28/08/2013

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ

η ποίηση συνομιλεί με την μουσική και το χορό
με φόντο το Ναό της Αρτέμιδας

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούν το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 και ώρα 9.00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας, στη συναυλία του Δημήτρη Βασιλάκη, διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα, τραγουδιστή και συνθέτη.

Η είσοδος για το κοινό, είναι ελεύθερη.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης (σαξόφωνα, ποίηση, μουσική σύνθεση και επιμέλεια), η Sylvia Macchi και η Έλενα Μιχαήλου (χορός, χορογραφία), ο Γιάννης Κολόι (αφήγηση, χορός) και ο Μάνος Σαριδάκης (πιάνο), θα παρουσιάσουν επιλογές από τα ποιήματα του Δ. Βασιλάκη, με γενικό τίτλο «Γεννήτρια», σε συνομιλία με την μουσική και το χορό. Αποτελεί ένα έργο σε εξέλιξη, που αναφέρεται στη δυνατότητα της γλώσσας, να γεννά και να εκφράζει συνεχώς καινούργιες έννοιες και δομές. Ο λόγος οδηγεί, ενώ η μουσική και η κίνηση χαρτογραφούν, αγκαλιάζουν και σχολιάζουν.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Προοίμιο
Σαξόφωνο και πιάνο
«Little One» (από το άλμπουμ «Parallel Lines»)
«Χορός της Πασίφαης» (από το άλμπουμ «Daedalus Project – Labyrinth»)

Κυρίως μέρος
Επιλογές από τα ποιήματα του Δημήτρη Βασιλάκη με γενικό τίτλο "Γεννήτρια" για αφηγητή, χορό, μουσική.

Επίλογος
«Περσεφόνη», ακυκλοφόρητο έργο για σαξόφωνο/πιάνο και χορό.
Την παράσταση θα ανοίξει το Classic - Jazz τρίο του συμπολίτη μας Παναγιώτη Κολιαβασίλη, με baroque jazz ύφος και έργα Claude Bolling.

Στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας, για πρόσβαση - όλο και περισσότερων δημοτών - σε δράσεις και φορείς πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κ.Δ.Ε.Μ., εξασφάλισαν για το κοινό, την ημέρα αυτή, δωρεάν είσοδο και πρόσβαση στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό - ειδικά για την εκδήλωση 8.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ.


Για την εξυπηρέτηση του κοινού, ο Δήμος Μαρκοπούλου θα διαθέσει πούλμαν για δωρεάν μεταφορά προς την εκδήλωση, με αφετηρία από το Μαρκόπουλο (σούπερ μάρκετ Γέγος, έναντι Sprider) και από το Πόρτο Ράφτη (ΚΑΠΗ) στις 7.30 μ.μ.