11/11/2013

Ολοκληρώνεται η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού, προχωρούν άμεσα οι συνδέσεις όπου υπάρχει Δίκτυο Αποχέτευσης και ξεκινά η δεύτερη φάση της Αποχέτευσης στον οικισμό του Μαρκοπούλου

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σας ενημερώνει, ότι βάσει της με Αρ. Πρωτ. 20974/04.11.2013 δεύτερης τροποποίησης, της Πράξης «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ», η συνολική δημόσια δαπάνη  με ΦΠΑ,  που εξασφαλίσαμε για λογαριασμό του Δήμου μας, για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Μαρκοπούλου και την δεύτερη φάση της Αποχέτευσης στην πόλη μας, διαμορφώθηκε τελικά, στο ποσό των 11.310.427 Ευρώ!

Ειδικότερα, η πράξη περιλαμβάνει:

1.     Την αναβάθμιση του υφιστάμενου Βιολογικού Καθαρισμού στο Μαρκόπουλο Αττικής, η οποία περιλαμβάνει τα έργα Τριτοβάθμιας Επεξεργασίας: (Μονάδα χημικών, διύλιση, μέτρηση παροχής, απολύμανση με UV, μονάδα μεταερισμού), την αποκατάσταση και επαναλειτουργία της Μονάδας, καθώς και την μεταφορά και σύνδεση του Αντλιοστασίου Α0, με το κατασκευασμένο δίκτυο λυμάτων.

2.     Το έργο Αποχέτευσης Ακαθάρτων (Β’ φάση) του οικισμού Μαρκοπούλου, συνολικού μήκους 12,5 χλμ. περίπου.

3.     Την μελέτη επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού, από 40.000 σε 80.000 ισοδύναμους κατοίκους.

4.     Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες.

Όπως είχε σημειωθεί και σε προηγούμενη ανακοίνωση, η εξέλιξη αυτή είναι σημαντικότατη, καθώς μετά το πέρας υλοποίησης της Β’ φάσης, του Δικτύου Αποχέτευσης Μαρκοπούλου και την σύνδεσή του, με τον αναβαθμισμένο Βιολογικό Καθαρισμό Μαρκοπούλου, το σύνολο των δυναμένων να εξυπηρετηθούν άμεσα κατοίκων, θα ανέλθει σε 9.000 (3.500 από την Α’ φάση και 5.500, από την Β’ φάση κατασκευής του δικτύου) κατοίκους.

Επομένως, θα εξυπηρετηθεί άμεσα, το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της πόλης του Μαρκοπούλου, ενώ στόχος μας είναι και γίνονται ήδη, όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλίσουμε τα αναγκαία κονδύλια για την Αποχέτευση του Πόρτο Ράφτη, καθώς μέριμνα όλων μας, αποτελεί η προστασία των θαλασσών μας, του περιβάλλοντος και της υγείας μας.

Επιπλέον, γνωστοποιείται ότι τα έργα για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού, θα έχουν ολοκληρωθεί σε δέκα (10) περίπου ημέρες, με αποτέλεσμα να μπορεί να ξεκινήσει από την επόμενη κιόλας ημέρα, η δοκιμαστική λειτουργία του.

Τέλος, εντός ολίγων ημερών, πρόκειται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διεθνούς Διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, στην αίθουσα Δημοτικών Συνεδριάσεων του Δήμου Μαρκοπούλου, για την ανάδειξη εργολάβου, για την πραγματοποίηση των προαναφερθέντων έργων, του δικτύου Αποχέτευσης Μαρκοπούλου.

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί ότι για τον διαγωνισμό της 5ης Νοεμβρίου, έδειξαν ενδιαφέρον και έλαβαν τεύχη δημοπράτησης 61 εταιρείες και τελικά, την ημέρα του διαγωνισμού, υπέβαλαν προσφορές, 17 εταιρείες!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, συνεχίζει, όπως είχε άλλωστε υποσχεθεί, με αμείωτο ρυθμό τις προσπάθειες για την Αποχέτευση του συνόλου του Δήμου Μαρκοπούλου. Ευελπιστούμε πως και οι μελλοντικές εξελίξεις, θα είναι σύντομα, εξίσου θετικές. 


Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,


Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.