05/08/2013

Τα ψεύδη του κου Αδάμου συνεχίζονται: Άνω του 1 εκατομμυρίου Ευρώ, στοίχισε στον Δήμο Μαρκοπούλου, η «δυναμική παρέμβαση» της παράταξης «Δύναμη Μιζέριας και… Απαισιοδοξίας»!

Τα όρια της θρασύτητας ξεπερνά αυτή τη φορά, με ανακοίνωσή της η παράταξη «Δύναμη Μιζέριας και… Απαισιοδοξίας», στην οποία κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή, επειδή θέλει και φροντίζει για το αυτονόητο: Να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις και τις οφειλές, που κληρονόμησε από το παρελθόν.

Βέβαια, θα ήταν ουτοπικό να περιμένει κανείς διαφορετική αντίδραση, από μία παράταξη, που μάλλον στενοχωρήθηκε παρά χάρηκε, όταν έμαθε για την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση που κατάφερε να αποσπάσει ο Δήμος Μαρκοπούλου από το Υπουργείο Εσωτερικών, εξοφλώντας έτσι το 70% του συνολικού χρέους του.

Ο κος Αδάμος, έρχεται σήμερα να αμφισβητήσει οφειλές του Δήμου Μαρκοπούλου, που αποδεδειγμένα χρωστά, καθώς αποτελούν συμβατική του υποχρέωση. Πρόκειται για μία καινούρια θεωρία, με εμπνευστή τον κο Αδάμο, σύμφωνα με την οποία, εάν κάποιος δεν ζητήσει εγγράφως να του καταβληθούν τα χρήματα που του χρωστάνε, τότε η οφειλή αυτή διαγράφεται!

Άραγε σε ποιο νομικό βιβλίο, συνάντησε ο κος Αδάμος τον παραπάνω «νόμο»; Προφανώς, πρόκειται για θεωρία της φαντασίας του, την οποία εάν ακολουθούσαμε(!), ο Δήμος Μαρκοπούλου, θα βρισκόταν στα δικαστικά έδρανα, για μη εξόφληση των οφειλών του. 

Φαίνεται πως η «Δύναμη Μιζέριας και… Απαισιοδοξίας», θέλει να επιβάλλει στον Δήμο Μαρκοπούλου, τη δική της άποψη περί διαχείρισης των οικονομικών, βάσει της οποίας, πρέπει να αφήνουμε απλήρωτους τους λογαριασμούς, που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Ο επικεφαλής της εν λόγω παράταξης, κος Αδάμος, εξαπολύει μύδρους κατά της Δημοτικής Αρχής, επειδή κατάφερε να πετύχει έναν, συμφέροντα για τον Δήμο μας, διακανονισμό, με τον κο Β. Κόκκινο, στον οποίο είχε ανατεθεί στις 27/05/1992, η μελέτη «εφαρμογή πολεοδομικών ενοτήτων 4ης και 5ηςγειτονιάς Β’ κατοικίας Πόρτο Ράφτη στον Δήμο Μαρκοπούλου».

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά του, που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουν την εφάπαξ καταβολή του οφειλόμενου ποσού, προς τον κο Β. Κόκκινο, που φτάνει το 1.023.814 Ευρώ και επιδιώκοντας, όπως πάντα άλλωστε, να σταθεί φερέγγυος στις οικονομικές του υποχρεώσεις,κατάφερε να προβεί σε διακανονισμό με τον ανάδοχο, καταβάλλοντάς του μηνιαίως, το ποσό των 5.000 Ευρώ και σε βάθος δεκαεπτά ετών, δίχως την επιβάρυνσή του με τον οποιονδήποτε τόκο!!

Η συμβιβαστική διάθεση του αναδόχου, χάρη στους ορθούς πολιτικούς χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής, γλίτωσε τον Δήμο μας, από την καταβολή διόλου αμελητέων ποσών, για την αποπληρωμή τόκων, 19 ολόκληρων ετών!

Όντως, πρόκειται για μία «ιστορία τρέλας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κος Αδάμος στην ανακοίνωσή του, αν αναλογιστεί κανείς, ότι το οφειλόμενο, προς τον κο Β. Κόκκινο, ποσό, θα μπορούσε να έχει ήδη αποπληρωθεί, μέσω της έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης από το ΥΠ.ΕΣ., για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων χρεών, εάν δεν αναβαλλόταν το θέμα στη συνεδρίαση της 25/7/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου, εξαιτίας της «δυναμικής παρέμβασης» της «Δύναμης Μιζέριας και… Απαισιοδοξίας», που ήθελε να αναλάβει το θέμα ειδικευμένο Δικηγορικό γραφείο.

Εάν πριν έναν χρόνο, το Δημοτικό Συμβούλιο έπαιρνε απόφαση για την καταβολή του οφειλόμενου ποσού, δίχως χρονοτριβές, τις οποίες επεδίωξε η εν λόγω ζημιογόνα για τον Δήμο μας, παράταξη, τότε, πολύ πιθανότατα να είχαμε εξασφαλίσει το ποσό αυτό, μέσω της έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης από το ΥΠ.ΕΣ., δεδομένου ότι, ο Δήμος Μαρκοπούλου, εισέπραξε πριν τρεις περίπου μήνες, το 100% των χρημάτων που αιτήθηκε από το ΥΠ.ΕΣ., για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων χρεών του.

Εάν δηλαδή, η «Δύναμη Μιζέριας και… Απαισιοδοξίας» δεν έκανε τη… δυναμική της παρέμβαση, ο κος Β. Κόκκινος θα είχε εξοφληθεί και δεν θα επωμιζόταν το βάρος της οφειλής, ο Δήμος μας.

Αναμφίβολα αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον κo Αδάμο, για την εποικοδομητική αντιπολίτευσή του! 

Αντί λοιπόν, η «Δύναμη Μιζέριας και… Απαισιοδοξίας», να συγχαρεί τη Δημοτική Αρχή, που έστω και υπό αυτές τις συνθήκες και παρά τη «δυναμική παρέμβαση» της παράταξής του, κατάφερε να προβεί σε διακανονισμό με τον ανάδοχο της μελέτης, δίχως να επιβαρυνθεί με επιπλέον δυσβάσταχτους τόκους, επιτίθεται στο πρόσωπο του Δημάρχου, μην έχοντας προφανώς ουσιώδη ζητήματα για να ασχοληθεί, εκθέτοντας εν τέλει, τον ίδιο της τον εαυτό!

Να λέγαμε ότι δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους ανυπόστατες κατηγορίες, θα ήταν απατηλό ψέμα!

Ας αφήσουμε όμως τη «Δύναμη Μιζέριας και… Απαισιοδοξίας», στο κυνήγι των άστοχων καταγγελιών.

Η Δημοτική Αρχή απαντά με έργο, στις ανούσιες επιθέσεις της συγκεκριμένης παράταξης, όπως η επιπλέον οικονομική επιχορήγηση που κερδίσαμε πρόσφατα από το Υπουργείο Εσωτερικών, ύψους 222.000 Ευρώ, για την κάλυψη των -μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2012- ληξιπρόθεσμων χρεών του Δήμου μας.

Μοναδικός και άξιος κριτής, είναι οι πολίτες, οι οποίοι βλέπουν και κρίνουν, ποιος πραγματικά νοιάζεται για τον τόπο μας!