21/10/2013

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ


Αγαπητοί Συμπολίτες!

Μετά την Πράξη Βεβαίωσης της εισφοράς σε χρήμα και πριν από λίγες ημέρες, απεστάλη ταχυδρομικώς εκ μέρους του Δήμου Μαρκοπούλου, σε όλους εσάς που έχετε κάποιο ακίνητο στη 4η και 5η Πολεοδομική Ενότητα Πόρτο Ράφτη (περιοχές: Αυλάκι, Νάτσο, Μπρασσάς, Καγκέλια κ.λ.π) το σχετικό έντυπο για το οφειλόμενο ποσό και την πληρωμή του.

Το σχετικό έντυπο, ήταν και ελλιπές, ως προς τις πληροφορίες που έδινε, ενώ επίσης είχε αναγραφεί λανθασμένα και η σχετική διάταξη του Νόμου, στον οποίο αφορούσε η Βεβαίωση της οφειλής σε χρήμα.

Ταυτόχρονα, η χρονική σύμπτωση της αποστολής και εκ μέρους του Δήμου Μαρκοπούλου, ενός ακόμα εγγράφου, με υποχρεωτική πληρωμή οφειλής, ανάμεσα στα τόσα άλλα έγγραφα πληρωμών, που στέλνει αυτή την χρονική περίοδο η Κυβέρνηση, δημιούργησε ένα πρόσθετο αίσθημα οικονομικής ασφυξίας σε πολλούς δημότες μας, που δοκιμάζονται έντονα αυτήν την περίοδο, απ’ την οικονομική κρίση.

Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος, ήταν να υπάρξουν εύλογες και απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες, από πολλούς συμπολίτες μας!

Ανεξάρτητα από το ποιοί και πως υπέπεσαν στα όποια λάθη και δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους, στην συγκεκριμένη περίπτωση, την τελική και αποκλειστική υπαιτιότητα και ευθύνη, αντικειμενικά, την φέρω εγώ, ως Δήμαρχος Μαρκοπούλου.

Θέλω λοιπόν καταρχήν, να ζητήσω, μια μεγάλη Συγνώμη, απ’ όλους τους συμπολίτες μας, που ταλαιπωρήθηκαν άδικα από ένα ελλιπές και προβληματικό έντυπο, που τους αποστείλαμε!

Δεύτερο, να τους ενημερώσω, ότι η πληρωμή της πρώτης εξαμηνιαίας δόσης της οφειλής, μπορεί να γίνει μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2013 και όχι μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2013, όπως λανθασμένα αναγράφηκε!

Τρίτο, στην συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, οι χρηματικές δόσεις, είναι δώδεκα (12) εξαμηνιαίες, δηλαδή δύο φορές το χρόνο και εκτείνονται σε βάθος εξαετίας, μέχρι το 2019!

Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμος Μαρκοπούλου, θα αναλάβει άμεσα σχετική πρωτοβουλία εν όψει της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, ώστε με νέα νομοθετική ρύθμιση, οι δόσεις αποπληρωμής, να διπλασιαστούν!

Τέταρτο, ο Δήμος Μαρκοπούλου, έχει επίγνωση της κακής χρονικής συγκυρίας, στην οποία προχώρησε στην βεβαίωση της εισφοράς σε χρήμα, για την 4η-5η  Πολεοδομική Ενότητα του Πόρτο Ράφτη, καθώς κατανοεί απόλυτα την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των ελληνικών νοικοκυριών, εξαιτίας του  καταιγισμού των κρατικών φόρων. Ωστόσο, ήμασταν δυστυχώς υποχρεωμένοι, να προχωρήσουμε άμεσα στην βεβαίωση της εν λόγω εισφοράς, που προβλέπεται από τον Ν. 1337/83.

Πέμπτο, να θυμίσουμε, ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου, αξιοποίησε και αξιοποιεί τα χρήματα των δημοτών, επιστρέφοντάς τα, κατά κύριο λόγο σ’ αυτούς, αφού τους τελευταίους τριάντα τρεις (33) μήνες, πλήρωσε τέσσερα (4) εκατομμύρια Ευρώ σε Πολεοδομικές Αποζημιώσεις συμπολιτών μας, τρία (3) εκατομμύρια Ευρώ, σε οφειλές της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου μας, σε εμπόρους και καταστηματάρχες, κυρίως της περιοχής μας, ενώ μέσω της έκτακτης οικονομικής επιχορήγησής, μείωσε το χρέος του Δήμου Μαρκοπούλου από δεκαοχτώ (18) εκατομμύρια Ευρώ, σε εξήμισυ (6,5) εκατομμύρια Ευρώ, αποπληρώνοντας σχεδόν όλες τις οφειλές του προς τρίτους, πλην αυτών που αφορούν σε δάνεια στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με πολύ χαμηλό επιτόκιο!

Έκτο, Βάσει του Ν. 1337/83, τα εισπραττόμενα χρήματα, θα χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία, των αναγκαίων κοινόχρηστων υποδομών.

Αγαπητοί Συμπολίτες!

Ζητώ και πάλι συγνώμη και  θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, προκειμένου μέσω της Κοινωνικής Πολιτικής που ασκούμε και των νέων Προγραμμάτων για Θέσεις Εργασίας, που ήδη υλοποιούμε, να ελαφρύνουμε οικονομικά, τις ήδη επιβαρυμένες οικογένειες του Δήμου Μαρκοπούλου!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.