09/08/2013

Εντατική δράση για τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο Μαρκοπούλου

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν στα αδέσποτα ζώα, συνεχίζει και φέτος για τρίτη χρονιά, την εφαρμογή Προγράμματος Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων. Για το τρέχον έτος, συνεργαζόμαστε με το «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΩΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.», έχοντας υπογράψει την σχετική Σύμβαση, στις 27/05/2013.

Η εντατική δράση για τα αδέσποτα, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, ενισχύεται χάρη στην πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την Μ.Κ.Ο. «Νέοι Ορίζοντες Φιλίας».

Εξαιρετική είναι όμως και η συνεργασία του Δήμου Μαρκοπούλου, με την Φιλοζωϊκή ομάδα Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη, η οποία εδώ και χρόνια, προσφέρει την αμέριστη στήριξή της, όσον αφορά στους τετράποδους φίλους μας.

Προς εξυπηρέτηση των απαιτήσεων του Προγράμματος που εφαρμόζουμε, ένα όχημα του Δήμου Μαρκοπούλου, απασχολείται ειδικά για τη Δράση «Φροντίδα και Μέριμνα των Αδέσποτων», με σκοπό την σίτιση, την πότιση, αλλά και την μεταφορά των ζώων, προς και από το «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΩΩΝ».

Η όλη δράση, συντονίζεται από ειδικό άτομο της ομάδας μέσα από το Δημαρχείο, ακολουθώντας τις συμβουλές της πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, του Δήμου Μαρκοπούλου, που συστάθηκε βάσει της με Αρ. Πρωτ. 8474/17.5.2013, απόφασης Δημάρχου, αλλά και σε απόλυτη συμφωνία με τον N. 4039/2012, για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό και ειδικότερα το άρθρο 9 για την Περισυλλογή και την Διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς και το άρθρο 16, για την Κακοποίηση των ζώων.

Κύριος σκοπός, είναι η καταγραφή των υπαρχόντων αδέσποτων ζώων, στις περιοχές που διαβιούν, για να συντηρηθούν με τροφή και νερό και να φροντιστούν από κτηνιατρικής πλευράς, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ειδικά για περιπτώσεις ζώων, που επείγει η νοσηλεία τους.

Τέλος, η Δημοτική Αστυνομία Μαρκοπούλου –για τις δυστυχώς λίγες ημέρες που θα υφίσταται ακόμη–, μεριμνά για τις καταγγελίες που αφορούν σε βασανισμό, κακοποίηση, κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και για οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, ενώ έχει την αρμοδιότητα, να επιβάλλει τα αντίστοιχα πρόστιμα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα: 22990-20008, 22990-20172 και 6984-562254.

Τονίζουμε και πάλι στους πολίτες, πως η πρόληψη, αποτελεί τον καλύτερο δυνατό τρόπο αντιμετώπισης ενός προβλήματος, που προϋπόθεση για την επίλυσή του, είναι η διαρκής και όχι η παροδική αγάπη για τα ζώα!