09/05/2013

Δράση καθαρισμού στην παραλία της Χαμολιάς στη Βραυρώνα, στα πλαίσια της Ημέρας της Γης

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει, για τη δράση καθαρισμού στην παραλία της Χαμολιάς στη Βραυρώνα, την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 και ώρα 11:00-13:00, την οποία διοργανώνει το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το Earth Day Network (Δίκτυο Ημέρας της Γης) και τον Δήμο Μαρκοπούλου.

Στην εκδήλωση για τον καθαρισμό της παραλίας της Χαμολιάς, θα πρωτοστατήσουν οι 17 εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας και εθελοντές του ΚΕΑΝ, ενώ ακόμη θα συμμετάσχει η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, καθώς επίσης και η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου-Κουβαρά.

Πρόσκληση έχουμε απευθύνει επιπλέον προς την μαθητική κοινότητα, ενώ ευπρόσδεκτος στη μεγάλη αυτή παρέα, είναι κάθε πολίτης που θέλει να συνεισφέρει με τον τρόπο του, στη μεγάλη προσπάθεια για την απαλλαγή των όμορφων παραλιών μας, από πάσης φύσεως απορρίμματα.

Σακούλες απορριμμάτων δύο χρωμάτων, για ανακυκλώσιμα και μη, θα εξασφαλισθούν από τον Δήμο Μαρκοπούλου, καθώς επίσης πλαστικά γάντια και τα απαραίτητα απορριμματοφόρα και φορτηγάκια για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Η Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημέρα, κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο των κόσμο, με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα. Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. Τo 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης». Η Ημέρα της Γης έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου τουλάχιστον μέχρι το 2015.

Ωστόσο, επειδή ο Δήμος Μαρκοπούλου συμμετείχε στην παγκόσμια εκστρατεία καθαρισμού “Lets Do it Greece”, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, με αφετηρία την πλατεία του Αγ. Σπυρίδωνα, σημειώνοντας απρόσμενα μεγάλη επιτυχία, αναβάλαμε την ημερομηνία πραγματοποίησης της δράσης καθαρισμού, στα πλαίσια της «Ημέρας της Γης», για την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013.

Όπως είναι αυτονόητο, η όσο το δυνατό μαζικότερη συμμετοχή, συνεπάγεται με τη μεγαλύτερη επιτυχία της δράσης καθαρισμού, γι’ αυτό και σας καλούμε, να δώσουμε  το μαζικό παρών στη δράση, αποδεικνύοντας την ευαισθησία μας σε περιβαλλοντικά ζητήματα και την αγάπη μας για τις παραλίες μας, συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα.