρμπό – Λαβαλέτ, Πανελλήνια πρεμιέρα στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας

Από τους παραγωγούς των οσκαρικών "Μέσα από τις Φλόγες" ("Incendies") και "Ο Εξαιρετικός Κύριος Lazhar" ("Monsieur Lazhar"), μια συγκλονιστική ιστορία πολέμου και αναζήτησης ταυτότητας.

Σε μία πρόχειρη κλινική μέσα σε ένα παλαιστινιακό στρατόπεδο προσφύγων στη Δυτική Όχθη, η Κλοέ, μία νεαρή μαιευτήρας από το Κεμπέκ φροντίζει έγκυες γυναίκες, υπό την εποπτεία του Μισέλ, ενός γιατρού από τη Γαλλία. Μεταξύ των σημείων ελέγχου και του διαχωριστικού Τείχους, η Κλοέ συναντά τον πόλεμο και όσα εκείνος φέρει: Τη Ραντ, για την οποία η Κλοέ έχει αναπτύξει μια βαθιά αγάπη. Τον Φαιζάλ, τον μεγαλύτερο αδερφό της Ραντ, τον Σαφί, τον μικρότερο της οικογένειας, ένα παιδάκι που ονειρεύεται να πετάξει πέρα από τα σύνορα και την Αύα, μία νεαρή στρατιώτη, γειτόνισσα της Κλοέ, από το Ισραήλ.

Η γνωριμία της Κλοέ με τον πόλεμο, αλλά και η επαφή της με αυτούς τους ανθρώπους την παρασέρνει σε μια βαθειά προσωπική περιπέτεια. Μια περιπέτεια , κατά τη διάρκεια της οποίας η ηρωίδα χάνει το σημείο αναφοράς της, τις ρίζες της, και πέφτει. Υπάρχουν ταξίδια που φέρνουν ριζικές αλλαγές στη ζωή μας. Ταξίδια που ανατρέπουν όλες μας τις σταθερές. Για την Κλοέ, το Inch'Αllah είναι ένα από αυτά τα ταξίδια.

Σας υπενθυμίζουμε τη διαρκή προσφορά της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), κάθε Τετάρτη δυο εισιτήρια, στην τιμή του ενός (7 Ευρώ) και καθημερινά έκπτωση 50% για ανήλικους, μαθητές, φοιτητές, νέους άνεργους, πολύτεκνους και ΑμΕΑ (3,5 Ευρώ)! Καλές προβολές!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΑΡΤΕΜΙΣ»

DOLBY ST. SR, Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο, τηλ.: 22990 23924