09/08/2013

Συμβολική δράση ευαισθητοποίησης, για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, μέσω της συλλογής καπακιών, στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου!

Συμβολική δράση ευαισθητοποίησης των δημοτών, για την προσφορά αναπηρικών αμαξιδίων, μέσω της συλλογής καπακιών, πραγματοποίησαν μέλη από τα Τμήματα Ζωγραφικής των Προγραμμάτων «Αθλητισμός και Πολιτισμός Για Όλους» του Ν.ΠΔ.Δ. «Βραυρώνιος», την Τρίτη 6 Αυγούστου 2013, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου.

Στην εθελοντική αυτή δράση, φιλοτεχνήθηκε ένας κάδος ανακύκλωσης, που προορίζεται αποκλειστικά για τη συλλογή καπακιών στην είσοδο του Δημαρχείου, με οδηγό την αχαλίνωτη φαντασία και παιχνιδιάρικη διάθεση των παιδιών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου Μαρκοπούλου και συγκεκριμένα της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας κας Μαρίας Κιμπιζή, η οποία συμμετείχε μάλιστα ενεργά, μαζί με τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» κ. Σπύρο Δράκο και τα παιδιά, σε όλη τη διαδικασία!



Υπό την επίβλεψη της δασκάλας των Τμημάτων Ζωγραφικής, κας Ευδοκίας Μεθενίτη, μέλη των Τμημάτων, χρησιμοποίησαν μπογιές σε χαρούμενα χρώματα, τεχνικές κολάζ και κόλλα, μεταμορφώνοντας τον κάδο, σε μια φωτεινή νότα χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας, για τον ανθρωπιστικό αυτό σκοπό.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, στέκονται δίπλα στα παιδιά με κινητικά προβλήματα και σας καλούν, να στηρίξετε τη μεγάλη αυτή προσπάθεια, συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια από εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά, γάλα, χυμούς, κρασί, λάδι, απορρυπαντικά και από οποιοδήποτε άλλο προϊόν, για να χαρίσουμε στα παιδιά με κινητικά προβλήματα αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία θα διευκολύνουν και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους!

Για το σκοπό αυτό, έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι στην είσοδο του Δημαρχείου, στο Μαρκόπουλο και στο Δημοτικό Υποκατάστημα, στο Πόρτο-Ράφτη.

Η ανακύκλωση δεν προστατεύει μόνο το περιβάλλον, αλλά μπορεί με τη βοήθειά σου, να αλλάξει και τη ζωή συνανθρώπων μας, που το έχουν πραγματική ανάγκη!