09/09/2013

Μήνυμα Δημάρχου Μαρκοπούλου, για τους εισαχθέντες μαθητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας

Αυτή η περίοδος, κάθε χρόνο, χαρακτηρίζεται από το αποτέλεσμα της πολύμηνης προσπάθειας των μαθητών, για εισαγωγή τους, στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Η δοκιμασία αυτή είναι τριπλή και αφορά και στους γονείς, οι οποίοι καλούνται να σταθούν έμπρακτα, αλλά και ηθικά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κοντά στα παιδιά τους, όπως και τους καθηγητές τους.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους επιτυχόντες μαθητές, για τη δικαίωση του επίμονου αγώνα τους, για ακόμα καλύτερη και περισσότερη γνώση και τους εύχομαι καλή πρόοδο, στο νέο αυτό σημαντικό στάδιο της ζωής τους.

Στέκομαι επίσης δίπλα και σε εκείνα παιδιά, που παρά την προσπάθειά τους, δεν τα κατάφεραν και θα ήθελα να τους υπενθυμίσω ότι: «δεν έχει σημασία πως έπεσες, αλλά ότι μπόρεσες και σηκώθηκες». Η εμπειρία που κέρδισαν, είναι ανεκτίμητη και τους έχει ήδη δώσει τα εφόδια, να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους, να ανασυνταχθούν και τελικά, να τους κατακτήσουν!

Πάνω από όλα όμως θέλω να σας δηλώσω τον αμέριστο θαυμασμό μου, γιατί όλοι εσείς, καταφέρατε μέσα στην πρωτοφανή - για τη χώρα μας - οικονομική κρίση, να σταθείτε όρθιοι και νικητές, υπενθυμίζοντας μας στην πράξη, την ανίκητη δύναμη της θέλησης και της επιμονής, που κρύβουμε όλοι μέσα μας. 


Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου,


     Σωτήρης Ι. Μεθενίτης