11/10/2013

Η «ΤΡΟΪΚΑ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ», ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!

Αγαπητοί Συμπολίτες, 

Εκ προοιμίου, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε, ότι η Δημοτική Αρχή, σεβόμενη τόσο τους δημότες που έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες, όσο και τα συμφέροντα του Δήμου Μαρκοπούλου, μέσω της σωστής διαχείρισης των οικονομικών του, με ανακοίνωση που είχε εκδώσει στις 14 Ιουνίου 2013, καλούσε όλους τους δημότες, να προβούν στην εξόφληση ή στην ρύθμιση των οφειλών τους προς τον Δήμο Μαρκοπούλου. 

Για όσους δεν το έπραξαν και οφείλουν ένα σημαντικό ποσό, ο Δήμος Μαρκοπούλου προχώρησε όπως έπρεπε να κάνει, στην βεβαίωση της οφειλής τους στην Δ.Ο.Υ. Κορωπίου και στην φραγή της φορολογικής τους ενημερότητας.

Έχοντας αυτά υπ’ όψην και όπως πάντα συμβαίνει στη ζωή, αποκαλύπτεται έμπρακτα το πραγματικό πρόσωπο εκείνων, που ενώ θέλουν να ισχυρίζονται πως στέκονται δίπλα στον πολίτη, που αγωνιά να τα φέρει βόλτα στους ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς που διανύουμε, στην πραγματικότητα, τον αντιμετωπίζουν ως μία ανεξάντλητη πηγή, διαρκούς είσπραξης φόρων!

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας» κος Γ. Αδάμος, σε μία ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια, μέσω «καταγγελιών» να δημιουργήσει εντυπώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής, 4 Οκτωβρίου 2013, κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή για την δήθεν αδιαφορία της, σχετικά με την είσπραξη των φόρων των παρελθόντων ετών, από τους δημότες, αντιπροτείνοντας την λήψη αναγκαστικών μέτρων!

Για όσους δεν γνωρίζουν, την έννοια της  νομικής φράσης  «λήψη αναγκαστικών μέτρων», αυτή σημαίνει, Κατασχέσεις περιουσιών

Ως εντεταλμένος υπάλληλος της «Τροϊκα», ο κος Γ. Αδάμος προχώρησε στην μοναδική, μέχρι στιγμή πρόταση, που έχει καταθέσει για τον Δήμο Μαρκοπούλου, η οποία είναι, να κατασχέσουμε τις περιουσίες, όσων δημοτών χρωστάνε!

Μάταια ο Δήμαρχος, καλούσε επί δέκα (10) λεπτά και ρώτησε πέντε (5) τουλάχιστον φορές τον κο Γ. Αδάμο, να απαντήσει ευθέως, εάν επιμένει να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή σε Κατασχέσεις για τους συνδημότες μας, που έχουν οφειλές και στους οποίους η Δημοτική Αρχή, έχει προχωρήσει ήδη, στην φραγή της φορολογικής τους ενημερότητας! 

Πρόκειται κυρίως, για καταστηματάρχες και πολίτες που χρωστάνε τα τέλη ύδρευσης.

Η κωμική απάντηση, του επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη  εφαρμογής του Μνημονίου και των Κατασχέσεων», περιορίστηκε –μετά από δεκάλεπτη πίεση του Δημάρχου – στην εξής φράση: «Εμείς σας λέμε, ότι εάν ήμασταν εμείς Δημοτική Αρχή, θα πείθαμε τους δημότες να αναγνωρίσουν τις οφειλές τους και να προχωρήσουν σε διακανονισμό», λες και  αυτό, δεν γίνεται ήδη τώρα!! 

Όταν ο Δήμαρχος επέμενε και πάλι, ρωτώντας χαρακτηριστικά: «Τελικά ζητάτε όπως είπατε, να προχωρήσουμε σε Κατασχέσεις, ναι ή όχι;», εκείνος απέφυγε εκ νέου και για πολλοστή φορά να δώσει μία ευθεία απάντηση, περιοριζόμενος στις κλασικές τακτικές ενός καιροσκόπου και υποκριτή πολιτικάντη, που όταν έρχεται η ώρα για τη δύσκολη πολιτική απόφαση και τοποθέτηση, υπεκφεύγει με κάθε τρόπο!

Φραστικά και για ψηφοθηρικούς βεβαίως λόγους, η «Δύναμη  εφαρμογής του Μνημονίου και των Κατασχέσεων» προσπαθεί να πείσει τους πολίτες, ότι δήθεν μάχεται για το συμφέρον του Δήμου μας. 

Όταν όμως έρχεται η κρίσιμη στιγμή να απαντήσει ευθέως, ποια οδό θα ακολουθήσει στην περίπτωση που εκείνοι δεν αποπληρώσουν τις οφειλές τους, τότε προχωρά σε ένα άνευ προηγουμένου αξιολύπητο δεκάλεπτο, του τύπου «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», ανίκανη να δώσει μια ευθεία απάντηση! 

Αυτό λοιπόν είναι το πραγματικό πρόσωπο της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας» και αυτή η πολιτική της πρόταση! Πρόκειται για μία φορομπηχτική πολιτική και τακτική Κατασχέσεων, μέσω της οποίας θα εξαφανιστούν, τα όποια εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία των δημοτών μας. 

Τονίζουμε για μία ακόμη φορά, πως η θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ιδιαίτερα τώρα, πρέπει να είναι δίπλα στον δημότη και τις ανάγκες του. Ας είναι η «Δύναμη εφαρμογής του Μνημονίου και των Κατασχέσεων», η μοναδική εξαίρεση, σε όλη την Ελλάδα!

Να ζητήσουμε όμως, απ’ τους Τροϊκανούς, να τους βραβεύσουν για την φορομπηχτική λογική τους, που φτάνει στα ακραία όρια, να προτείνουν Κατασχέσεις, σε βάρος των δημοτών μας!


                                                                   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ.



Υ.Γ. Και ελπίζουμε, να μην τολμήσουν να αμφισβητήσουν, ότι όντως αναφέρθηκαν στην λήψη αναγκαστικών μέτρων, γιατί τότε θα αναγκαστούμε να μοιράσουμε σε όλους τους δημότες, τα έγγραφα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά!


Αρκετά πια, με την υποκρισία, τα ψέματα και την πολιτική διγλωσσία, του κου
Αδάμου και των ντόπιων  Τροϊκανών του!