07/08/2013

Ο Σταμάτης Κραουνάκης «άναψε φωτιές» στο Μαρκόπουλο!

Ένα επείγον μουσικοθεατρικό «περιστατικό», με τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη και με πολλή σάτιρα για τον δύσκολο αυτό καιρό, διαδραματίστηκε για ένα και μοναδικό βράδυ,  στο Θέατρο «Σάρας» στο Μαρκόπουλο Αττικής, το βράδυ της Κυριακής, 28 Ιουλίου 2013.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα Σπείρα έπαιξαν, τραγούδησαν και αυτοσχεδίασαν, ενθουσιάζοντας το πολυπληθές κοινό. Η βραδιά θα μείνει αξέχαστη σε εκείνους που βρέθηκαν εκεί , όχι μόνο γιατί διασκέδασαν με τις γνωστές και αγαπημένες μελωδίες του Σταμάτη,  αλλά και επειδή τους δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουν να ασκείται πολιτική, με ένα ιδιαίτερο και καυστικό τρόπο.

Η αυθόρμητη συμμετοχή του κοινού, έδειξε πόσο ανάγκη έχει ο κόσμος  να εκδηλώσει την αγανάκτησή του  και να εκφραστεί,  με τη βοήθεια του καλλιτέχνη που τολμά να θίγει τα πράγματα με το όνομά τους. 

Ο κορυφαίος καλλιτέχνης τραγούδησε για την ουσία της ζωής και όπως είναι γνωστό, έχει γλώσσα που τσακίζει κόκαλα, πάντα ετοιμοπόλεμος, πάντα ανατρεπτικός, πάντα ειλικρινής. Και ταυτόχρονα πάντα ερωτικός, πάντα δημιουργικός. Άλλωστε ο ίδιος έχει πει, ότι η δημιουργία είναι η μόνη αντίσταση. 

Ο Κραουνάκης ρόλαρε δύο ώρες στην σκηνή σε δημιουργικό οίστρο, έκθεσε και αποδέσμευσε όλο το μηχανισμό του, δημιουργώντας το καινούργιο του παιχνίδι. Δύο πιάνα γεμάτα από τα τραγούδια, που εδώ και τρεις δεκαετίες παρακολούθησαν και συντρόφεψαν τις ζωές των Ελλήνων.

Μ’ αυτά λοιπόν της σιγουριάς  τα υλικά και με συνοδοιπόρους την εκπληκτική μουσική ομάδα Σπείρα – Σπείρα, ο Κραουνάκης «τα έσπασε» για πάρτη του αλλά και για τον κόσμο που τον αποθέωσε τραγουδώντας μαζί του.

Το πλούσιο πρόγραμμα από μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, Κυριακάτικες πεζοδρομήσεις στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου και σειρά άλλων ψυχαγωγικών προγραμμάτων, τόσο στο Μαρκόπουλο, όσο και στο Πόρτο Ράφτη, που έχει σχεδιάσει ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κ.Δ.Ε.Μ. για το φετινό καλοκαίρι, τυγχάνει της τεράστιας ανταπόκρισης του κόσμου, γεγονός που αποτελεί τη μοναδική μας ανταμοιβή. Ακολουθεί ένας Αύγουστος και Σεπτέμβρης, πλούσιοι σε πολιτιστικά δρώμενα, τα οποία σας συμβουλεύουμε να μη χάσετε!