03/10/2013

ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ!

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκαν οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Μαρκοπούλου, με την συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Μαρκοπούλου, στην Κυριακάτικη Πεζοδρόμηση της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου, στις 29 Σεπτεμβρίου 2013.

Η Φιλαρμονική Μαρκοπούλου υπό την διεύθυνση του σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη - διεθνούς φήμης μουσικού της τζαζ και εκπαιδευτικού - παρουσίασε κομμάτια από τον ξένο κινηματογράφο, γνωστές κλασικές, τζαζ και ποπ διασκευές, ενώ συνέπραξαν μαζί με την ορχήστρα τιμητικά, ο γνωστός μαέστρος Ανδρέας Πυλαρινός, ο τενόρος Γιάννης Φράγκος και η σολίστ του βιολιού Έφη Χριστοδούλου, που είναι όλοι δημότες μας! Στην εντυπωσιακή αυτή Μουσική Συναυλία, συμμετείχε ακόμη το ντουέτο «Δίφωνον», με τους Παναγιώτη Δράκο και Γιώργο   Μαστρογιαννόπουλο.

Ο Μαέστρος της Φιλαρμονικής, Δημήτρης Βασιλάκης, διηύθυνε με μπρίο και πάθος και τα μέλη της Φιλαρμονικής παρουσίασαν ένα εξαιρετικό ρεπερτόριο από διάφορα είδη μουσικής. 

Ξεχώρισαν τα δύο σόλο Paganini στο βιολί της Έφης Χριστοδούλου, οι όμορφες ερμηνείες του Γιάννη Φράγκου, σε κομμάτια από την ελληνική οπερέτα, αλλά και το διεθνές ρεπερτόριο και η λυρική ερμηνεία και συνοδεία στο πιάνο, του Ανδρέα Πυλαρινού. 

Ο Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος, που είναι δημότης μας, αναγνωρισμένου κύρους κιθαρίστας και ο Παναγιώτης Δράκος, 1ο φλάουτο της Κρατικής Ορχήστρας, άνοιξαν την συναυλία της Κυριακής, με πολύ ατμοσφαιρικό τρόπο.

Ερμήνευσαν με μοναδικό, δεξιοτεχνικό και λυρικό τρόπο τανγκό του Astor Piazzola σαν ντουέτο, ενώ με την συμμετοχή της Έφης Χριστοδούλου στο βιολί έκλεισαν με μια ενορχήστρωση του Μαστρογιαννόπουλου σε μουσική του Μάνου Χατζηδάκη.

Στο κλείσιμο της συναυλίας ο Γιάννης Φράγκος ερμήνευσε με την φιλαρμονική τα: "Hey Jude", "Stand By Me" και "Final Countdown", απογειώνοντας το κοινό.

Μαζί με τους εκλεκτούς καλεσμένους, έπαιξαν σόλο μέρη και ταλαντούχοι μαθητές - μέλη της φιλαρμονικής!

Στο "Γρανάδα" συμμετείχε με ένα εξαιρετικό, δυναμικό αλλά και απαιτητικό σόλο στην τρομπέτα, ο Παρασκευάς Τουρτούνης.

Στη γνωστή Ιταλική άρια "O Sole Mio", είχαμε την συμμετοχή στην τρομπέτα με τον πολύ εκφραστικό ήχο του Μάνου Μαστρογιαννόπουλου, που έπαιξε το θέμα με ξεχωριστό τρόπο.

Τέλος, το γνωστό κομμάτι της τζαζ και των musicals "Strangers In The night", συνόδεψε στο πιάνο η Κάλλι Ρίζου, ακομπανιάροντας και τον Μαέστρο της Φιλαρμονικής, Δημήτρη Βασιλάκη σε ένα καταιγιστικό σόλο σαξόφωνο. Η Κάλλι, έφτασε επίσης και στον τελικό του GRECO festival, με ένα πολύ όμορφο δικό της τραγούδι, που ερμήνευσε η ίδια.

Το κομμάτι "Pink Panther", άνοιξε με ένα σόλο στον τενόρο σαξόφωνο - που ξεσήκωσε το κοινό - ο μαέστρος Δημήτρης Βασιλάκης, ενώ στα κομμάτια "Puttin On The Ritz", "When The Saints Go Marching In", "Lion Sleeps Tonight" και "Stand By Me", είχαμε σόλο από παιδιά της Φιλαρμονικής: Παρασκευά Τουρτούνη, Μάνο Μαστρογιαννόπουλο, Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου, Νέστορα Βασιλάκη, Χρήστο Τουρτούνη, Σπύρο Νίκα και τους δασκάλους του κλαρινέτου Πάρη Μαμμά, του φλάουτου Εύης Μάζη και της τρομπέτας Γιάννη Καραγιαννάκη.

Συνολικά τα μέλη της Φιλαρμονικής μας (που συμμετείχε σε δύο συναυλίες: 28 Σεπτέμβρη στην κινηματογραφική λέσχη Παλλήνης και 29 Σεπτέμβρη στην Πλατεία Μαρκοπούλου):

Φλάουτο: Εύη Μάζη
Κλαρινέτα: Πάρης Μαμμάς, Φίλανδρος Καρράς, Γιώργος Σουλιώτης, Κάλλι Ρίζου, Σοφία Πίντζου, Μαρία Φιλίππου, Ελένη Κοκαβέση
Σαξόφωνα: Φωτεινή Ξύστρη, Σπύρος Νίκας, Δημήτρης Καγκλής, Νέστορας Βασιλάκης, Μάριος Γιάννης, Δημήτρης Νικολάου, Δημήτρης Σταύρου, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου
Τρομπέτες: Γιάννης Καραγιαννάκης, Παρασκευάς Τουρτούνης, Μάνος Μαστρογιαννόπουλος, Τάσος Βιτσεντζάτος, Χαρά Ρούσσου 
Τρομπόνια: Αγγελική Παππά, Άγγελος Τζαμαρίας, Σπύρος Αλεξανδράτος 
Κόρνο: Ηλίας Ηλιάδης
Βαρύτονο: Γιώργος Πίνης
Τούμπα: Μιχάλης Ξύστρης, Αλέξης Φιλιππόπουλος
Ντραμς: Χρήστος Τουρτούνης
Κρουστά: Παναγιώτης Γιαννάκης, Ιωακείμ Στουραίτης, Γιάννης Στουραίτης

Ο κύκλος των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Μαρκοπούλου που έκλεισε για φέτος, στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων του κοινού, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η αυξημένη ανταπόκριση και το ενδιαφέρον που κέρδισαν οι φετινές εκδηλώσεις, αποτελούν ένα σημαντικό κίνητρο, για ακόμη καλύτερες εκδηλώσεις!

Σε επίπεδο διοργάνωσης, κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), υπήρξε, παράλληλα με την κάλυψη μεγάλου εύρους στο είδος των εκδηλώσεων, η - όσο το δυνατόν - μεγαλύτερη πρόσβαση του κοινού.

Στην προσπάθεια παντρέματος του Πολιτισμού και της Αλληλεγγύης, η Δημοτική Αρχή πήρε την πρωτοβουλία καθιέρωσης δωρεάν εισόδου, στην πλειοψηφία των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ σε κάποιες από αυτές απηύθυνε κάλεσμα προσφοράς τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Έτσι, αποδείξαμε πως όλοι μαζί, μπορούμε να ψυχαγωγηθούμε και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στον συμπολίτη μας, που έχει ανάγκη, την ευαισθητοποίηση και την αρωγή μας.

Σας ευχαριστούμε όλους, για την παρουσία και την υποστήριξή σας!