27/06/2013

Η άμεση επέμβαση χθες, 26/6/2013, στο πύρινο μέτωπο στη θέση Περατή στο Πόρτο Ράφτη, απέβη σωτήρια!

Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρκοπούλου και της πολύτιμης βοήθειας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, κατέστη δυνατός ο έγκαιρος περιορισμός της πυρκαγιάς, που ξέσπασε χθες, Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013, στη θέση Περατή στο Πόρτο Ράφτη, ενώ ακολούθησε η κατάσβεσή της, πριν αυτή φτάσει στη Χαμολιά και απειλήσει οικίες και τεράστιες εκτάσεις πρασίνου.

Η φωτιά ξέσπασε στις 16:15 από έναν πυλώνα της ΔΕΗ. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, κατάφεραν να την κατασβέσουν τέσσερις ώρες αργότερα, μετά κόπων και αυτοθυσίας, που σε αρκετές περιπτώσεις, άφηνε έκπληκτο οποιονδήποτε παρακολουθούσε την επιχείρηση κατάσβεσης.

Στην περιοχή έσπευσαν 25 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή ενός ελικοπτέρου και δύο αεροπλάνων. Όσον αφορά δε, στο ανθρώπινο δυναμικό, πάνω από 150 πυροσβέστες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, μαχόμενοι με τον πύρινο εφιάλτη.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαρκοπούλου, μαζί με τον υπεύθυνό της, κο Κωνσταντίνο Μαγγανά, βρέθηκαν στο επίμαχο σημείο από τα πρώτα κιόλας λεπτά που ξέσπασε η φωτιά, συνεισφέροντας ενεργά στην κατάσβεσή της.

Ένα θερμό ευχαριστώ για την ευαισθητοποίηση και άμεση επέμβασή τους, αξίζουν εκτός φυσικά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρκοπούλου και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, οι Εθελοντές από την περιοχή των Καλυβίων, η Εθελοντική Ομάδα από τον Κουβαρά, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών από τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος, οι Εθελοντές από τον Δήμο Κηφισιάς και γενικότερα, όλοι ανεξαιρέτως οι Εθελοντές, που βοήθησαν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης.

Στην περιοχή που τύλιξαν οι φλόγες, βρίσκονται ακόμα πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να προλάβουν, κάποια πιθανή αναζωπύρωση της φωτιάς.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, εφιστά την προσοχή όλων, για την αποφυγή παρόμοιων εξαιρετικά δυσάρεστων περιστατικών, καθώς όπως αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, η έγκαιρη επέμβαση, σώζει ζωές. Ας είμαστε όλοι σε επιφυλακή!