14/06/2013

Κατενθουσίασε τον κόσμο, η εκδήλωση λήξης των «Προγραμμάτων Αθλητισμού & Πολιτισμού για Όλους»!

Στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Μαρκοπούλου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013, η εκδήλωση λήξης των «Προγραμμάτων Αθλητισμού & Πολιτισμού για Όλους» του Δήμου μας, τα οποία και αγκάλιασαν κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, εκατοντάδες συμπολίτες μας. Η εκδήλωση ήταν μία πρωτοβουλία του Δήμου Μαρκοπούλου και του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ», την οποία και ευελπιστούμε να καθιερώσουμε, σε ετήσια βάση.

Το Κλειστό Γυμναστήριο, δεν άργησε να γεμίσει ασφυκτικά με πλήθος κόσμου, που ξεπέρασε τα 700 άτομα! Οι πολίτες έσπευσαν να παρακολουθήσουν από κοντά, τη μεγάλη αυτή γιορτή Αθλητισμού & Πολιτισμού, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Δήμο μας, δίνοντας ταυτόχρονα το σύνθημα, για τη συνέχιση και ενίσχυση των Πολιτιστικών και Αθλητικών δραστηριοτήτων του Δήμου μας και τις επόμενες χρονιές!

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Αττικής κος Βασίλης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κος Σωτήρης Μεθενίτης, οι Αντιδήμαρχοι κα Μαρία Κιμπιζή, κος Γιάννης Ευαγγελίου και κος Βασίλης Μεθενίτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Κων/νος Αλλαγιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κος Σπύρος Δράκος (και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ»), κος Κων/νος Μαγγανάς (και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας), κα Μπίλυ Δρίτσα, κα Κατερίνα Χασιώτη και κος Σπύρος Γέγος, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κος Λεωνίδας Μπέης, ο επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης κος Γιώργος Αδάμος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη κος Σπύρος Νικολάκης, ο πατήρ Σταμάτης Νικολάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρκοπούλου κος Παύλος Γρηγορίου, ο Προϊστάμενος Διοικητικών Υπηρεσιών του Κ.Υ. Μαρκοπούλου κος Χρήστος Γιαννάκης, η επίκουρη καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Αθηνών κα Δέσποινα Τσοπάνη, η επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου κα Μαρία Χασάπη, ο Πρόεδρος της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου-Κουβαρά κος Χρήστος Χουχουλής, ο Πρόεδρος των μελών του ΚΑΠΗ κος Αθανάσιος Δρίτσας, ο Πρόεδρος ΑΟΜ κος Πάρις Ευαγγελίου, ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κορωπίου κος Νίκος Μαντάλας, ο Πρόεδρος του ΙΟΠΟΡ κος Γιάννης Μπέης, η Πρόεδρος Θεάτρου «ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ» κα Χαρά Ράδου-Γκλιάτη, η Πρόεδρος του Διαλεκτικού Ομίλου Μαρκοπούλου κα Σία Γκλιάτη, ο Υπεύθυνος της Ένωσης Εταιρειών Αν. Αττικής κος Αθανάσιος Λιακόγκονας, ο Πρόεδρος ΙΟΑ κος Γιάννης Μάγκος  και ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου κος Κων/νος Μαλανδράκης.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου κος Κων/νος Πανταζής, ο οποίος και συνέβαλε καθοριστικά, στη διοργάνωσή της. Την αυλαία άνοιξαν παρουσιάσεις από τα προγράμματα Αθλητισμού, με εκπαιδευτές τους κο Άκη Κουτζά, κα Κέλλυ Λιακοπούλου και κα Γιώτα Γκρίλλα, ενώ ακολούθησαν τα προγράμματα Πολιτισμού και συγκεκριμένα, τα τμήματα της Παιδικής Χορωδίας με εκπαιδεύτρια την κα Στέλλα Πετούρη και τα τμήματα Φιλαρμονικής, με εκπαιδευτή τον κο Δημήτρη Βασιλάκη.

Την είσοδο του Κλειστού Γυμαστηρίου, κοσμούσαν τα καλλιτεχνικά έργα των προγραμμάτων Ζωγραφικής με εκπαιδεύτρια την κα Ευδοκία Μεθενίτη, ενώ εκεί βρισκόταν η Τράπεζα Χρόνου, ενημερώνοντας τους πολίτες για τον τρόπο λειτουργίας της και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου, συλλέγοντας τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας. Για μία ακόμη φορά, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, για στήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, προσφέροντας έστω και ένα κουτί γάλα, στους συνανθρώπους μας, που μας έχουν πραγματικά ανάγκη, γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε!

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, χαρακτήρισε την εκδήλωση, ως μία πινελιά αισιοδοξίας και χαράς, ενάντια στη γενικότερη απαισιοδοξία και μιζέρια που επικρατεί στις μέρες μας, καλώντας τον κόσμο να ξεχαστεί για λίγο από τα προβλήματά του και να απολαύσει το θέαμα. Δεσμεύθηκε δε, ότι η Δημοτική Αρχή θα περιφρουρήσει και θα αναδείξει με όλα τα μέσα, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, δύο από τις σημαντικότερες διαχρονικές αξίες, που παραδίδουν μαθήματα ζωής για το σεβασμό, την πειθαρχία, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία. 

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ» κος Σπύρος Δράκος, αναφέρθηκε περιληπτικά στις πλούσιες δράσεις του «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΥ» στο κομμάτι του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία, στην πρωτοβουλία διοργάνωσης Σχολικών Πρωταθλημάτων, τη συμμετοχή σε Πανελλήνια Φεστιβάλ Γυμναστικής και φυσικά, την πραγματοποίηση δύο δεκαήμερων, καλοκαιρινής Αθλητικής και Πολιτιστικής Ενασχόλησης, για παιδιά 5-15 ετών, που θα γίνουν για πρώτη φορά στον Δήμο Μαρκοπούλου. Συγκεκριμένα, η 1η περίοδος, ορίζεται από 17 έως 28 Ιουνίου 2013, ενώ η 2η περίοδος, από 1 έως 12 Ιουλίου 2013 και ώρες 8:00 έως 15:00, στο Κλειστό Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου.

Η παρουσίαση των προγραμμάτων, καθήλωσε τους θεατές για πάνω από τρεις ώρες. Η βραδιά έκλεισε με την απονομή διπλωμάτων και αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες. Τιμητική πλακέτα δόθηκε τόσο στην επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου κα Μαρία Χασάπη, όσο και στον Πρόεδρο της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου-Κουβαρά κο Χρήστο Χουχουλή, για την πολύ σημαντική βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τη Δημοτική Αστυνομία για την παρουσία της, καθώς επίσης και την κάβα «ΚΑΒΕΙΡΟΣ Α.Ε.», για την ευγενική χορηγία της σε νερά και χυμούς.