18/10/2013

Ενημερωτική συνάντηση για την παρουσίαση του προγράμματος «Ολοκληρωμένη τοπική δράση για την κοινωνική και εργασιακή ένταξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων των Δήμων Μαρκοπούλου και Λαυρεωτικής»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, στις 12 μ., στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, ενημερωτική ημερίδα για το έργο «Ολοκληρωμένη τοπική δράση για την κοινωνική και εργασιακή ένταξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων των Δήμων Μαρκοπούλου και Λαυρεωτικής». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ΑΤΤΙΚΗ Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΕΚΟ σε συνεργασία με το Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας και είχε ως σκοπό την ενδελεχή πληροφόρηση των ενδιαφερομένων για τα στάδια του προγράμματος, που αποσκοπεί στην απασχόλησή τους.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, κ. Σωτήρης Ι. Μεθενίτης τόνισε με αισιοδοξία, πως το νόημα του όλου εγχειρήματος, έγκειται στην προσπάθεια εξασφάλισης μόνιμης απασχόλησης των ωφελουμένων, μέσω της τόνωσης της αυτοπεποίθησής τους, της εποικοδομητικής κατάρτισής τους και της απόκτησης δεξιοτήτων και επαγγελματικής εμπειρίας, και όχι απλώς, την παροδική χορήγηση ενός επιδόματος. Σχολίασε ακόμη, πως μέχρι στιγμής η Δημοτική Αρχή, στα πλαίσια της εντατικής προσπάθειάς της, να καταπολεμήσει τη μάστιγα της ανεργίας, έχει προβεί σε άνω των τριακοσίων (300) προσλήψεων, μέσα στους τριάντα τρεις (33) μήνες διοίκησής της, συμπεριλαμβανομένων και των ολιγόμηνων συμβάσεων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αποτελεί λοιπόν κομμάτι της  ευρύτερης Κοινωνικής Πολιτικής, που με ιδιαίτερη ένταση, ακολουθεί ο Δήμος Μαρκοπούλου, από την 1η Ιανουαρίου του 2011 μέχρι σήμερα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της, η αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ο.Α.Ε.Δ. Μαρκοπούλου,  κ. Μαρία Μαργέτη, η οποία και δήλωσε ολοπρόθυμη να στηρίξει την προσπάθεια.

Στη διάρκεια της ημερίδας, οι εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Σύμπραξης παρουσίασαν τους στόχους και τα οφέλη του προγράμματος, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν για τις επιμέρους ενέργειες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και αφορούν τη συμβουλευτική υποστήριξη και την κατάρτιση.

Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης, ο κ. Στρατής Σημαντήρης, Εκπρόσωπος της Ένωσης Εταιρειών Ανατολικής Αττικής, ενώ ομιλητές ήταν ο κ.  Γιάννης Ζαφειρόπουλος, εκπρόσωπος ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ (Κ.Μ.Ο.Π.),  η κα Φωτεινή Κωστοπούλου, εκπρόσωπος ΚΕΚ ΑΚΜΗ και η κα Μαριάνα Μαρκουλή, εκπρόσωπος ADVANCED CONSULTANTS.





Πληροφορίες για το Πρόγραμμα

Η Αττική Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΕΚΟ υλοποιεί την Πράξη με τίτλο: “Ολοκληρωμένη τοπική δράση για την κοινωνική και εργασιακή ένταξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων των Δήμων Μαρκοπούλου και Λαυρεωτικής”, η οποία εντάσσεται στη δράση 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες», της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο (ΕΚΤ).

Το πρόγραμμα έχει στόχο στην τοποθέτηση 100 ανέργων που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες στην αγορά εργασίας αξιοποιώντας μία ή περισσότερες παρεμβάσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργοι/ες, εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός Μητρώου ανεργίας και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι των Δήμων Μαρκόπουλου-Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και προέρχονται από τις παρακάτω ευπαθείς ομάδες:

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (ΑμεΑ)
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ,ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΑΡΧΗΓΟΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ  ΑΝΩ ΤΩΝ 45 ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
ΑΤΟΜΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ /ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΦΤΩΧΕΙΑ


Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του προγράμματος ή στην ιστοσελίδα www.topekoergasia.gr