04/10/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ!

Αγαπητοί Συμπολίτες!

Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει, ότι σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται ένα ιδιαίτερα σημαντικό μέρος, του έργου της Αποχέτευσης του Δήμου μας, που είναι ο Βιολογικός Καθαρισμός, στην θέση Μερέντα! 

Μετά την αναβάθμισή του σε τριτοβάθμιο Βιολογικό Καθαρισμό, που χρειάστηκε χρόνο δεκαεννέα (19) μηνών (Απρίλιος 2012 – Νοέμβριος 2013) και δαπάνη τριών (3) εκ. Ευρώ για να ολοκληρωθεί, αφού το έργο είχε ουσιαστικά διαλυθεί και ερειπωθεί, άμεσα θα μπορέσουν οι κάτοικοι του Δήμου μας, όπου έχει κατασκευαστεί ήδη Δίκτυο Αποχέτευσης, να προχωρήσουν σε συνδέσεις με το Δίκτυο!

Οι απαραίτητες εργασίες για την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, ολοκληρώνονται σε ένα μήνα, στις αρχές Νοεμβρίου και αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η διαδικασία σύνδεσης με το Δίκτυο Αποχέτευσης.

Ήδη, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, όπου υπάρχει κατασκευασμένο Δίκτυο Αποχέτευσης, θα κληθούν να επικοινωνήσουν με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου (22990-20176), προκειμένου να πληροφορηθούν για τις ενέργειες που απαιτείται να κάνουν, καθώς και για τον τρόπο, που θα γίνει η σύνδεσή τους με το Δίκτυο Αποχέτευσης.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε τα τέλη σύνδεσης, να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα και να καταβληθούν τμηματικά.

Επίσης,  και αυτή είναι μια τεράστια εξέλιξη και επιτυχία στην πρόοδο του έργου, σας πληροφορούμε, ότι σε ένα μήνα, στις 5 Νοεμβρίου 2013, ολοκληρώνεται και ο διεθνής Διαγωνισμός, ύψους 4,5 εκ. Ευρώ για την κατασκευή του Δικτύου Αποχέτευσης της Β’ Φάσης Μαρκοπούλου, όπου περιλαμβάνεται η κατασκευή του Δικτύου Αποχέτευσης στο υπόλοιπο μέρος της πόλης του Μαρκοπούλου, καλύπτοντας πλέον, σχεδόν το σύνολό της!
Μετά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, υπολογίζουμε, ότι ο ανάδοχος - εργολάβος του έργου, θα εγκατασταθεί και θα δουλεύει σ’ αυτό, στα τέλη του Ιανουαρίου του 2014!

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι σε δύο χρόνια (Ιανουάριος 2016), η πόλη του Μαρκοπούλου, σχεδόν στο σύνολό της (ποσοστό 95%), θα έχει κατασκευασμένη και λειτουργική Αποχέτευση, απαλλάσσοντάς μας οριστικά, από το τριτοκοσμικό φαινόμενο των βόθρων και εντάσσοντάς μας περιβαλλοντικά, στην κατηγορία των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων.

Ειδικά οι κάτοικοι και δημότες του Πόρτο Ράφτη, πρέπει να γνωρίζουν ότι κάνουμε ένα πολύμηνο, τεράστιο αγώνα στα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να εξασφαλίσουμε, το ποσό που χρειαζόμαστε (περίπου είκοσι (20) εκατομμύρια Ευρώ), για να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό, το έργο της Αποχέτευσης της Παράκτιας Ζώνης του Πόρτο Ράφτη. 

Η πολιτική εκτίμησή μας είναι, ότι η οργανωμένη και θεμελιωμένη προσπάθεια μας , που στηρίζεται σε πολύ σοβαρά πολιτικά επιχειρήματα, αλλά κυρίως σε ώριμες μελέτες, που διακρίνονται για την επιστημονική τους πληρότητα και αρτιότητα, θα έχει επιτυχημένη κατάληξη, σε λίγους μήνες!

Μετά από δημόσιο διαγωνισμό, που έγινε πριν από μερικούς μήνες και προβλέποντας ως Δημοτική Αρχή, τις ανάγκες του Δήμου μας, για τα επόμενα τριάντα χρόνια, ανεδείχθη η εταιρεία «ΡΟΪΚΟΣ Α.Ε.», ως ανάδοχος του έργου, της Μελέτης για την επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού, ώστε να εξυπηρετεί μελλοντικά έως και 80.000 κατοίκους. Η μελέτη θα παραδοθεί σε δέκα μήνες από σήμερα.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε, ότι στους τριάντα τρεις (33) μήνες, που έχουμε την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου Μαρκοπούλου, έχουν ήδη καταγραφεί, τα εξής έργα:
Μείωση του χρέους του Δήμου Μαρκοπούλου, κατά 70%!

Νέο ΚΑΠΗ στο Πόρτο Ράφτη.

Νέος Πολιτιστικός Πολυχώρος στο Πόρτο Ράφτη. 

Κοινωνικό Παντοπωλείο, που εξυπηρετεί περίπου 400 συνδημότες μας.

Ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Πόρτο Ράφτη, με προβλεπόμενα ετήσια έσοδα 300.000 Ευρώ.

Είσπραξη 3.000.000 Ευρώ, από τα επί χρόνια ανείσπρακτα, Λατομικά Τέλη.

Οικονομική εξυγίανση της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, με αποπληρωμή του ελλείμματος του 2010 (413.000 Ευρώ), σημείωση κερδοφορίας και υψηλού ταμειακού υπολοίπου το 2011 (240.000 Ευρώ) και επίτευξη επιπλέον αύξησης εσόδων το 2012, σε σχέση με το 2011, περίπου 15%.

Δημιουργία νέου Χώρου Εκδηλώσεων 140 ατόμων, πάνω από το Κινηματοθέατρο «Άρτεμις».

Ριζική ανακαίνιση του Κινηματοθέατρου «Άρτεμις». 

Έγκριση πρότασης (η πρώτη σε όλη την Ελλάδα), μετά την τεχνική ωρίμανση και την προοπτική άμεσης χρηματοδότησης, κατασκευής Κολυμβητηρίου, δίπλα στο γήπεδο της ΜΑΡΚΟ.

Εξόφληση χρεών, της τάξεως των 150.000 Ευρώ του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και επίτευξη θετικού απολογισμού του. 

Ενίσχυση των Σχολικών Μονάδων, με επτά (7) επιπλέον προκάτ αίθουσες, για την κάλυψη των απαραίτητων αναγκών. 

Λειτουργία προγραμμάτων Αθλητισμού και Πολιτισμού, με συμμετοχή 650 δημοτών και λίστα αναμονής άλλων 350 δημοτών. 

Συντήρηση 11 δρόμων και κατασκευή πεζοδρομίων, σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη.

Επανέναρξη των εργασιών, για την δημιουργία κερκίδων στο γήπεδο της «ΜΑΡΚΟ» και αιθουσών, κάτω από αυτές. 

Εξασφάλιση 260 περίπου θέσεων εργασίας σε ανέργους, μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Καλοκαιρινές Πεζοδρομήσεις και δεκάδες μουσικές, χορευτικές, εικαστικές και θεατρικές εκδηλώσεις στο υπαίθριο θέατρο «Σάρα». 


Απορρόφηση (ο μόνος Δήμος σε όλη την Ανατολική Αττική) όλων των αιτήσεων για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (περίπου 300) και δωρεάν συμμετοχή, λόγω επιδότησης, 101 οικογενειών!

Αγαπητοί Συμπολίτες!
Όπως ήδη έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν, γνωρίζουμε και τις υποκειμενικές ελλείψεις και αδυναμίες μας, αλλά και ορισμένα, πολύ ενοχλητικά προβλήματα της καθημερινότητας: (π.χ. πολλοί δρόμοι με λακκούβες, που έχουν πάνω από δέκα χρόνια να συντηρηθούν και τώρα δυστυχώς, δεν υπάρχουν, ούτε περισσεύουν χρήματα για νέες ασφαλτοστρώσεις). 

Πρέπει όμως να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, το δύσκολο έργο της διοίκησης του Δήμου Μαρκοπούλου, στις σημερινές εξαιρετικά σκληρές οικονομικές συνθήκες, όπου η επιχορήγηση του Δήμου Μαρκοπούλου, έχει μειωθεί κατά 60%! Τα όποια υπαρκτά περιθώρια για ουσιαστικές βελτιώσεις, θα τα εξαντλήσουμε.

Να είστε βέβαιοι για αυτό!


Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,


Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.