04/10/2013

Συμπληρώθηκε ο μέγιστος αριθμός γυναικών, για την πραγματοποίηση δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, στον Δήμο Μαρκοπούλου

Αγαπητές Συμπολίτισσες,

Η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά, χαιρόμαστε για την απρόσμενα μεγάλη ανταπόκρισή σας, στο κάλεσμά μας για πραγματοποίηση δωρεάν μαστογραφικής εξέτασης, καθώς εντός ολίγων ημερών, θα φιλοξενήσουμε στον Δήμο μας, την Κινητή Μονάδα Ψηφιοποιημένης Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κατόπιν αιτήματός μας προς την τελευταία, που είχε υποβληθεί από τον Φεβρουάριο του 2013.

Η εν λόγω πρωτοβουλία, εντάσσεται στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μαρκοπούλου, έχοντας ως σκοπό, να δώσουμε την ευκαιρία και στις γυναίκες του Δήμου Μαρκοπούλου να υποβληθούν στις απαραίτητες αυτές προληπτικές εξετάσεις, καθώς η Υγεία μας, είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε!

Η θερμή ανταπόκριση και το μαζικό ενδιαφέρον που έδειξαν οι γυναίκες του Δήμου Μαρκοπούλου, και όχι μόνο, για να υποβληθούν στην συγκεκριμένη εξέταση, μας υποχρεώνουν να σας ενημερώσουμε πως δεν μπορούμε να δεχτούμε πλέον, άλλες αιτήσεις συμμετοχής, καθώς έχει ήδη συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός γυναικών, σύμφωνα με το όριο που μας έχει θέσει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το οποίο οφείλουμε να σεβαστούμε απόλυτα, ενώ έχει διαμορφωθεί μία εκτενής λίστα αναμονής, σε περίπτωση ακυρώσεων.

Δυστυχώς, ο μέγιστος αριθμός ημερών, που μπορούμε σε αυτή τη φάση, να φιλοξενήσουμε την Κινητή Μονάδα Ψηφιοποιημένης Μαστογραφίας, αναλογεί στις τρεις (3) ημέρες, και συγκεκριμένα 8-10 Οκτωβρίου 2013, με αποτέλεσμα να μην έχουμε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε το σύνολο των ενδιαφερόμενων γυναικών.

Ωστόσο, παρόμοιες πρωτοβουλίες θα ακολουθήσουν και στο μέλλον, καθώς όπως έμπρακτα αποδεικνύεται, οι καιροί το επιτάσσουν! Στην προσπάθειά μας να εξυπηρετήσουμε και τις κυρίες που δεν κατάφεραν να εξεταστούν τώρα, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να φιλοξενήσουμε και πάλι στο άμεσο μέλλον την Κινητή Μονάδα  Ψηφιοποιημένης Μαστογραφίας.

Για μία ακόμη φορά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εκ βάθους καρδιάς, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και να τη συγχαρούμε για το κοινωνικό έργο που προσφέρει, καθώς επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους υπεύθυνους του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, για τη φιλοξενία της Κινητής Μονάδας, στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας.


Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού
& Κοινωνικής Πρόνοιας


Μαρία Κιμπιζή