26/06/2013

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής ενηλίκων του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους», του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος»

Εντυπωσίασαν τα έργα των σπουδαστών του Τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων, που παρουσιάστηκαν το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013, στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιείται, για το κλείσιμο της επιτυχημένης εκπαιδευτικής χρονιάς, στον υπέροχο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μαρκοπούλου.

Το Τμήμα Ζωγραφικής λειτούργησε για πρώτη φορά φέτος, στα πλαίσια του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους», του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», σημειώνοντας αξιόλογη επιτυχία, τόσο σε επίπεδο συμμετοχών, όσο και καλλιτεχνικά, με την πρόοδο και τα έργα που έχουν επιδείξει οι σπουδαστές του. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, διδάχτηκαν από την υπεύθυνη του Τμήματος κα Ευδοκία Μεθενίτη, σχέδιο εκ του φυσικού με κάρβουνο και μολύβι, σε φυσικό και τεχνητό φωτισμό. Οι αρχάριοι, είχαν την πρώτη τους επαφή με το χρώμα, αλλά και μελέτη σύνθεσης, με προσχέδια ή μεταφορά σε σχέδιο, από φωτογραφία.

Στο σύντομο χαιρετισμό τους, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας, Πολιτισμού, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής κα Μαρία Κιμπιζή και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» κ. Σπύρος Σταμ. Δράκος, συνεχάρησαν όλους τους σπουδαστές, για την παρουσίαση και τη δουλειά τους και ευχαρίστησαν τόσο τους συμμετέχοντες, για τη θέρμη και την εμπιστοσύνη, με την οποία αγκάλισαν το νέο αυτό θεσμό επιμόρφωσης, όσο και την κα Μεθενίτη, για την αποτελεσματικότητα με την οποία κατάφερε να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο της συνεργασίας των αρχάριων και των προχωρημένων σπουδαστών, ώστε να αναδειχθεί ένα αρμονικό αποτέλεσμα, που «ζωντάνεψε» τους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου μας, με την έκθεση του Μαρτίου, στο Νέο Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού, στο Πόρτο Ράφτη και τη συνεχιζόμενη, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου. Τέλος, δόθηκε η υπόσχεση, για συνέχιση των μαθημάτων και τη νέα εκπαιδευτική χρονιά!

Την εκδήλωση των εγκαινίων, τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο πρώην Δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Φίλιππος Ανδρέου, η μαέστρος της Χορωδίας ΚΑΠΗ Δήμου Μαρκοπούλου και δασκάλα μουσικής στο Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Αθλητικής και Πολιτιστικής Ενασχόλησης Παιδιών του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» κα Στέλλα Πετούρη και αντίστοιχα, ο καθηγητής φυσικής αγωγής των Προγραμμάτων «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους»  κ. Άκης Κουτζάς, δεκάδες δημότες και φιλότεχνοι.

Σας προσκαλούμε όλους στην έκθεση του Τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων, που είναι ανοιχτή στο κοινό: Δευτέρα με Κυριακή 5.30 μ.μ. με 8.30 μ.μ., μέχρι και τις 30 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου (Γ. Παπαβασιλείου 34, Μαρκόπουλο), για να θαυμάσετε και να διαπιστώσετε, τι μπορεί να καταφέρει κανείς στη ζωγραφική, καταθέτοντας λίγο μεράκι, άσκηση και επιμονή, με την κατάλληλη εκπαίδευση και καθοδήγηση.

Με εκτίμηση,

Το Δ. Σ. του ΝΠΔΔ «Βραυρώνιος»