17/09/2013

Η θεατρική παράσταση ‘«Σύντροφε Μεγαλειότατε…» - Αφιέρωμα 100 Χρόνια Αλέκος Σακελλάριος’, στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση ‘«Σύντροφε Μεγαλειότατε…» - Αφιέρωμα 100 Χρόνια Αλέκος Σακελλάριος’, το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013, στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου και ώρα 9:00 μ.μ..

Πρόκειται για ένα σπουδαίο αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο, με την ευκαιρία συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη γέννηση  του πολυτάλαντου θεατρικού συγγραφέα, χρονογράφου, στιχουργού και σκηνοθέτη. Μία παραγωγή αποτελούμενη από δύο μέρη: Α) το θεατρικό έργο "ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ...", που αφορά στην τελευταία άπαιχτη σπαρταριστή κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου και Β) ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ VIDEO - ντοκιμαντέρ με τη ζωή και το έργο του αξέχαστου Σακελλάριου 

Το θεατρικό έργο «Σύντροφε Μεγαλειότατε...» (Χαρίλαος ο Β'),  γράφτηκε τη δεκαετία του 70 από τον Αλέκο Σακελλάριο και διασκευάστηκε για να προσαρμοστεί στην εποχή μας, διατηρώντας ανέπαφα όλα τα βασικά συστατικά του, νοτισμένο από στοιχεία που θυμίζουν Αριστοφανική αρχαία κωμωδία, με έντονα τα στοιχεία της πολιτικής σάτιρας και παρωδίας.

Ο Σακελλάριος σατιρίζει τα πολιτικά ήθη των εποχών που διανύουμε, προβάλλοντας τις παθογένειες του ελληνικού κράτους, την εξάρτηση που προκαλεί η εξουσία και τη διαφθορά. Η κωμική παρουσίαση του πολιτικού εκφυλισμού και του ξεπεσμού των πολιτικών, θυμίζουν τη λοιδορία αναίσχυντων πολιτικών τακτικών που γνωρίσαμε από τους Ιππής (424 π.χ.), ή ακόμη και από τους «Χαλασοχώρηδες» του Παπαδιαμάντη και ξεσκεπάζουν τους σημερινούς Κλέωνες (δημαγωγούς). Και ενώ είναι ολοφάνερες, οι ιδιαίτερα κωμικές ανατροπές που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν οι ήρωες του έργου, το γέλιο προκαλεί η -δήθεν- αθωότητά τους.

Το συγκεκριμένο έργο δικαιωματικά χαρακτηρίζεται ως πολυεπίπεδο, γιατί στεγάζει και βαθύτερα νοήματα, αφήνοντάς τα με διακριτικό τρόπο στο θεατή για επεξεργασία.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Μποστατζόγλου - Ελένη Φιλίνη - Γιώργος Ματαράγκας - Δήμητρα Παπαδήμα - Γιάννης Ζαφείρης - Περικλής Κασσανδρινός - Πέτρος Πέτρου και ο Πέτρος Ξεκούκης.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Διασκευή - Σκηνογραφία: Γιάννης Ζαφείρης
Eνδυματολογία: Φωτεινή Παππά - Ζωή Κουτσουλιάνου
Μουσική Σύνθεση - Ερμηνεία: Γιώργος Περαντάκος («Τρίφωνο»).

Σας προσκαλούμε, να απολαύσετε μία κωμωδία, που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και σε όλες τις ηλικίες!

Αντί εισιτηρίου, απευθύνουμε κάλεσμα προσφοράς τροφίμων μακράς διαρκείας, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.